Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Φραξιονιστικές παρατηρήσεις επ΄αφορμή του διορισμού του καθάρματος ΜΗΛΙΟΣ..
Διορίστηκε και ο Μηλιός. Η αγάπη για το ευρώ σε κάνει μνημονιακό.

Ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε παραιτηθεί καταγγέλοντας ότι το κόμμα δεν διαπραγματεύθηκε βάσει του προγράμματός του διαδέχεται τον Β. Θεοδωρόπουλο. Βέβαια ακόμα και που διαφωνούσε ήταν οπαδός του ευρώ ή καλύτερα απέκλειε το εθνικό νόμισμα!

Kανείς δεν χάνεται τελικά! Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου  ορίσθηκε ο Γιάννης Μηλιός! Ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ, είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε λίγο  ούτε πολύ τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι επομένως άτοπη η διαπίστωση ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέρα από τη συνθηκολόγηση", είχε γράψει στο facebook τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κ.Μηλιός διαδέχεται τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής του Φεστιβάλ, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαν Φαμπρ. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, έχει ως εξής: 


Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Το νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος:  Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος , Δικηγόρος

Μέλη:  Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

             Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός

Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ  

Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας  της Τέχνης

Η ίδια ανακοίνωση, μετον υπότιτλο «Σκεπτικό της απόφασης», αναφέρει: 

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. 
Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων. Φραξιονιστικές παρατηρήσεις
Ιωάννης Τζανάκος
Το φοβερόν είναι ότι αυτό το κάθαρμα, το εκτόπλασμα ΜΗΛΙΟΣ, είχε το θράσος μετά την αποχώρησή του και καλά από τον Σύριζα, να κάνει εκτός της χαλαρής "κριτικής" του (στον Συριζα) και αναφορά στο ΚΚΕ για το πόσο το ένα και το άλλο "δογματικό" και αρχαϊκό είναι, αλλά και σε όλη την άλλη "απαρχαιωμένη" αριστερά.
Το άρθρο του στο άθλιο περιοδικό του, το ιστορικά μοναδικό για τον ευρωγενιτσαρισμό του από παλαιά, είχε αυτό το "κριτικό" περιεχόμενο και είχε αναδημοσιευθεί, που αλλού; μα φυσικά στο γνωστό Red NoteBook! ως απαύγασμα βέβαια της "ανανεωτικής" μεθόδου κριτικής..
Τι έχουν να πούνε τώρα οι κριτές εκ των αριστερών και καλά για τον διορισμό του εκλεκτού τους καθάρματος;
Τσίπα και ντροπή δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ σε αυτό τον βόθρο της "ανανεωτικής αριστεράς", τώρα θα ανακαλυφθεί;
Μα τι ζητάμε και μεις;
Οι άνθρωποι έχουν πιάσει όλα τα πόστα του αστικού ιδεολογικού μηχανισμού ήδη από την εποχή που ήταν στο 4-5% τώρα θα κωλώσουν;;
Μα τι λέμε και μείς;
Ο Τάσος Κωστόπουλος; Καθηγητάκος του Παντείου, έλεος ρε καθίκια, που νομίζετε ότι ζείτε;
Τρίμμης Ψαρράς, μεγαλοσυντάκτες και παρασκηνιακοί χαφιέδες του Τσίπρα, διασπορείς συκοφαντιών ψευδών, διαχρονικοί αληταράδες κανονικοί, με διείσδυση στην "άκρα αριστερά" των Εξαρχείων κ.λπ
Σε χωριό είμαστε, δεν το έχετε ακόμα καταλάβει ότι έχετε ξεφτιλιστεί σε όλα τα επίπεδα;
Πάμε παρακάτω:
Αυτός ο λιπαρός ψευδοαναρχικός που έχει σταθερή επαγγελματική και ιδεολογική σχέση με το "Κόκκινο" και τον Σύριζα;
Ο Γ.Ανδρουλιδάκης. 
Τι γίνεται εκεί στα Εξάρχεια; καλή είναι η ανοχή σας στα βύσματα και τους γλύφτες του Συριζα; δεν ιδρώνει το αυτί σας; σας βολεύει να υπάρχει και ένας "αναρχικός" των αριστερών σαλονιών και των ρουφιανοκυκλωμάτων του Σύριζα; καλά είναι; άντε ρέ άχρηστοι..
Πάμε πιο βαθιά, στο ΚΚΕ, το οποίο βέβαια είναι πολύ πιο συμπαθές από όλα αυτά τα τσόλια.
Τι έγινε ρε "μπρεζνιεφικό απολίθωμα";;
Νιώθεις καλά που αποβάλατε τον "ρωσόφιλο" (που δεν είναι ο άνθρωπος) κάνοντας παρεάκι με τους χοτζικούς; ξέρεις εσύ, αλλά να σου πω, το κόμπλεξ έχει και όρια, αλλά δεν φταίς εσύ, το κόμμα σου φταίει που σε κρατάει να παίζεις αυτόν και καλά τον εξωκομματικό ρόλο. 
Εμένα ξέρεις δεν με νοιάζει, είμαι εκτός, ούτε με τον πρώην φίλο σας έχω κολλεγιά, αν και τον εκτιμώ περισσότερο από εσάς, ούτε συμφωνώ μαζί του, έκανε λάθη, αλλά σεις; τι τρολορόλο παίζετε ρε μάγκες; φραξιονισμό ακόμα και με τα ψευδο"σταλινικά" Εξάρχεια κάνετε αν κάποιος έχει ένα κεφάλι ύψος παραπάνω από εσάς;; μέχρι εκεί έφτασε η κατάντια σας. Το είπαμε, δεν έχω σχέση με κανέναν σας, ούτε ιδεολογική ούτε οργανωτική, αλλά σεις είστε φύρα αδερφάκι μου, και είστε και χαζοί. 
Την "συνέλαβα" την συνωμοσιούλα σας, όντας και γω ψευδο"συμμετέχων".
Είπαμε, σοκολάαατες μου..
Αν κάποιος είναι "φιλοσιωνιστής" γίνεται πιο έξυπνος, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή..Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..