Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ο ηθικός και διανοητικός παραλογισμός του Άρη Χατζηστεφάνου (και της αριστερίστικης αριστεράς εν γένει)


Ας παρακολουθήσουμε την πορεία των συλλογισμών του συμπαθούς σε μας Ά.Χατζηστεφάνου, και ας ανακαλύψουμε τους παραλογισμούς και τις απαράδεκτες ιδεολογικοποιήσεις με τις οποίες ενδύει την αριστερίστικη λογική του.
Ακολουθεί μετά το κείμενο δικό μας (επι)κριτικό σχόλιο...

Άρης Χατζηστεφάνου
Ναι αλλά για την Μαρφιν… καταδικάστηκαν υπεύθυνοι.


Ύστερα από την ομόφωνη αθώωση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του Θοδωρή Σίψα ο οποίος κατηγορούνταν άδικα για την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν, αλλά και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε…
Υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν δικαίως για την τραγωδία στην Marfin. Ήταν αυτοί που ενώ περνούσε έξω από το κτίριο μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αποφάσισαν να κρατήσουν τους εργαζομένους μέσα χωρίς μέτρα ασφαλείας και με κλειστές τις εξόδους κινδύνου.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση τα πάντα μπορούν να συμβούν, από μια προβοκάτσια της ασφάλειας ή του παρακράτους μέχρι την επίθεση ενός ανεγκέφαλου. Αυτό το γνώριζε η διοίκηση της τράπεζας και έστησε μια παγίδα θανάτου στους εργαζομένους τους.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.
Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου πέντε ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες.

Ενώ όμως όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι από τους ενόχους (φυσικά όχι οι βασικοί) βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας, ένας  εσμός   δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και πολιτικών χρησιμοποιούσαν το περιστατικό για να στρέφονται απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των πολιτών και σε κάθε αντίσταση στις επιβολές της Τρόικας.

Μήπως θυμάστε κιόλας ποιος είχε μιλήσει από τότε για την απανθρωπιά της διοίκησης της τράπεζας με ένα σκληρό, σαρκαστικό σχόλιο που όλοι ήθελαν να παρεξηγήσουν ενώ όλοι καταλάβαιναν τι σήμαινε; Ο Πιτσιρίκος. Είναι ίσως ο μόνος που δικαιώθηκε από αυτή την υπόθεση.
  http://info-war.gr

(Επι)κριτικό σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος


Είναι αλήθεια πως αθωώθηκαν αθώοι άνθρωποι τους οποίους στοχοποίησε πάλι ένα (αστικό) κράτος με "ικανότητες" στοχοποίησης αθώων ανθρώπων και απενοχοποίησης πραγματικών εγκληματιών (όταν μπορεί το κάνει).
Γι' αυτό και μόνον ας χαρούμε αρχικά, γιατί ούτε οι δικαστές ούτε οι ένορκοι, ούτε οι μάρτυρες, ούτε οι συγγενείς των θυμάτων δεν "πίστεψαν" τις απαράδεκτες ψευδολογίες ή ψευδο-έρευνες με τις οποίες οι πιο άχρηστοι αστυνομικοί επιθεωρητές της Οικουμένης όλης, οι ελλαδίτες αστυνομικοί επιθεωρητές (και "ερευνητές") δικαιολογούν τον μισθό τους ή υπηρετούν τα αφεντικά τους στην αστική τάξη.
Επίσης πρέπει πάλι να τονίσουμε το γεγονός που ο ίδιος ο Χατζηστεφάνου τονίζει, δηλαδή την καταδίκη των υπευθύνων από τη πλευρά της επιχείρησης.
Η υπόθεση της Μαρφίν έγινε βέβαια αντικείμενο χυδαίας αξιοποίησης από τους δημοσιολόγους και τα τρόλς της (παλαιο)μνημονιακής παράταξης.
Έγινε μια προσπάθεια να ενοχοποιηθεί κάθε διαδηλωτής, κάθε αριστερός, κάθε αναρχικός, κάθε διαμαρτυρόμενος πολίτης, για ένα έγκλημα εις το οποίο βασικοί συνυπεύθυνοι ήταν μεγαλοστελέχη της τραπεζικής επιχείρησης.
Εδώ όμως σταματάει η ετεροκαθορισμένη και λειψή λογική και των ελλαδιτών αριστεριστών και αναρχικών κινηματιών, όσον αφορά την συνολική ευθύνη.
Περισσότερο από συνυπεύθυνοι για το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν και είναι εκτός των "αστικών συντελεστών" του και όσοι μπουρλότιασαν το κτήριο και ουρλιάζοντας αριστερίστικα συνθήματα μικροαστικού ταξικού μίσους επέχαιραν για τον φρικτό θάνατο των εργαζόμενων.
Επίσης μεγάλη ευθύνη έχουν (αν ισχύει) όσοι εμπόδισαν την πυροσβεστική (ελέγχεται).
Γιατί ο κύριος αριστερός δημοσιογράφος δεν μιλάει γι' αυτό;
Δεν ξέρουμε αν οι πυρπολητές ήταν προβοκάτορες του βαθέος αστικού κράτους ή απλά αριστεριστές ή αναρχοφασίστες.
Αυτό πρέπει να το μάθουμε και η γραφίδα του κυρίου Χατζηστεφάνου δεν βοηθάει σε αυτό.
Δεν τον ενδιαφέρει αυτό, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται στο κείμενο αυτό να τον ενδιαφέρει αυτό (μπορεί να έχει μιλήσει αλλού και να μη το ξέρω).
Υπάρχουν φήμες, πολύ συγκεκριμένες φήμες για συγκεκριμένα άτομα στον "χώρο" που ίσως να είναι ψευδείς.
Για να μην  σέρνεται αυτό πρέπει να ερευνηθεί όλη η αλήθεια.
Και κάτι άλλο. Όσοι είναι στο λεγόμενο "κίνημα" και ξέρουν συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να τα πούνε όλα στις αρχές ή απλά δημοσίως.
Αλλιώς, το να μετράνε οι δεξιοί και οι αριστεροί θύματα και ενόχους "από την άλλη πλευρά" εκτός του ότι δεν είναι στοιχειωδώς τίμιο, αποτελεί και μια τυπική μη αριστερή κατάσταση. Δεν αφορά αυτό την αριστερή ιδεολογία ή την κομμουνιστική ιδεολογία.
Αφορά λουμπενοσυμμορίες τις οποίες η εργατική τάξη τις έχει στο ίδιο στόχαστρο.
Και κύριε σύντροφε ή "σύντροφε" Άρη, μην απορείτε μετά μερικοί αν το ΚΚΕ φτάσει στο 10% ή μην ενοχλείστε αν αποφεύγει το "κίνημα" των "άλλων" με έναν μερικές φορές μικροβιοφοβικό τρόπο.
Δεν έχει δίκιο, έστω κυνικο-πολιτικά κι αν το δεις;
Με χώρους που προστατεύουν δολοφόνους εργαζομένων θα κάνει πολιτική "παρέα";
Σιγά μην απαντήσετε ή απαντήσεις μωρέ..
Είσαι πολύ βολεμένος στον ετεροκαθορισμό σου κι εσύ. 
Κάτσε τώρα να κάνεις/κάνετε τον τιμητή στους δεξιοπασόκους, αφού αυτό σου/σας αρκεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..