Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΌ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΕΠΟΧΗ "ΔΗΜΟΨΗΦΊΣΜΑΤΟΣ")


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM"..
Η θυματοποίηση του θύτη και το αχρείο κοινό 

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

 

Η θυματοποίηση του θύτη και το αχρείο κοινό μιας δολοφονίας.. ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΚΩΘΩΝΙΑ
Πρόκειται να τελειώσω σήμερα με τους αχρείους "αριστερούς" ευρωαμερικανοχαφιέδες της ηγεσίας τού σύριζα(ανελ), τις αχρείες "αριστερές" ουρές τους, και το αχρείο λαϊκό κοινό τους, σε ένα βασικό θέμα
Το θέμα "Τσίπρας θύμα της παγκόσμιας εξουσίας"..
Όπως είναι κατανοητό πλέον όταν ο μέγας πολιτικός απατεώνας Τσίπρας, σε συνέργεια με όλο του το κόμμα, μίλαγε -πριν ακόμα από τις εκλογές- για "Νέα Συμφωνία" εννοούσε απλά και ξάστερα "Νέο Μνημόνιο", ίσως με καλύτερους όρους αλλά αυτό εννοούσε και αυτό επεδίωκε με την περίφημη διαπραγματευτική του προσπάθεια.
Είναι αλήθεια πως από την αρχή οι Ευρωβρυκόλακες σε συνεργασία με τους εδώ άμεσους υπηρέτες τους (Νδ-πασοκ-ποτάμι) θέλανε να πάρουν την ιδιοκτησία αυτού του επερχόμενου 3ου Νέου Μνημονίου και γι'αυτό μπλόκαραν όλες τις διαπραγματεύσεις στο σημείο που είχαν μείνει όλα, στο οριακό σημείο κατάληξης της τελευταίας αξιολόγησης του 2ου Μνημονίου. 
Ο Τσίπρας δέχτηκε αυτή την χρονική καθήλωση και δεν προχώρησε τότε σε κάποια μορφή ρήξης ή ψευδο-ρήξης γιατί είχε μέσα στο βρωμερό και κουτοπόνηρο μυαλό του πως θα μπορούσε να κρατήσει την ιδιοκτησία του 3ου Μνημονίου μόνον αν έφτανε στο χρονικό όριο εκπνοής του 2ου Μνημονίου, και στο τελικό χρονικό όριο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ με χυδαιότητα ένα δημοψήφισμα που παρά λίγο βέβαια να γίνει μπούμεραγκ με την πλειοψηφία του ΟΧΙ που ήρθε. 
Επειδή ο άθλιος πολιτικός απατεώνας και ταξικός εχθρός του εργαζόμενου λαού ήθελε απλά να κρατήσει την ιδιοκτησία του 3ου Μνημονίου έγραψε στα αρχίδια του το ΟΧΙ και έκανε αυτό που είχε προσχεδιάσει αφού πρώτα εξουδετέρωσε τον Βαρουφάκη που με τις ορμήνειες του αμερικάνικου δραχμολόμπι ήταν έτοιμος για ρήξη. 
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
Το ότι ο Τσίπρας και το άθλιο ευρωαμερικανοχαφιέδικο κόμμα του σήμερα οργανώνει μιαν αφήγηση θυματοποίησης είναι ένα γεγονός που υποτιμά την ανθρώπινη νοημοσύνη, είναι ένα γεγονός προπαγανδιστικού ολοκληρωτισμού και φασιστικής νοοτροπίας και είναι ένα γεγονός που επιδοτεί η λεγόμενη "αριστερή" τάση, η άθλια Ανταρσύα, η Κωνσταντοπούλου και όλος ο "προβληματισμένος" αριστερίστικος κόσμος, συμπεριλαμβανομένων των Δελαστίκ, διαφόρων αναρχιζόντων, ακόμα και του Μπογιόπουλου που αντί να αποκαλύψει την κρίσιμη στιγμή, της νύχτας της Κυριακής, την παγίδευση του λαού από τον ελεεινό Σύριζα-ανέλ και όχι μόνον την (πραγματική όντως) παγίδευση του Συριζα-ανέλ περιορίσθηκε (και αυτός και όλος ο αριστερίστικος συρφετός) μόνον στην "ευρωπαϊκή και παγκόσμια συνωμοσία", αφού μίλησε και αυτός για τις τελικές διαπραγματεύσεις ως "παγίδευση" της (αθώας κάπως) κυβέρνησης.
Με βάση αυτό το σκεπτικό η "αριστερή κυβέρνηση-θύμα" πρέπει να διασωθεί, λόγω της κακής της μεταχείρισης από τους Ευρωβρυκόλακες αν και ο μόνος σκοπός της ήταν να κρατήσει για την πάρτη της το 3ο Μνημόνιο.
ΑΙΣΧΟΣ!
Παράλληλα, από τον επικοινωνιακό και ιδεολογικό υπόκοσμο της "αριστεράς" αρχίζει να οργανώνεται άλλο ένα πρότζεκτ, αυτό του "ακροδεξιού-φασιστικού" κινδύνου που είναι βέβαια υπαρκτός αλλά δεν είναι αυτός που τους νοιάζει τόσο. 
Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην ορθωθεί αυτό ακριβώς που ψιλο-επιδότησαν στις δοξασμένες εποχές των Πλατειών: Ένας διάχυτος εθνολαϊκισμός που δεν εργαλειοποιήθηκε μόνον βέβαια από τη Χρυσή Αυγή αλλά από τους ίδιους τους "αριστερούς" ποντικούς της εξουσίας και παρα-εξουσίας. 
Λένε λοιπόν "σκασμός" σε κάθε αυθόρμητη ή αμφιλεγόμενη λαϊκή αντίδραση, όχι γιατί μέσα από αυτό το αυγό θα βγεί το φίδι αλλά γιατί μέσα από αυτήν (την διάχυτη, αυθόρμητη, πρωτόγονη) λαϊκή αντίδραση θα βγούν οι άγριες πλέον διαθέσεις του ίδιου του λαού με μελλοντικό του επίκεντρο τους "αριστερούς" απατεώνες.
Όσοι από τον "κόσμο" τσιμπήσουν σε αυτό το δόλωμα θα είναι υπεύθυνοι για βλακεία απείρων διαστάσεων και βέβαια θα είναι μαζί με την άθλια κυβέρνηση που ΨΗΦΙΣΑΝΕ συνυπεύθυνοι για την άνοδο του Φασισμού.
Άϊντε..
Κωθώνες..

Υστερόγραφο
Η αποκάλυψη της οπισθοβουλίας κάποιου δεν είναι "συνωμοσιολογία'', ανόητα κρεττινοειδή...
Ι.Τζανάκος  

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015


Αν υπογραφεί συμφωνία..

Ο χλευασμός του λαού από την ευρωυποτελή ηγεσία της χώρας δεν έχει προηγούμενο.
Καλέσθηκε ο ο λαός, ο πολίτης, να απαντήσει σε ένα ψευδο-ερώτημα με έμμεσο περιεχόμενο την αποτροπή της ανοιχτής παρέμβασης των βρυκολάκων της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" στα εσωτερικά της χώρας, με τρομοκρατία, οικονομικό αποκλεισμό, συνωμοσίες (και με το άθλιο κ.κ.ε μέσα) και την συνεχή προπαγάνδα των εδώ υποτελών αστών μεταπρατών, και απάντησε ΟΧΙ δίνοντας ένα οριακό εθνο-ανεξαρτησιακό περιεχόμενο, και ο ηγέτης που κάλεσε τον λαό, τους πολίτες σε αυτό το προσκλητήριο, αφού πρώτα εξασφάλισε την (προσωρινή) πολιτική του ηγεμονία έναντι των άλλων, ανοιχτά ευρω-υπόδουλων αστών, έστρεψε την ήδη υπονομευμένη ψήφο του λαού στο ΝΑΙ, ΝΑΙ στην υποτέλεια, την φτώχεια, τον λαϊκό και εθνικό εξανδραποδισμό, την καταστροφή κάθε κοινωνικής ύπαρξης του εργαζόμενου λαού. Μπορεί ο άθλιος ηγέτης, και το άθλιο κόμμα του, και οι άθλιοι σύμμαχοί του, να μην κατορθώσουν να υπογράψουν συμφωνία, αυτό θα φανεί σε λίγες μέρες, αλλά και έτσι είναι υποψήφιος για την ιστορική, ηθική, πολιτική καταδίκη του από το δικαστήριο της ιστορίας και της λαϊκής συνείδησης, και μαζί του θα παρασύρει (σε περίπτωση συμφωνίας) και όλο το γλοιώδες ευρωπαϊστικό μπλόκ, παλαιό και νέο, στον τελικό του όλεθρο και την τελική του αποκάλυψη. Μαζί του (σε περίπτωση συμφωνίας) θα παρασύρει και όλους αυτούς τους κίβδηλους "κομμουνιστές" (κ.κ.ε και ανταρσυα) που αντί να οργανώσουν τον λαό και τον αντι-αποικιοκρατικό αγώνα προτίμησαν (πάλι) να γίνουν ουρά είτε του νεο-πασόκ είτε της νέας δημοκρατίας και του κατάμαυρου μετώπου.
Ι.Τζανάκος


Το συγκεκριμένο στοιχείο της μεγάλης απάτης του Συριζα Τσίπρα

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015


Το συγκεκριμένο στοιχείο της μεγάλης απάτης του Συριζα-Τσίπρα με το δημοψήφισμα..

Να σας πω τι έκαναν οι αριστεροί πολιτικοί απατεώνες..
Πέταξαν ένα δημοψήφισμα με ένα περιεχόμενο που υποτίθεται δεν ήταν η ουσία της κατάστασης.
Όλος ο λαός κατάλαβε πως είναι έτσι, και δεν κατανόησε (και γω μαζί του) καλά πως είναι και έτσι, γιατί όντως οι πολιτικοί απατεώνες μας βάλανε να ψηφίσουμε και το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.
Αυτό στην συγκεκριμένη του μορφή δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε οι εκ των προτέρων καχύποπτοι και μάλλον "μιλημένοι" του κ.κ.ε, οι οποίοι οχυρώθηκαν στην γενική διάσταση υποχώρησης που δείχνει, και στην πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη που σημαίνει, που είναι και αυτή ένα ενδεχόμενο. Γι'αυτό κανείς δεν ανέλυσε σωστά το πράγμα και δεν μπόρεσε να αποκαλύψει τον άθλιο χαρακτήρα του στην συγκεκριμένη του μορφή, μόνον νομικού τύπου αντιρρήσεις προβλήθηκαν. Είναι προφανές πως οι πολιτικοί απατεώνες ολκής του συριζα και ο άθλιος πρωθυπουργός, αυτό το κουτοπόνηρο πολιτικό τσογλάνι, ήξεραν τι θα επακολουθούσε με την ενέργειά του και ο σκοπός του ήταν απλά να ψηφίσει αυτός και όχι ο εσμός των "μενουμευρωπαίων" το νέο μνημόνιο Τέρας, αν τελικά περάσει. Παρεπιπτόντως, αυτό το κατάλαβαν όλοι, απέτυχε η συνωμοσία Σαμαρά Βενιζέλου, θοδοράκι και ευρωπαίων βρυκολάκων, να πετάξουν έξω τον σύριζα και να έχουν μια κυβέρνηση "τεχνοκρατών" όπως το είχαν προκαθορίσει οργανώνοντας πριν τις εκλογές το φρακάρισμα στην ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος, το οποίο σκόπιμα το άφησαν στον βιαστικό απατεώνα για να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Πιθανόν ο πολιτικός απατεώνας κατάλαβε την απάτη των άλλων πολιτικών απατεώνων και τους υπερκέρασε με τον μοναδικό τρόπο που έχει ένας εξουσιομανής πολιτικός απατεώνας: Θα γίνει, αλλά θα το κάνω εγώ. Και έτσι πήδηξε απευθείας στο γενικά προκαθορισμένο 3ο μνημόνιο, αφού πρώτα βέβαια έπαιξε καθυστέρηση μέχρι το τελευταίο λεπτό (στην λήξη του προηγούμενου, στην αρχή του επόμενου). 
Αυτή είναι η σημασία του "τελευταίου λεπτού" που μου το παίζει και θύμα το αρχίδι..
Διάφοροι ενημερωμένοι από τους παλαιούς μνημονιακούς την πατήσανε σαν μαλάκες, γιατί οι παλαιοί μνημονιακοί δεν τους ενημέρωσαν πλήρως. Μικρή η ζημιά όμως, μιας και αν υπογραφεί 3ο Μνημόνιο θα κάνουν το θεατράκι τους όπως πάντα. Δεν  κολλάμε σε αυτούς.
Η ουσία είναι πως αυτό που δεν λέγεται, αν υπάρξει συμφωνία, είναι τι θα γίνει με το δημοσιονομικό και τους ελέγχους, εκεί είναι που τσακίζονται όλοι αυτοί οι δούλοι που βάζουνε τζίφρες στα χαρτιά των Ευρωπαίων και αυτό το προσπερνάνε σαν μαλάκες..
Προβλέπω κάποια στιγμή δήλωση Βαρουφάκη για "μη βιωσιμότητα" του προγράμματος, στο βάθος άλλος ένας αντιμνημονιακός κήπος μέχρι να πάμε στο δραχμοδολλάριο να τελειώνουμε..


Ι.Τζανάκος

 

 

 

Πολιτικές επισημάνσεις / Σημείο 1

Πολιτικές επισημάνσεις / Σημείο 1 

27/6/2015

Η κρισιμότητα των περιστάσεων με οδηγεί στην προσωρινή μερική εγκατάλειψη του εξπρεσιονισμού σαν τρόπου γραφής.
Πρέπει καταρχάς να μιλήσουμε ψύχραιμα και αδιάφορα για τα πράγματα χρησιμοποιώντας την στοιχειώδη Λογική. 
Για ποιό πράγμα καλούμαστε να αποφασίσουμε;
Πριν η λογική μας χλευάσει την κάπως γελοία ακαθοριστία της συγκεκριμένης μορφής τού ερωτήματος τού δημοψηφίσματος πρέπει (η λογική μας) να χλευάσει την 5ετή ρητορική των δυνάμεων που στήριξαν τα μνημόνια και την επέμβαση των ευρωκαπιταλιστικών δυνάμεων.
Αυτό προϋποθέτει μιαν εκτεταμένη ανάλυση και μια πολύ επιτυχημένη συμπύκνωση των ιδεολογημάτων και των πολιτικών και ηθικο-πολιτικών επιχειρημάτων των "δανειστών", και μιαν ευκρινή διάλυσή τους.
Αλλά αν το κάνουμε αυτό θα έπρεπε να αναλύσουμε και την "λογική" των εδώ υποστηρικτικών (προς αυτούς) δυνάμεων. 
Είναι πραγματικά αδύνατο να συνοψίσουμε τόσα ψέμματα, τόση αθλιότητα, τόση αλητεία, τόσο αίσχος σε λίγες γραμμές.
Θα περιορισθώ σε λίγα κρίσιμα στοιχεία.
Σήμερα ξεκινάω με αυτό:
Η κρίση ξέσπασε στις Η.Π.Α και κάποια στιγμή "εμφανίστηκε" (και) στον αδύναμο κρίκο "Ελλάδα". 
Η θεμελιακή προβληματικότητα των οικονομικών δομών εντοπίζεται κυρίως στο λεγόμενο "παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον" και ενώ δεν είναι ορθό να πούμε πως η κρίση ήταν απλά εισαγόμενη σίγουρα δεν ήταν απλά το αποτέλεσμα των ενδογενώς προβληματικών δομών του ελληνικού καπιταλισμού. 
Δεν αμφισβητούμε βέβαια την ιδιαίτερη προβληματικότητα του ελληνικού καπιταλισμού, όπως και να την εννοήσει κανείς. 
Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες.
Το λέω αυτό όμως γιατί κατά την προσπάθεια εφαρμογής των δυτικο-καπιταλιστικών αποφάσεων υπήρξε μια γιγαντιαία επιχείρηση ενοχοποίησης του ελληνικού λαού εν γένει διά της ενοχοποίησης του ελληνικού καπιταλισμού ως "ελληνικού".
Αυτή η γιγαντιαία επιχείρηση ενοχοποίησης του ελληνικού λαού (ας υποθέσουν κάποιοι πως ακόμα και ο όρος "ελληνικός λαός" είναι μια κατασκευή, αλλά υπήρξε ενοχοποίηση ενός πληθυσμού, αυτό είναι μια πραγματικότητα), αυτή λοιπόν η γιγαντιαία επιχείρηση ενοχοποίησης του ελληνικού λαού είχε ως πρωτεργάτες της τους δυτικο-καπιταλιστές (Η.Π.Α και όλες σχεδόν οι χώρες της Ε.Ε -και η Ε.Ε βέβαια ως ολότητα- με τιμητικότατη αν και μη αναδεικνυόμενη την εξαίρεση της Ιταλίας).
Πέρα από τους πρωτεργάτες υπήρξαν και ντόπιοι συνεργάτες σε αυτήν την ενοχοποίηση. 
Ο ρόλος των ντόπιων συνεργατών ήταν ο αηδέστερος και σημαντικότατος. Ποιοί ήταν οι συνεργάτες στην γιγαντιαία επιχείρηση συκοφάντησης του ελληνικού πληθυσμού;
Διαχρονικά και χρονικά περιορισμένα στην συγκυρία που εξετάζουμε: 
Η Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Σημίτη και μετά και τα νεοπασοκοειδή σχήματα (Ποτάμι).
Ένα σημαντικό κομμάτι της διανόησης (" ευρωπαϊστικής") μέρος του οποίου ήταν και ευρω"κομμουνιστές" διανοούμενοι και γενικά κάποια τμήματα του αριστερού και του αναρχο-αυτόνομου χώρου.
Πριν μιλήσω για τον συριζα, τους ανέλ και τις σημερινές τους πρακτικές, ξεκαθαρίζω κάτι για τους προηγούμενους.
Με τους προηγούμενους υπάρχει πλέον ένα πράγμα που διαμεσολαβεί την σχέση μας, και αυτό το πράγμα δεν λέγεται. 
Θα το πω πιό ήπια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας σχετίζει με αυτούς όλους εκτός από ένα αβυσσαλέο χάσμα. 
Το προτιμότερο για μένα θα ήταν αυτές οι διανοητικο-πολιτικές "ελίτ" να πέσουν μέσα σε αυτό το χάσμα και να πάψουν να μας απασχολούν. Σαφής είμαι..
Αυτό όμως που είπα πρέπει να γίνει σαφές και σε πολλούς συντρόφους και φίλους που σπεύδουν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις, για να μην αναφερθώ σε κόμματα. 
Ίσες αποστάσεις υπάρχουν σε πολλά άλλα θέματα, ίσως ουσιαστικότερα στην πράξη, απέναντι στις δύο μερίδες του κατεστημένου, αλλά όχι σε αυτό, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Απορώ με την τύφλωση μερικών φίλων.
Με τους παλαιοδωσίλογους που αναφέραμε πριν (+ κάτι αχρείους που έχω επισημάνει και δεν θα τους ξανα-αναφέρω) δεν υπάρχει καμμία κουβέντα. Δεν ανασταίνουμε νεκρούς.
Στο επόμενο σημείωμά μας θα μιλήσουμε για σύριζα-ανέλ και δημοψήφισμα..


Ι.Τζανάκος
(συνεχίζεται)

 Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Πολιτικές επισημάνσεις / Σημείο 2 / Το γελοίο δημοψήφισμα..
Όπως σας είπα σε αυτό το σημείωμά μου θα ασχοληθώ, πολύ σύντομα, με το "δημοψήφισμα" και την πρακτική της κυβέρνησης συριζα-ανέλ.
Όπως έχω αναλύσει παλαιότερα, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο συριζα θα ωθούνταν σε μια μορφή ρήξης με την ευρωπαϊκή ένωση θα ήταν η ίδια η συμπεριφορά των ευρωβρυκολάκων. 
Μέχρι τελευταία στιγμή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε κάποια ντόπια εθνοαστικά συμφέροντα με ελάχιστη πραγματική αξιοπρέπεια, συγκρινόμενη ως αξία με την ίδια την αξία της αξιοπρέπειας και όχι με τα σκατόμετρα ανθρώπων όπως ο βουρκοποταμίσιος. 
Μέχρι και σήμερα, μετά από τέτοιο φτύσιμο, ο Βαρουφάκης σχεδόν ικέτευε για μιάν ευκαιρία ανανέωσης της διαπραγμάτευσης. 
Το γεγονός πως ο Τσίπρας έφτασε στο απόλυτο αδιέξοδο πρέπει να μας κάνει εντύπωση; 
Όλο το σχήμα "διαπραγμάτευση με βρυκόλακες για λιγότερο αίμα" είναι εξαιρετικά απίθανο να είχε άλλο αποτέλεσμα. Αυτό ήταν αναμενόμενο ως ένα σημείο. 
Αλλά από ποιούς τελικά; 
Σίγουρα όχι από τον "απλό" λαό, αλλά και όποιον δεν είναι χωμένος στις καταβόθρες της εξουσίας. 
Σήμερα ξέρουμε ότι όλα είχαν έναν βαθμό προκαθορισμού, και αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την συνωμοσιολογική αντίληψη της πραγματικότητας. 
Όσοι αφήσαμε ένα μικρό περιθώριο ολοκληρωμένου συμβιβασμού στην πρώτη συγκυρία της "ενδοαστικής" αντιπαράθεσης το κάναμε στο πλαίσιο της άγνοιάς μας και της σχηματικότητας των θεωριών και των αναλύσεων όταν στερούνται πληροφοριών.        
Στην πραγματικότητα το "παιχνίδι" αρχίζει τώρα, και ο συριζα έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός πως το "παιχνίδι" έγινε πίσω από τις κουρτίνες και συνεχίζει να γίνεται πίσω από τις κουρτίνες.
Τώρα δεν αποκαλύφθηκαν όλα πίσω από τις κουρτίνες, αλλά η πρώτη σκηνή. 
Πίσω και από αυτή τη σκηνή κρύβονται άλλα πράγματα σκοτεινότερα τα οποία διαχειρίζεται από κοινού με αυτούς που τώρα υβρίζεται και ασχημονεί υβριζόμενος και συκοφαντούμενος. 
Το αποτέλεσμα, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι άθλιο όπως και να υπάρξει, ακόμα και στην "καλύτερη" περίπτωση που θα ήταν ένας μικρός έστω βαθμός εθνικής ανεξαρτησίας, της άρχουσας τάξης και της ίδιας της αστικής κοινωνίας. 
Το πλαίσιο είναι σαφές και δεν περιέχεται στα όποια, έστω έμμεσα, ερωτήματα που τίθενται στον πληθυσμό. 
Για να "βγεί η κατάσταση" αυτό θα γίνει με μικρότερο το παραγωγικό πλαίσιο, με ή χωρίς ευρώ, αυτή είναι η στρατηγική επιλογή του συριζα και αυτή είναι μια επιλογή που του παραδόθηκε ακέραια από τους προηγούμενους και την επεκτείνει με ελεεινό τρόπο, χωρίς τυχοδιωκτισμό αλλά με απόλυτη συνέπεια. 
Η αυτο-τοποθέτηση της κοινωνίας στο εθνικά υπόρρητο, το εθνικά αναγκαστικό, το εθνικά τυχαίο, το εθνικά συνεπαγόμενο και όχι το εθνικά παράγον, αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. 
Όλο αυτό εκφράζεται τέλεια με την μορφή του "δημοψηφίσματος", αν γίνει τελικά. Πρόκειται για μια γελοιότητα στην μορφή του, εφόσον ερωτώμεθα για κάτι που ήδη δεν υπάρχει, όσο υπήρχε βέβαια. Φανταστείτε. Αυτό είναι το συμβολικο-πολιτικό αποτέλεσμα όλων των αστικών δυνάμεων και ο συριζα είναι η κορύφωση της κωμικοτραγωδίας του μη-λεχθέντος.
Είναι απόλυτα θεμιτή η ψήφος ΟΧΙ. 
Αλλά πρέπει κανείς να ξεπεράσει το γεγονός πως όλη του τη ζωή θα σκέφτεται πως έχει υπάρξει μαλάκας, ακόμα κι αν η δυναμική του ΟΧΙ θα έχει το καλύτερο, μη συριζαίικα προβλεπόμενο αποτέλεσμα
 
Ι.Τζανάκος 
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015Λοιπόν..
Έχουμε ένα δημοψήφισμα που μπορεί και να μην προλάβει να γίνει. Μάλλον θα γίνει όμως..
Αλλά αν προλάβει θα έχει αποτέλεσμα ακαθόριστο όπως και το περιεχόμενό του.
Αλλά υπάρχει και ένα περιεχόμενο στο περίπου.
Να πάρουμε αυτό το σχέδιο μνημονίου ή να μην το πάρουμε; 
Αλλά και αν το πάρουμε ή δεν πάρουμε, είπαμε, αυτό δεν υφίσταται, αλλά μπορεί και να υφίσταται, το είπαμε αυτό. 
Αλλά αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ούτε σάλιο μέχρι την Κυριακή δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα άλλο σχέδιο, το οποίο άραγε θα μπεί στη μέση της βδομάδας;
Θα γίνει και κίνημα στους δρόμους "Μένουμε Ευρώπη", αλλά θα βγούν και άλλοι στους δρόμους, στα κάγκελα, ίσως και να συναντηθούν κιόλας, δεν προβλέπω φιλιά και χαιρετούρες πάντως. 
Η πλάκα είναι πως όλοι αυτοί είναι ευρωπαϊστές, έτσι λένε τελικά, και έτσι είναι, και έτσι θα είναι.
Δημοψήφισμα αφασία. Τι να ψηφίσεις δηλαδή, αυτό που είναι κάτι που έχει τόσες δυνατότητες;
Ε μα τον διάολο, ο σύριζα το κάνει, τι σας εκπλήσσει; Καλά οι ξένοι, εμείς τώρα να απορούμε; 
Χτύπα τον ένα, βάρα τον άλλο, γιαουρτάκια χρειάζονται όχι μολότωφ. Κεσέδες, παγωτά, μπουγέλα, κυρίως στους ακραιφνείς ευρωπαϊστές, ποτάμι βρωμοπόταμο βουρκοσκουληκοπόταμο, είσαι το αγαπημένο μου σκατό, θέλω να ενωθείς με ό,τι σκατένιο σ'αυτό τον κόσμο, το αξίζεις.
Αν ψηφιστεί πάντως ναι, ο σύριζα θα πρέπει να χαθεί από προσώπου γης. Αν κάνουμε το σωστό (αποχή) θα εξαφανισθεί σίγουρα. 
Αλλά έτσι θα φουντώσουν οι βόθροι, τα άθενς βόδια, τα πασοκοσκυλοδεξιοβουρκοπόταμα.
Σκέφτομαι απλά. Ψηφίστε ό,τι σας κατέβει, ψηφίστε ΟΧΙ, αλλά εγώ έχω πρόβλημα να γίνω τόσο μαλάκας, και αν τελικά βγούμε από το σκατο-ευρώ θα το έχω μετανοήσει που δεν ψήφισα ΟΧΙ, αιώνιες ενοχές θα έχω. Στο κκε τι γίνεται ρε παιδιά; Πολύ μόνωση βλέπω, ηχομόνωση, θερμομόνωση, μόνωση γενικώς. Αλλά έχουν δίκιο, πολύ δίκιο, τεράστιο δίκιο, τόσο δίκιο που αρχίζω να τους υποπτεύομαι. Που τα ξέρουν όλα αυτά και κρατάνε πισινή; Ύποπτον.. 
Αλλά ας συνεχίσω. Ήρθε η ώρα του λαού να ψηφίσει στο πιο μεταμοντέρνο δημοψήφισμα όλων των εποχών, το οποίο όμως παρήχθη από επιτελεία άνευ προηγουμένου τυχάρπαστων ευρωαριστεριστών που το γυρίσανε και στο έθνικ, που όμως είναι και πολιτικές γάτες, μεταξύ άνοιας, βλακείας, και ευφυϊας.
Αδυνατώ να παρακολουθήσω τόσο ψέμμα.
Παραδίδομαι!

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015


Το "τελευταίο λεπτό" μου έχει κάτσει πολύ άσχημα..Θα το έχετε καταλάβει..
Το "τελευταίο λεπτό" μου έχει κάτσει άσχημα, πολύ άσχημα, ό,τι και να σημαίνει.
Θα δούμε τι σημαίνει ακριβώς, πάντως σίγουρα ένα σημαίνει:
Χειραγώγηση, κρυψίνοια, βαθιά περιφρόνηση του καθημερινού ανθρώπου, του "λαού".
Θέλει και ο "λαός" την χειραγώγησή του βέβαια, αλλά ας μην του τα φορτώνουμε όλα. Καριόλια του κκε-ες θα έχετε τη μεγάλη ξεφτίλα που τόσο καιρό αποφύγατε, "πανεπιστημιακά" φρόκαλα, αριστεριστές καραγκιόζηδες, πρώην σοβιετικά κρεττινοειδή, αναρχοαυτόνομα βλαμμένα φρικιά, το περιμένατε αυτό που πάθατε; 
Όσοι το περιμένατε είστε απλά καθίκια, όσοι δεν το περιμένατε είσαστε ηλίθιοι αγράμματοι ψώνια.
Ούτε μια στάλα ανοιχτού (αν τον έχετε) κυνισμού ή υπαρκτού κυνισμού (αν σας έτυχε ποτέ) δεν σας έμεινε τουλάχιστον, ούτε ένα δράμι αξιοπρέπειας, συνέπειας, πως το λένε...πολιτικού ήθους.
Με τις ανύπαρκτες δυνάμεις μας παραδέρνουμε μέσα στον λαό και τον ακούμε όλο, είμαστε μέσα, όσοι είμαστε. Εσείς τι στο διάολο κάνετε, εκτός απο το να αλληλογλύφεστε στις εκδηλωσούλες σας και στις παρουσιάσεις σας στα γελοία παλκοσένικα της πιάτσας σας.
Αν όλο αυτό το σκηνικό του "τελευταίου" λεπτού είναι όπως το παρουσιάζουν οι δεξιοί, ένας πρόλογος για νομισματική αλλαγή, έχετε όλη την ευθύνη, όλο το σκατό της, όλο τον πόνο της, και όλους τους νεκρούς της, αν όλο αυτό το σκηνικό είναι για να πάτε σε "συμφωνία-μαμούθ" μην τολμήσετε να βγείτε στις πιάτσες που ζει ο λαός, ο πραγματικός λαός, γιατί θα πέσει μεγάλη ξεφτίλα αρχοντική, ειδικά αν είστε και "αποχωρήσαντες" εξαπατημένοι σύζυγοι της καρριέρας σας τής άθλιας. Ρε ουστ, που μου είπανε και φίλοι (ακόμα φίλοι) γιατί δεν πατάω πιά σε διαδηλώσεις, ρε ούστ αποτυχημένοι προωροεκσπερματιστές του αυθόρμητου, ένας παρορμητικός σας χέζει κανονικά, σας χέζω μικροαστοί βασανιστές.

Ι.Τζανάκος  


Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015


Το "τελευταίο λεπτό" με εξοργίζει, ό,τι και να είναι..Συνέχεια σκέψεων περί "τελευταίου λεπτού"..

Τα φέραν από εδώ τα φέραν από κεί οι κλαρινοευρωπαίοι του συριζα που οι συγγενείς μας (οι καθημερινοί άνθρωποι) τους κάνανε σώγαμπρους, και μας φέραν στο σπίτι όλα τα χαρτιά και τα συμβόλαια για να τα υπογράψουν μπροστά μας ή να τα σκίσουν, ενώ πριν μας είχαν ρωτήσει για μια στιγμή των συζητήσεών τους με τους αγοραστές πωλητές ή τι στο διάολο δεν ξέρουμε ξέρουμε πως θέλουν να μας τον χώσουν μεγαλοπρεπώς πάλι όπως τα τελευταία πέντε χρόνια. 
"Εμείς" πανηγυρίζαμε γιατί απορίψαμε τις προτάσεις των γαμιάδων για το σκρίνιο, το κρεββάτι, το ψυγείο, και οι κλαρινοευρωπαίοι μας το πήγανε αυτό λίγο πριν λήξει η προθεσμία στους γαμιάδες και τώρα γυρνάνε μαζί στο σπίτι "μας" χωρίς ακριβώς να μας λένε και τώρα πόσο βαθιά θα μας τον χώσουν, όλοι μαζί και χώρια, και αν τελικά οι γαμιάδες φύγουν μαζί με το ψυγείο και όλα τα τρόφιμα.
Δε λέω, είχαμε και συμπαραστάτες σε όλο αυτό το πανηγύρι, τον Λαφαζάνια, τους αντάρσυους που πετάγανε στρακαστρούκες στους γαμιάδες, αλλά και αυτοί γλέντια και χαρά, κάτι Καζάκηδες Καζαμίες, αλλά είχαμε και την μαμμά και τον μπαμπά που ήταν με τους γαμιάδες, από φόβο αλλά τρέμανε και την πιθανότητα να μείνουμε στο ράφι, έτσι τριτοκοσμικό που είναι. Αλλά εμείς "περήφανοι" γεμάτοι χαρά, ακούσαμε και Μικρότσικο Μάλαμο ταρατατζούμ σιγά μην κλάψω σιγά μη κλάσω έχω χεστεί πάνω μου.
Νομίζω πως οι κλαρινογαμπροί δεν μας κορόιδεψαν απλώς, μας την φέρανε, αλλά μήπως είναι ηλίθιοι; Θα δείξει. Ο μπαμπάς η μαμμά και ο παππούς κλαίνε πάντα χεσμένοι, και κλάνουν διαρκώς, γέροι άνθρωποι, εμείς όμως ακόμα δεν κλάνουμε, μάλλον θα κλάψουμε πολύ πριν το κλάσιμο. Γλώσσα λανθάνουσα: άκουσον μεν πάταξον δε. Άκου με άκου μας και ρίξε μας μετά το γαμίσι, όχι σε μένα σε αυτούς, λέει ο αρχικλαρινοευρωπαίος, αλλά δεν ξέρει ότι την πούτσησε μεγαλοπρεπώς σε κάθε περίπτωση..Ι.Τζανάκος


 

9/7/2016
Πρέπει να δίνουμε σημασία στην ανάλυση ενός "προσώπου", πρέπει να μην μένουμε μόνον στο επίπεδο της "κοινωνιολογικής" ανάλυσης.
Αυτό το πολιτικό πρόσωπο μου ήταν πάντα αντιπαθές, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας. 
Βέβαια υπάρχουν και άλλα αντιπαθητικά, αποκρουστικά θα έλεγα, πρόσωπα. Τι να πει κανείς για άτομα όπως ο σταυροΘοδοράκι;
Σε ποιόν βαθμό μπορεί κανείς να φτάσει την απαρέσκειά του, την απέχθειά του;
Υπάρχουν πολλοί βαθμοί στην κλίμακα, πολλές διαφορετικές κλίμακες. 
Δεν σκοπεύω να κάνω ιδιαίτερη ανάλυση. 
Θα ασχοληθώ με το απαράδεκτο αυτό πρόσωπο, γιατί δεν αντέχω άλλο να αντιμετωπίζω τον έλληνα πρωθυπουργό ως κάτι άλλο από άθλιο, ελεεινό, ποταπό πολιτικό απατεώνα του χειρίστου είδους, της χειρότερης μορφής.
Ο άθλιος κύριος αυτός πήρε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ, ένα πληθωρικό ΟΧΙ από έναν αποπροσανατολισμένο λαό, από μια ζαλισμένη και οργισμένη και μπερδεμένη κοινωνία, και πήγε την επόμενη και το έκανε ΝΑΙ, το έκανε ανενδοίαστα, ξεδιάντροπα, άθλια, βρωμερά, "Μένουμε Ευρώπη". 
Βέβαια αυτό ήταν κάτι που ο κάθε πολιτικά ενημερωμένος το είχε καταλάβει, και ένα μέρος του ΟΧΙ ήταν πολιτικά ενημερωμένο, έστω με την κυνική έννοια του όρου (της πολιτικής ενημέρωσης).
Αλλά η έλλειψη συστολής, η έλλειψη προσχήματος είναι κάτι απίστευτα χυδαίο, είναι δείγμα επικίνδυνου αρριβισμού και αμετροέπειας, που συναντά κανείς μόνο σε ανθρώπους του υποκόσμου.
Δεν έχει σημασία αν τελικά ΔΕΝ υπογραφεί συμφωνία-μνημόνιο, αν και αυτός είναι ο ανοιχτός σκοπός του άθλιου -να συρθούμε σε μνημόνιο μαμούθ, σημασία έχει η μέθοδος, και η μέθοδος είναι ουσία σε έναν πολιτικό, σε μια πολιτική. 
Αν υπήρχε τσίπα αυτό το υποκείμενο θα έπρεπε να φύγει από την πολιτική, να πάει να αυτοκτονήσει, αν υπήρχε τσίπα. Αλλά με Τσίπρα δεν υπάρχει Τσίπα. 
Με σύριζα υπάρχει ξετσιπωσιά, θράσος, απάτη, αισχρή φαλκίδευση κάθε αξίας και συνέπειας. 
Και αυτό είναι το προϊόν της "αριστεράς" των γενικών φοιτητικών συνελεύσεων, λυπάμαι που το λέω και το ίδιο λένε αρκετοί συντηρητικοί σχολιαστές και δημοσιολογοι, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της φοιτητικής και συνδικαλιστικής εξαχρείωσης της σκέψης, της δημοκρατίας, των διαδικασιών. 
Ένας συνδικαλιστής απατεώνας σαν κι αυτούς που έχουν κάνει θραύση στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις σχολές διοικεί μια χώρα εξαπατώντας όλους τους πολίτες που θέλουν να εξαπατηθούν και ηγείται μιας αριστεράς που το μόνο που διεκδικεί είναι την σωτηρία κάποιων τμημάτων του ντόπιου κεφαλαίου και κάποιων παρασιτικών ομάδων στην επαγγελματική διανόηση.
Στέκομαι λίγο στην δική μας ευθύνη. Όχι για το ΟΧΙ που δώσαμε, όσοι το δώσαμε έστω με επιφύλαξη και επίγνωση του τι είναι, αλλά γιατί ανεχθήκαμε να υπάρχει ανεξέλεγκτος αυτός ο ανθρωπότυπος καθάρματος μέσα στο κίνημα εις το οποίο εναποθέσαμε όλες τις ελπίδες μας και τον χρόνο μας. Αλλά εκεί είναι το πρόβλημα. Στον ευρύτερο χώρο του ελλαδικού "κινήματος" υπάρχει κάθε τυχοδιώκτης, κάθε οπορτουνιστικό στοιχείο, κάθε αποτυχημένος άνθρωπος που ψάχνει για αυτοπραγμάτωση εντός ενός φαντασιακού αλλά ταυτόχρονα χυδαία ρεαλιστικού τρόπου πράξης και σκέψης. Όποιος μετέχει ενός τέτοιου θρασύδειλου και τελικά ύποπτου τρόπου βίωσης της πολιτικής μπορεί να είναι εκτός από θύτης και θύμα της, και αναφέρομαι στην "συναισθηματική" πασοκοχαφιέδικη παράδοση "κομμάτων" όπως η Ανταρσυα, που πριν ακόμα τελειώσει η ομιλία του Ξετσίπωτου για το Δημοψήφισμα έσπευσε να ξεκινήσει τον "αγώνα" για το ΟΧΙ, χωρίς να συνεδριάσουν όργανα, χωρίς καμμία συζήτηση, χωρίς καμμία καχυποψία. Οι τέλειοι κρεττίνοι, που κάνουν και κριτική στα μούτρα του κ.κ.ε για "αναχωρητισμό", από "επαναστατική" σκοπιά.
Αν δεν διαλυθεί όλη αυτή η καφρίλα επαναστατική αντι-ιμπεριαλιστική αριστερά δεν θα υπάρξει ποτέ, και το μόνο που θα παράγεται θα είναι τομάρια, τυχοδιώκτες, διαλυμένοι, αρριβίστες, και άλλα υποκείμενα, ενίοτε χρήσιμα για κάθε υπηρεσία προς όφελος του αστισμού..


Ι.Τζανάκος ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΙ ΕΥΡΩΧΑΦΙΕΔΩΝ: Πάνε να πάρουν το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015


ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΙ ΕΥΡΩΧΑΦΙΕΔΩΝ: Πάνε να πάρουν το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ από τα χέρια του ευρωαριστεροχαφιέ ΠΑΛΙ. Κρίμα στο παιδί!Όπως βλέπουμε οι ευρωβρυκόλακες προσπαθούν να πάρουν το 3ο μνημόνιο από τα χέρια του "μετριοπαθή" ευρωχαφιέ Τσίπρα και από τα χέρια του "μετριοπαθούς" ευρωχαφιέδικου κόμματός του. 
Ο άνθρωπος αυτός και το γλοιώδες κόμμα του προσπαθούν εναγωνίως να κρατήσουν την ιδιοκτησία του επερχόμενου μνημονίου, κάνουν το κάθε δυνατόν σκύψιμο, κάθε εφικτή και ανέφικτη υποχώρηση, έχοντας βέβαια κατα νού πως αυτό έχει κάποια όρια, "προγραμματικά" όπως λένε, αν και κατά βάθος θα υπέγραφαν τα πάντα αν δεν φοβόντουσαν την λαϊκή κατακραυγή και την χρησιμοποίησή της από τις άλλες πολιτικές ομάδες (κυρίως του παλαιούς μνημονιακούς ευρωχαφιέδες).
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν κινητοποιήσει και έναν ολόκληρο φασιστικό μηχανισμό παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της εμβρόντητης "αριστερής" κοινής γνώμης αλλά και του λαού εν γένει. 
Σε αυτή την ελεεινή και άνανδρη επιχείρηση των γκαιμπελίσκων της Κουμουνδούρου σημαντικό ρόλο παίζει η διαρκής αναφορά στις συνωμοσίες των παλαιομνημονιακών ευρωχαφιέδων και η εργαλειοποίησή τους (ως συνωμοσιών) για να ικανοποιηθεί το "εθνικό αίσθημα" συμπόνοιας προς τον "καταδιωχθέντα" ευρωχαφιέ πρωθυπουργό από σκοτεινές δυνάμεις που εκτείνονται, λένε, πέραν του λεγόμενου "μαύρου μετώπου" ή είναι εντός του αλλά στο πολύ βάθος του. 
Έχω συγκεκριμένα παραδείγματα για τις μεθοδεύσεις των παρακρατικών της Κουμουνδούρου, οι οποίοι ανήκουν και στην προεδρική και στην "αριστερή" φράξια, και την χρησιμοποίηση μάλλον εργαλειοποιημένων δεξιών παραγόντων (από τους δικούς τους αυτοί!), που βέβαια για να "μην κρυβόμαστε" (εγώ δεν κρύβομαι) έχουν και αυτοί λερωμένη την φωλίτσα τους (οι δικοί τους δεν παίζονται βέβαια, και δαύτοι).
Η συνωμοσία των ευρωβρυκολάκων, που είναι βέβαια θρασυτάτως παρουσιαζόμενη στο μισοφώς-μισοσκόταδο των ανακοινώσεών τους για την "έλλειψη εμπιστοσύνης", πήρε νέα πνοή και ο μετριοπαθής ευρωχαφιές παίζει τώρα την χαφιεδοκαρεκλίτσα του, με ενδεχόμενο την αποβολή της χώρας από την ευρωζώνη σύμφωνα με το μυστικό σχέδιο Σόιμπλε που χτές σήμερα αποκαλύφθηκε στους κρεττινοχαφιέδες του συριζα με την μορφή τριζόντων οδόντων γεμάτων από αίμα με την επίκληση βέβαια και "ανθρωπιστικής βοήθειας".
Πιθανόν να νομίζουν οι κρεττινοχαφιέδες του σύριζα πως αν γίνει κάτι τέτοιο, και πως αν γυρίσουν μετά το αχαλίνωτο γαμήσι που τους ρίχνουν οι ευρωβρυκόλακες, μη μπορώντας να υπογράψουν αυτά που τους ζητάνε (αν είναι πάρα πολλά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι) (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και σχεδόν εβδομαδιαίος έλεγχος στην υλοποίηση του προγράμματος-μνημονίου), πιθανόν να πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στην εξουσία χωρίς να μπεί στο ευρωχαφιεδομάγαζό τους κανένας άλλος. 
Το αστείο είναι ότι αν δεν μπεί παρά ταύτα κανείς άλλος πρόθυμος (ποταμίσιος πασοκίσιος δεξιός) αυτοί θέλουν να έχουν γλυτώσει και μάλιστα, νομίζουν, θα κάνουν και αριστερούλικη πολιτική (είδα Κυρίτση και Λάσκο, και ένα έχω να τους πω, έχετε ξεπεράσει την  γελοιότητα, έχετε φτάσει σε υπερβατικά ύψη ταξικής προδοσίας ακόμα και των αστικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύετε).
Το άλλο ενδεχόμενο είναι να πάμε λάου λάου, ή αιφνιδίως, στην δραχμή. 
ΌΜΩΣ, το έχω πει, ούτε προφήτης να ήμουν:
 " Ο τύπαρος έχει και ιδεολογία. Είναι ευρωπαϊστής κρεττίνος ολκής, μάλλον. Και στη δραχμή να πάει θα πάει μέσω Βρυξελλών, με σφαλιάρες και ξύλο, και όχι μέσω Ουάσιγκτον..."


Δεν γνώριζα το "μυστικό" σχέδιο του Σόιμπλε που βγήκε στην δημοσιότητα. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ; (δεν εννοώ μόνον τον Μαριά, που το είπε από παλιά δημοσίως). 
Που να το ξέρω ο δύστυχος; αλλά μπήκα κάπως στο μυαλό του ζόμπι με συγκεκριμένο τρόπο, και όχι με τον γενικό τρόπο που μπήκαν όσοι κατάλαβαν το σχέδιο του Σόιμπλε και του κλειστού πυρήνα της γερμανοβρυκολαρχείας. Αναφέρω βέβαια (πέρα από τις ευρωχαφιέδικες συνωμοσίες) ως γνώστη τον Ανελίτη Μαριά, ο οποίος το ήξερε αυτό και ήξερε και άλλα, θα πάρω το βιβλίο του (το "συνωμοσιολογικόν"). 
Τέλος πάντων το θέμα δραχμή και ξαναζέσταμα του "εθνολαϊκού αγώνος" με αποκατάστασιν των λαφαζανικών πρότζεκτ σημαίνει κάτι που οι χαζοχαφιέδες της ηγεσίας του συριζα και κάποιοι του επικοινωνιακού υποκόσμου της (θα μας βρούνε πολύ άσχημα μπροστά τους) δεν έχουν καταλάβει:
Πέρα από το πιθανόν χάος (ας μην παίξουμε με αυτό το κινδυνολογικό ενδεχόμενο) πέρα από το πιθανό πολιτικόν χάος (αν δηλαδή μπορεί ένα ευρωχαφιέδικο κόμμα να κάνει μετάβαση σε εθνικό νόμισμα), πέρα από όλα αυτά υπάρχει το εξής ενδεχόμενο: να μπούμε σε ένα δραχμικό χάος (έτσι όπως θα γίνει η μετάβαση) υπό την εποπτεία πάλι των ΕΥΡΩΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ, πράγμα που θα αποτελεί αίτιον, ηθικά πολιτικά και θεσμικά κατοχυρωμένο, για "παραπομπή" αυτών των τύπων σε μια κατάσταση ποινικής και πολιτικο-ποινικής ευθύνης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ.
Γι'αυτό τους είπα και τους το (ξανα)λέω: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ..
Ι.Τζανάκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..