Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Ο αντεστραμμένος κόσμος των αντιπάλων της κυριαρχίας / Κυριαρχικές επανιδρύσεις (5)Ο δρόμος για την επανάσταση στην επικράτεια της "Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι χαραγμένος εντός του γενικού πεδίου υπεράσπισης της έννοιας και της οντολογικής κατάστασης της κυριαρχίας.
Δεν είναι αποδεδειγμένα αναγκαία η αποκλειστικά ταξική ή αποκλειστικά εθνική/τοπική μορφή του, αλλά δεν είναι αποδεδειγμένα αναγκαία και μια μορφή που θα συνέπλεκε ενωτικά αυτές τις δύο μορφές (με την μία ή άλλη εσωτερική ισορροπία ή ιεραρχία μεταξύ των υπο-καθορισμών).
Αυτό που είναι υπό ιδεολογικό διωγμό ή βρίσκεται στην ιδεολογική και πολιτικο-θεωρητική αντιπολίτευση στην χώρα είναι η ίδια η έννοια και οντολογική-ιδεολογική κατάσταση (κυριαρχία), πράγμα που απεικονίζεται και στην περιθωριακή χθαμαλή (όντως) και μάλλον αποκρουστική (όντως) μορφή που λαμβάνει συνήθως εδώ κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση της αξίας της κυριαρχίας.
Αντί οι διανοούμενοι να προβληματίζονται με την πληθώρα και το βάθος της κυριαρχίας ή ηγεμονίας των αντι-κυριαρχικών ή (υποτίθεται) αντι-εξουσιαστικών (δεξιών και αριστερών αποχρώσεων) δοξασιών και αντιλήψεων, είναι όλοι βολεμένοι και επαναπαυμένοι (πλήν των κονδυλιστών, αλλά και αυτοί σε ένα αμιγώς αμυντικό πλαίσιο) σε αυτή την κατάσταση χωρίς να βλέπουν πως συνυφαίνεται με την άθλια θέση της χώρας (και κάθε όμοιας χώρας).
Μέσα στην τρελή χαρούλα μιας μεθυσμένης από υποτέλεια χώρας έχουν υπεραναπτυχθεί όλες οι πτυχές μιας "αντιστασιακής" φιλολογίας και κουλτούρας εις την οποία πλέουν ως λαθρεπιβάτες και οι ακροδεξιοί ναζιστές, και η οποία δεν σημαίνει αξίωση κυριαρχίας, πραγμάτευση του ζητήματος περί του είδους της, αλλά απλά παραίτηση και εύκολη νοηματοδότηση της κοινωνικής ζωής.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι καθόλου ακατανόητη η ανάπτυξη μιας ετεροκαθορισιακής Λογικής που λαμβάνει ισοδυνάμως τον αντινομικό χαρακτήρα είτε της παρανοειδούς εθνοσυνωμοσιολογίας είτε τον χαρακτήρα του προβατοειδούς δυτικο-ορθολογισμού (αριστερού και δεξιού)  κατά τον οποίο όλα αυτά είναι ανύπαρκτα, ζούμε σε μια συνηθισμένη καπιταλιστική μητρόπολη και όλοι αυτοί είναι εθνικιστές πατριάρχες, τέλος.
Θεωρώ πως θα υπάρξει απότομο ξύπνημα, και επίσης θεωρώ πως αυτό θα ανατρέψει και θα καταστρέψει συθέμελα όλες τις τυπικές ιδεολογικές στάσεις όπως τις περιγράψαμε σχηματικά.
Ελπίζω, γιατί δεν είμαι και τόσο κακός, ότι αυτό θα αργήσει αρκετά, και η κοινωνία μας θα ζήσει κάποιο ακόμα χρόνο ευτυχισμένης "επαρχιακής" αποβλάκωσης μέχρι να φανούν οι Λύκοι αυτοπροσώπως.
Θεωρώ πως ένας βασικός σχηματισμός αποβλάκωσης της ελληνικής (αστικής) κοινωνίας είναι ο τρόπος με τον οποίο βαυκαλιζόμενη οραματίζεται την σωτηρία της από διεθνείς δυνάμεις ή διεθνή κινήματα, χωρίς πραγματική μελέτη και επίγνωση του τι είναι η κάθε δύναμη και το κάθε κίνημα εις το οποίο επενδύει τις ψευδομεσσιανικές της ελπίδες (θεωρώ λόγου χάριν τον συνεχώς μειωνόμενο -ευτυχώς- "αντι-Ισραηλ-ισμό" ως ένα -όχι (το) μοναδικό- δείγμα αυτής της γεωπολιτικής και ιδεολογικής ανοησίας).
Η ενότητα της ελληνικής αστικής και προλεταριακής ή "λαϊκής" συνείδησης έγκειται ακριβώς σε αυτό τον φαντασιακό οραματισμό και τις παράδοξες ομοιότητες και συμμαχίες που αυτός αναδύει.
Σε αυτό το πλαίσιο οι διάφορες θεωρίες, φιλοσοφίες, αντιλήψεις κ.λπ οι εκπορευόμενες από την δύση ή "αντίθετα" από την (βαθέως δυτική) ιθαγενική παράδοση εθνοθρησκευτισμού, δεν πρέπει να κρίνονται (μόνον) από τα γενικά ή θεωρητικά αποτελέσματά τους ή τις γενικές θεωρητικές ή ιδεοπολιτικές ορίζουσές τους, αλλά από το κοινό αμυντικο-ουτοπικό και αλλοτριωμένο χαρακτήρα τους που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή και έναν "καλό ευχάριστο αυτοθάνατο" υπό οποιοδήποτε ειδική ιδεολογική συνθήκη.
Όταν η άγρια πραγματικότητα ξεσκίσει για πάντα τις αυταπάτες τότε όλα τα "εποικοδομήματα" ανατολικά και δυτικά, στην ουσία ψευδο-ανατολικά και ψευδο-δυτικά θα αποδράμουν εις την ασφαλή Εσπερία, αφήνοντας τους ουτοπιστές ανίκανους αυτής τής (ημι-)περιφέρειας μόνους τους, κατάμονους, με το μοναδικό καθήκον που θα τους έχει απομείνει, την οικοδόμηση της κυριαρχίας, για την επιβίωσή τους πλέον και την αποφυγή γενοκτονίας ή βίαια προκαλούμενης διασποράς.

Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..