Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Ονόματα εθνών και πόλεων ονομαζομένων και ιδρυομένων εκ των Ρωμαίων Παγανιστών Γενοκτόνων, Ανδριανού του Πεπολιτισμένου, Αυτοκράτορος της Φρίκης της Ρωμαϊκής "Τελικής Λύσης"....


                            Provincia Syria Palaestinica
                                 
                                   Aelia Capitolina


Αδριανός

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωμαίος γενοκτονίες ανδριανός

Ο Αδριανός έλαβε μόρφωση σε διάφορα πεδία, όπως όλοι οι νεαροί αριστοκράτες της εποχής του. 
Μάλιστα του άρεσε τόσο πολύ να μελετά την ελληνική λογοτεχνία που τον αποκαλούσαν Graeculus ("Μικρό Έλληνα").

Σύμφωνα με τον Δίωνα Κάσσιο, κατά την διάρκεια του πολέμου 580.000 κυρίως άμαχοι Ιουδαίοι Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους, 50 οχυρωμένες πόλεις και 985 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς...
Μετά τη λήξη του πολέμου, ο Αδριανός συνέχισε τις θρησκευτικές διώξεις κατά των Ιουδαίων, σύμφωνα με το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ. 
Αποπειράθηκε να ξεριζώσει τον Ιουδαϊσμό, τον οποίο και έβλεπε ως την αιτία συνεχών επαναστάσεων, κήρυξε εκτός νόμου την Τορά, το εβραϊκό ημερολόγιο και εκτέλεσε Ιουδαίους λόγιους. 
Ο ιερός πάπυρος κάηκε τελετουργικά στο Όρος του Ναού. 
Στο πρώην σκευοφυλάκιο του Ναού εγκατέστησε δύο αγάλματα, ένα του Γιούπιτερ και ένα δικό του. 
Σε μια προσπάθεια να διαγράψει κάθε ανάμνηση της Ιουδαίας, αφαίρεσε το όνομά της από το χάρτη και το αντικατέστησε με το Συρία Παλαιστίνα, από τους Φιλισταίους, αρχέγονους εχθρούς των Ιουδαίων. 
Επανίδρυσε την Ιερουσαλήμ υπό τη μορφή ρωμαϊκής παγανιστικής πόλης, με το όνομα Αιλία Καπιτωλίνα (Aelia Capitolina) και απαγόρευσε στους Εβραίους να εισέρχονται σε αυτήν.


Σχόλιο 
"Μηδενιστής", "Εθνομηδενιστής" "φιλοΕβραίος" και "φιλοΣιωνιστής" έλληνας από χωριό.
Ιωάννης Τζανάκος


Ο φιλομαθής, "φιλέλληνας" Ρωμαίος σφαγέας, δολοφόνος αμάχων, εξανδραποδιστής, ψευδοφιλόσοφος (αφού ήθελε να συγκεράσει στωϊκισμό και επικουρισμό, ο συγκρητιστής αγράμματος Ρωμαίος Βάρβαρος) αποτελεί ένα "πρότυπο" για τους "αρχαιοελληνοπαθείς" και αγράμματους φασιστοειδείς ελληναράδες, λάτρεις των αρχαίων Ρωμαίων κατά την οργάνωση της συστηματικής οργανωμένης κρατικής σφαγής την οποία δημιούργησε η Ρώμη και η οποία ολοκλήρωσε και υπερέβη την "αρχαϊκή" πρακτική των λεηλασιών, καταστροφών πόλεων, δουλοποιήσεων κ.λπ
Ο εν λόγω Αυτοκράτορας εκτός από την γενική καταστολή με εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους, η οποία συνέχισε την γενοκτονία της Ιερουσαλήμ με τους 1.000.000 νεκρούς και δουλωθέντες, ολοκλήρωσε συμβολικά/πολεοδομικά το έργο της καταστροφής της Ιερουσαλήμ (70 μ.χ), την οποία ήθελε να επανιδρύσει ως παγανιστική πόλη με το όνομα Aelia Capitolina και στην ίδια ρότα συμβολικής εξαφάνισης της εθνικότητας και της θρησκείας των εξεγερμένων άλλαξε στους "χάρτες" και τα επίσημα έγγραφα το όνομα του Ισράηλ από Ισραήλ/Ιουδαία σε "Παλαιστίνη" Provincia Syria Palaestinica (Παλαιστίνη, επαρχία Συρίας).
Άντε βρε!
Συνεχίστε την "ελληνορωμαϊκή" σας παιδεία και τις χριστιανικές (ή χριστιανορωμέϊκες) επεκτάσεις της, είναι κάργα ανθρωπιστική και αρμόζουσα για την σημερινή "δημοκρατική" συνείδησή σας.. 

6 σχόλια:

 1. "Στην πύλη του Ανδριανού.." στάζει αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τον φιλόσοφο Αδριανό, απαξιώ να ανοίξω οποιαδήποτε συζήτηση...
  Είναι άλλωστε γνωστή την εποχή αυτή η διάδοση μυστικών τάσεων και η πίστη σε θαύματα και δεισιδαιμονίες σε συνδυασμό με τον ατομικισμό, που θα παγιωθεί αργότερα με τους νεοπλατωνικούς, την παρακμή της φιλοσοφίας (δηλαδή, η έκπτωση της φιλοσοφίας σε μυστικισμό, θεουργία και θρησκεία). Απέναντι σε αυτό το "εποικοδόμημα" μάχονται οι πρώτοι χριστιανοί για τη διαφύλαξη της ταυτότητάς τους, με ειδοποιό διαφορά στην ποιότητα του Θεού τους. Αίμα στάζει τότε και στα ρωμαϊκά αμφιθέατρα... Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποια η σύζευξη ρωμαίων και χριστιανών, έτσι όπως το θέτεις... Μπορεί να πήραν το όνομα, τη διοίκηση, τη νομοθεσία μιας αυτοκρατορίας, στον χώρο της οποίας ζούσαν άλλωστε, αλλά υπήρχε από την αρχή σαφής διαφοροποίηση της θρησκείας, που λειτούργησε επαναστατικά - δεν ήταν ειδωλολάτρες, ούτε παρτουζιάρηδες κλπ., αλλά ούτε και αυνανιστές, ανέπαφοι αιρετικοί του "πνεύματος", που υπάρχουν και επηρεάζουν, παρά τη σεμνοτυφία τους (όπως οι "κακές παρέες" της σήμερον...).
  Από τον Μ. Κωνσταντίνο και κυρίως στους επόμενους αιώνες, με κέντρο βάρους την Ανατολή αλλάζει σταδιακά η κατάσταση, σιγά σιγά η γλώσσα, η διοίκηση, η νομοθεσία κλπ. Μια μεταμόρφωση συντελέσθηκε, και ο χριστιανισμός και η χωρικότητα έπαιξαν σημαντικό ρόλο... Οι Ρωμαίοι έπειτα γίνονται το καύχημα της Δύσης, ειδικά με την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, έως σήμερα που αυτοί αισθάνονται ξανά ως "Ελληνορωμαίοι γνήσιοι" κι εμείς απέναντι οι "σλαβόφωνοι", οι "τουρκόσποροι", οι "αλβανοί", και δικαιολογούν έτσι ιδεολογικά τους λόγους της "εκκαθάρισης" - γενοκτονίας του λαού μας με επικείμενη την "αναγέννηση του "τόπου"" (από τους δικούς τους πάντα), μια νέα βαρβαροκρατία, μπροστά στην οποία θα ωχριά η οθωμανοκρατορία. Με την ορθοδοξία, ασφαλώς! Και διαμελισμένη την Τουρκία και ένα μεγάλο Ισραήλ που θα διευθύνεται από τους διεθνείς πιστούς της καμπαλά (και βεβαίως όχι του Μωυσέως...)
  Αν μετά από όλα αυτά που είναι πλέον φανερά, αμφιβάλλεις, Τζανάκο μου, τότε νιώθω πως είσαι πιο κοντά σε Ιουδαίο που θέλει να κυριαρχήσει με έναν κοσμικό νόμο για να δικαιωθεί στα έσχατα ή σε Έλληνα που έχει (κρυφά) εξιδανικεύσει τον επαγγελματία θύτη αντί για το ιερό σφάγιο, οπότε δεν έχουμε να πούμε περισσότερα γιατί εγώ είμαι αίγα Ηπειρώτις και δεν καταλαβαίνω από τέτοια σχήματα εξουσίας και ανωμαλίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταρχάς διαφωνώ με την (κάποια) απαξίωση που πραγματοποιείς (κάπως πυκνά) του νεο-πλατωνισμού (θεουργίας) κ.λπ ο οποίος σε διάκριση προς τον αυτοκρατορικό στωϊκισμό ήταν μια χαρά μούρλια. Πλωτίνος, Δαμάσκιος, Ιάμβλιχος, γουστάρω τρελά.
  Η σχέση Χριστιανών Ρωμαίων ήταν μια παράδοξη σχέση αγάπης μίσους με τα γνωστά αποτελέσματα: Αγία Ρωμαϊκή Γερμανική Αυτοκρατορία και (ανατολική) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, άλλη μια σχέση αγάπης μίσους. Οι δυτικοί βέβεια είναι οι πιό άγριοι Ρωμαίοι, εμείς καταντήσαμε "Ρωμηοί", ένα απομεινάρι της πιό άθλιας αυτοκρατορίας όλων των εποχών μαζί με τους οθωμανούς.
  Αυτό είναι το δικό μου σχήμα, κάπως διαφορετικό από το δικό σου. Αλλά δεν θα μαλώσουμε, θα σου απαντήσω...ποιητικά.
  Με την Τουρκία διαμελισμένη και το το ερέτζ Ισραέλ, γουάτς δε πρόμπλεμ;; δεν το βλέπω, μακάρι αλλά δε το βλέπω.
  Αλλά αν γίνονταν: μικρότερη και αδύναμη Τουρκία, ανεξάρτητο Κουρδιστάν, Μεγάλο Ισραήλ! ούτε όνειρο να ήταν.
  Προσεύχομαι να γίνει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και φυσικά δεν θα μαλώσουμε! και με τη σειρά μου, θα σου απαντήσω ...επικά, δηλ. απολύτως ποιητικά:
  Φυσικά, όλα αυτά πολύ πιθανόν να γίνουν, πολλοί εξάλλου εύχονται και προσεύχονται, δεν είσαι μόνος, μη ..φοβάσαι.
  Αλλά καθώς προσεύχονται και μαγειρεύουν χωρίς ...πουλί και ωά, γρήγορα θα παρέλθουν αυτά ή παρόμοια φιλόδοξα κατασκευάσματα γεωπολιτικής και εξουσίας ;-)

  https://www.reddit.com/r/creepy/comments/43zne9/a_tool_used_by_priests_of_the_fertility_goddess/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είδα το συγκεκριμένο ποστ για την λατρεία της Κυβέλης και τους αυτοευνουχισμούς των πιστών ιερέων κ.λπ και αναρωτιέμαι τι σχέση έχει με όσα λέμε. Πιθανόν να θεωρείς πως η περιτομή είναι ευνουχισμός, μιας και αναφερόμαστε στον ιουδαϊσμό κ.λπ..Αυτό δεν ισχύει, και το πίστευε ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Ανδριανός για τους Εβραίους, πως κάνουν δηλαδή πράξη ακρωτηριασμού, πράγμα που έχει σχέση (ως αντίληψη) σχέση με πούρο και μάλιστα πολύ αρχαίο αντισημιτισμό. Αλλά μάλλον δεν εννοείς αυτό. Ας δούμε τι εννοεί η ταραγμένη διάνοιά σας ως χριστιανών πιστών. Ίσως ότι εμείς οι "μηδενιστές" είμαστε λάτρεις μιας σκοτεινής μεταφυσικής, η οποία είναι και "αντι-ερωτική". Νεο-ορθοδοξία μου θυμίζει αυτό, αν κατάλαβα καλά. Αυτό καταλαβαίνω στην καλύτερη περίπτωση, μιας και υπάρχει αοριστία στον υπαινιγμό σου. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως αν κάποια γεωπολιτική φαντασία θα διαψευσθεί αυτή θα είναι των ρώσων νεο-ορτοντόξ και των διαφόρων αγαπουλιάρηδων (ιδεολογικών) ακολούθων τους στο νεο-οτοντόξ ΄"τόξο". Με λίγα λόγια, και πιο λαϊκά αν κάποιος μείνει με το πουλί στο χέρι θα είναι ο Πούτιν, ακόμα κι αν πάρει όλη τη Συρία κ.λπ
  Οπότε, για να το ρίξουμε εντελώς στην πλάκα, προβλέπω και στην χώρα μας πολλές θρησκευτικές και σεξουαλικές εξελίξεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εννοείται βέβαια, το επαναλαμβάνω πως οι αγαπουλιάρηδες δυτικορωμαίοι έχουν την πρωτοκαθεδρία στην ρωμαϊκή φρίκη, γονιμοποιημένη στην αιώνια βαρβαρίλα τους, εδώ είμεθα κάπως σαφρακιασμένοι ως "ρωμαίοι", πράγμα καλύτερο και από ηθική και από ιδεολογική άποψη. Όσον αφορά το ερώτημά σου, για το εσωτερικό μου ποιόν, που έχει ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο, αν και θα δώσει τροφή στους κουτσομπόληδες του νετ, θα έλεγα πως είμαι στην μέση όλων αυτών, προτιμώντας βέβαια τους αμνούς και όχι τους σφαγείς (και οι χριστιανοί έχουν υπάρξει αμνοί, ή έστω και αμνοί) αλλά θα ήθελα να είναι λίγο περισσότερο με δόντια, και σε αυτό συμφωνώ περισσότερο με τον εβραϊσμό όταν αυτός σηκώνει τα όπλα για να προστατεύσει το ιερό και το αθώο αλλά και τους έλληνες όταν δεν είναι φορείς ειδωλολατρισμού και κυνικής μεγαλοδυναμο-μανίας.
  Ρε μπας και είσαι εσύ Δημήτριε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..