Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Οι μισές αλήθειες και τα τερατώδη ψέμματα του Ikhras..


Προλογικό σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος

Αναδημοσιεύω ένα ενδιαφέρον και τερατώδες κείμενο που έχει αποδοθεί στα ελληνικά στο ορθοδοξορωσόφιλο (ένα από τα πολλά) ιστολόγιο  Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Όλοι στην φαιδρά πορτοκαλέα γνωρίζουν πλέον τις ίντριγκες, τις συνωμοσίες, την προπαγάνδα και τα αίσχη των δυτικών (και των Τούρκων και των Σαουδαράβων-Καταριανών) στον Συριακό πόλεμο, όλοι δεξιοί και αριστεροί έχουν άποψη περί των πάντων συριακών θεμάτων, και αυτή η άποψη εις την μία ή την άλλη εκδοχή, τερατώδη ή μετριοπαθή, έχει διαμορφωθεί από το ευρύ δίκτυο των αριστερών και των ακροδεξιών ιστολογίων.
Σε γενικές γραμμές έχει προτιμηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, η ασσαντική ρωσική και ιρανική οπτική των πραγμάτων, και μόνον εν μέρει η κουρδική.
Είναι βέβαια αναμενόμενη μια μερική επιβεβαίωση αυτής της οπτικής, εφόσον η δράση των τζιχαντιστών και οι συνωμοσίες των δυτικών, ή απλά η χυδαία επιβοήθηση από μέρους τους των τζιχαντιστικών ισλαμοναζιστικών συμμοριών, έχουν γείρει εκ των πραγμάτων την επικοινωνιακή, ηθική και "ερμηνευτική" πλάστιγγα προς το μέρος των νομιμοφρόνων ασσαντικών αντιπάλων τους.
Αυτό όμως, από μόνο του, αν και εξηγούμενο από την νέα ακροδεξιά "ορθοδοξιστική συνείδηση" που αναδύεται και (εξηγούμενο) από τον τυφλό "αντι-ιμπεριαλισμό" ενός κομματιού της αριστεράς (και της αναρχίας), αυτό λοιπόν έχει σχηματίσει ένα άλλο νέφος ψεύδους, ένα πηχτό -κυρίως ορθόδοξο- νέφος ψεύδους, βλακείας, αθλιότητας και παραπληροφόρησης.
Για να υπάρξει αυτό το νέφος και να πνίξει κάθε κριτική σκέψη που δεν επιθυμεί να ταχθεί με κανένα από τα στρατόπεδα του πολέμου των ζόμπι, ακόμα κι αν είναι προφανές πως τα τζιχαντιστικά ζόμπι είναι τα χειρότερα "με διαφορά", επιστρατεύονται προπαγανδιστικά κείμενα από όπου νά ναι, τα οποία είναι γεμάτα με θράσος και λογικές αντιφάσεις.
Το κείμενο του Ikhras  που μετέφρασαν και αναδημοσίευσαν οι ορθοδοξιστές δεξιοί ξεκινάει με ένα τερατώδες ψεύδος:
Δεν έγινε λαϊκή εξέγερση στην Συρία εναντίον του Άσσαντ.
Προσέξτε!
Δεν είναι κάθε λαϊκή εξέγερση κάτι το αγαθόν.
Η συγκεκριμένη εξέγερση είχε εξ'αρχής αντιδραστικό περιεχόμενο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε.
Επίσης, αν μια εξέγερση επιβοηθείται από οργανωμένες "σκοτεινές" ή κρυφές δυνάμεις, ντόπιες και ξένες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξέγερση.
Απλούστερα ακόμα, για τους νεο-ορθόδοξους ορθοδοξιστές πολιτικούς κρετίνους:
Αν οι όντως σκοτεινές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, δεν είχαν σαν "πρώτη ύλη" τους μια μεγάλη σουννιτική και αντι-ασσαντική βάση δεν θα μπορούσαν να συνωμοτήσουν και να οργανώσουν μυστικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει αυτό ένας φιλορώσος θαυμαστής των μέθυσων νεο-Τσαρικών;
Είναι τόσο δύσκολο, όσο και το να χωνέψει ότι το παιδί με τα μάσκουλα, ο νέος Τσάρος Ρασ-Πούτιν, πούλησε τους νοβορώσους στην Ουκρανία, και τώρα έχει αγαπούλες με τον Σουλτάνο.
Περιμένουν την άλλη τροπή της γεωπολιτικής εξέλιξης, όταν πιθανόν οι Ρώσοι τα ξανασπάσουν με τον Σουλτάνο, για να πούνε:
"είδατε; ο "Βλαδίμηρος" του την έφερε, κατά βάθος ήταν ελιγμός όλο αυτό"
Το τι μπορεί να έχει γίνει στο μεταξύ, ίσως και κάποια ακόμα γενοκτονία ή εθνοκάθαρση εναντίον Κούρδων και αριστερών και άλλων αμαρτωλών, ε αυτό δεν τους αφορά, αφού είναι "όργανα των Εβραίων" και άλλα..Φτάνει πιά. Τα αστειάκια τελειώνουν.
Οι δέκα μισο-αλήθειες τώρα:
1η) Το Χαλέπι έχει αδειάσει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνον προς την πλευρά των ασσαντικών. 
Πηγαίντε μια βόλτα σε κάποιο Χοτ-Σποτ στην Ελλάδα, και θα το δείτε.
4η-5η) Το ότι στο Χαλέπι ενεργοποιούνται κυρίως ξένες τζιχαντιστικές δυνάμεις, δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε εξέγερση όταν υπήρξε. 
Ο ίδιος ο αρθογράφος παραδέχεται έμμεσα κάποια παρουσία ντόπιων δυνάμεων.
Αλλά και καμμία ντόπια δύναμη να μην υπάρχει ή να μην υπήρξε, αυτό δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη εξέγερσης ή την μη θετική στάση μεγάλου μέρους των σουννιτών κατοίκων απέναντι στις ισλαμιστικές ταξιαρχίες.
6η) Αμάχους βομβαρδίζουν και οι ασσαντικοί, ίσως μάλιστα και αναγκαστικά λόγω της μη δυνατότητας διάκρισης ένοπλου και αμάχου σε ένα αστικό πεδίο μάχης. 
Το ότι οι Τζιχαντιστές έχουν την πρωτιά της απανθρωπιάς, άρα και των χύμα βομβαρδισμών, δεν σημαίνει πως οι ασσαντικοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, γουρούνια είναι.
8η) Στην περικύκλωση του Χαλεπίου συμμετέχουν και οι Κούρδοι, όχι μόνον οι ασσαντικοί, χεζμπολάδες κ.λπ.
Είστε ψεύτες, και μικρόψυχοι, (φιλο-)νεο-Τσαρικοι και (φιλο-)ιρανοί. 
Τα υπόλοιπα ισχύουν, λίγο ως πολύ.
Αλλά η προστυχιά των ασσαντικών και των Χεζμπολάδων παραμένει προστυχιά.
Οι εδώ νεο-ορθόδοξοι ορθοδοξιστές ας μαζευτούνε λίγο, τα κακάκια του αγαπημένου τους Τσάρου Ρασ-Πούτιν βρωμάνε ακόμα.. 10 απλές αλήθειες για το Χαλέπι 

Αναρτήθηκε από τον Κωνσταντίνο Τερζή ~ την 12 Αυγούστου 2016


Ikhras 


Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που πρωτοακούσαμε την εντελώς πλασματική αφήγηση για μια λαϊκή εξέγερση στη Συρία. 
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο του Χαλεπιού έχουν πυροδοτήσει ένα νέο μπαράζ προπαγάνδας, που συνοδεύεται από άλλη μια γερή δόση από αποδείξιμα ψέματα.

Ακολουθούν δέκα αλήθειες για το Χαλέπι που θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τον κάθε αντικειμενικό, ενημερωμένο και λογικό παρατηρητή, ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό και τις απόψεις του για τη Συρία.


1) Το ανατολικό Χαλέπι κατακτήθηκε το 2012 από μια ξενοκίνητη, τρομοκρατική συμμαχία υπό την ηγεσία της Αλ-Κάιντα. 
Εκείνη την εποχή, περίπου 600.000 Σύριοι πολίτες έφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι αναζητώντας ασφάλεια και μια κάπως καλύτερη ζωή στο δυτικό Χαλέπι, όπου η συριακή κυβέρνηση διατηρούσε τον έλεγχο της περιοχής.

2) Οι εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των αμάχων που παρέμειναν στο ανατολικό Χαλέπι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό μεταξύ 100 και 150 χιλιάδες. Οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ για 300.000 είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι υπερβολικές και υπαγορεύονται από πολιτικά κίνητρα.

Τα ονόματα και οι σημαίες των 22 ένοπλων μισθοφορικών ομάδων που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι:3) Το 80 – 85 % των ενόπλων τρομοκρατών που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι ανήκουν στο μέτωπο Τζαμπάτ αλ-Νούσρα, την επίσημη θυγατρική της Αλ-Κάιντα στη Συρία. 
Στην ομάδα αυτή κάποιοι έκαναν απλά μια “ανακαίνιση”, δίνοντάς της νέο όνομα και λογότυπο (βλέπε παραπάνω εικόνα, πρώτη σειρά, δεύτερη σημαία από αριστερά). 
Οι υπόλοιποι μισθοφόροι ανήκουν σε 22 τρομοκρατικές ομάδες, σε αρκετές από τις οποίες γίνονται συνεχείς διασπάσεις, συγχωνεύσεις και επιφανειακό “ρετουσάρισμα”. Όλες, ωστόσο, διατηρούν την ίδια ιδεολογία του τζιχάντ, τις ίδιες μεθόδους και τους ίδιους στόχους με την Αλ-Κάιντα.

4) Η συντριπτική πλειοψηφία των Σύριων μισθοφόρων που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Χαλέπι δεν προέρχονται από την ίδια την πόλη του Χαλεπιού, γεγονός που καταρρίπτει την κοινή αντίληψη ότι κάποια τμήματα της πόλης ξεσηκώθηκαν εναντίον της κυβέρνησης.

5) Οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Χαλέπι συμπεριλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων, προερχόμενων από 81 διαφορετικές χώρες. 
Μεταξύ αυτών, εκείνες με την σημαντικότερη συμβολή είναι η Τουρκία, τα αραβικά κράτη του Κόλπου, οι χώρες της Βόρειας Αφρικής και οι ρωσικές περιοχές της Τσετσενίας και του βορείου Καυκάσου.


6) Οι ένοπλες ομάδες στο ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζουν συστηματικά και σκόπιμα αμάχους στο δυτικό Χαλέπι. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες διαμαρτυρίες εναντίον της συριακής κυβέρνησης, με αίτημα να μπει τέλος στους βομβαρδισμούς και να ξεριζωθεί πλήρως η τρομοκρατική παρουσία στο ανατολικό Χαλέπι.
7) Την περασμένη εβδομάδα, το ανατολικό Χαλέπι τελικά περικυκλώθηκε από τον συριακό στρατό, ο οποίος ουσιαστικά απέκοψε τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατικών ομάδων από την Τουρκία.
8) Η συριακή κυβέρνηση έχει προσφέρει αμνηστία σε όλους τις Σύριους μισθοφόρους που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για τον αφοπλισμό τους και την παράδοσή του στις αρχές της Συρίας.
 
 9) Ο συριακός στρατός έχει επίσης δημιουργήσει τρεις διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας για την έξοδο των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι. 
Η συριακή κυβέρνηση έκτισε και διαθέτει 10.000 διαμερίσματα στο δυτικό Χαλέπι για τους πολίτες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο ανατολικό μέρος της πόλης, καθώς όλοι είναι σε αναμονή για μια ενδεχόμενη τελική μάχη. 
Καθώς δεκάδες οικογένειες άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ένοπλες ομάδες άρχισαν αμέσως  να εμποδίζουν την έξοδο των αμάχων, προκαλώντας υποψίες ότι σκοπεύουν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, όταν και αν ο συριακός στρατός ξεκινήσει την τελική του προέλαση στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
10) Μετά την ολοκλήρωση της περικύκλωσης του ανατολικού Χαλεπιού, η συριακή κυβέρνηση, σε κοινή αποστολή με τη ρωσική πολεμική αεροπορία από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, έδωσε εντολή να ξεκινήσει μια μαζική ανθρωπιστική αερογέφυρα στο ανατολικό Χαλέπι. 
Η πρόσφατη τραγική κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου έλαβε χώρα καθώς το αεροσκάφος εκείνο επέστρεφε από παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Από χθες (11/08/2016), η προέλαση του συριακού στρατού στο Χαλέπι γίνεται από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου