Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Μια αντιφατική κατάσταση..Συνάντηση Ιρανού διοικητή με τον ηγέτη του PKKΝοέμβριος 8, 2016.

Το Ιράν θα αυξήσει την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, εφ’ όσον συμμετάσχουν στην επιχείρηση της Μοσούλης, αναφέρει η τουρκική «Γενί Σαφάκ».

«Ο διοικητής των δυνάμεων της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Κασέμ Σολεϊμανί, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγέτη της τρομοκρατικής  οργάνωσης του PKK στην πόλη του βόρειου Ιράκ Αλ Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα ‘basnews’», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Ο Σολεϊμανί ζήτησε από τον Μπαγίκ να στείλει μαχητές του PKK στην Σιντζάρ για να  λάβουν μέρος στη συνεχιζόμενη επιχείρηση  με τελικό στόχο να πολεμήσουν στη Μοσούλη κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Daesh.

«Σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα, που πρόσκειται στο κουρδικό δημοκρατικό κόμμα της ημιαυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, ο Ιράν αξιωματούχος υποσχέθηκε στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το PKK από την Τεχεράνη, έκανε επίσης πρόταση για μετακίνηση των μαχητών του PKK σε περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από το Ιράν για την ασφάλεια τους από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές», γράφει η εφημερίδα.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Οι Κούρδοι στο Ιράν βρίσκονται επί ποδός πολέμου


Οκτώβριος 2, 2016.


Οι Κούρδοι ηγέτες στο Ιράν διέψευσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν την απόσυρση των Πεσμεργκά από το Ιράν, κατόπιν πίεσης που άσκησε η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Ιράκ.
 Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι απεναντίας οι Κούρδοι Πεσμεργκά έχουν αυξηθεί στο Ιράν.

Το κανάλι «Κουρδιστάν 24» είχε αναφέρει ότι η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Ιράκ, ζήτησε από τους ηγέτες  των Κούρδων του Ιράν να αποσύρουν τους μαχητές τους από το Ιράν.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε ο Μπαχραμί Χίβα, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος  του Ιρακινού Κουρδιστάν, «οι  Πεσμεργκά δεν μας έχουν εγκαταλείψει και δεν θα το κάνουν αυτό ποτέ! Είναι  κόκκινη γραμμή για εμάς».

Οι Κούρδοι αξιωματούχοι  λένε ότι ο αγώνας τους για τα δικαιώματα των Κούρδων στην κουρδική περιφέρεια του Ιράν θα συνεχισθεί.

Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των πεσμεργκά και των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης ξέσπασαν στις 15 Ιουνίου και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Τεχεράνη κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία ότι υποστηρίζει τους Κούρδους στον αγώνα τους για αυτονομία στο Ιράν, μετά τη δημιουργία του νέου Σαουδικού προξενείου στην Αρμπίλ, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι Κούρδοι του Ιράν απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Ζητούν δικαιώματα, όπως πράττουν οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK,  στην τουρκική επικράτεια.

--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..