Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

3 αρχές επαναστατικής πολεμολογίας..


1.
Κάθε πολιτική ή κοινωνική μηχανή υπάγεται στην πολεμική μηχανή όχι με την έννοια της υποταγής σε αυτήν ως αυτή (η πολεμική μηχανή) να είναι το ανώτερο συστημικό σημείο συγκρότησης, αλλά με την έννοια του αλληλοκαθορισμού των στοιχείων όπου όμως όλα τα στοιχεία (του συστήματος) έχουν την ίδια οντική λειτουργική και νοηματική σημασία ή αξία.


2.
Η πολεμική μηχανή ως υλική σύσταση ή ως δομή στηρίζεται στην στρατηγική και όχι η στρατηγική στην πολεμική μηχανή (με αυτή την έννοια της υλικής σύστασης ή δομής), αλλά αυτό έχει νόημα να το λέει κανείς αν αποδέχεται (σε αυτό το πλαίσιο της ιεράρχησης μεταξύ θεμελιώνοντος και θεμελιωμένου) την απόλυτη αναγκαιότητα της πολεμικής μηχανής ως υλικής σύστασης και δομής.
Με αυτήν την έννοια (και μόνον, όμως) δεν είναι εφικτή ούτε κατ΄ελάχιστον μια υλική σύσταση ή δομή πολεμικής μηχανής χωρίς: ιεραρχία, αξιωματικούς, παραγγέλματα, υπακοή στους ανωτέρους στην στρατιωτική αρχή, πειθαρχία, υποταγή στον κεντρικό στρατηγικό στόχο και υποταγή στα τακτικά μέσα που αποφασίστηκαν από την πολεμική οργάνωση.
Όλα αυτά τα στοιχεία ή υπο-στοιχεία της υλικής σύστασης ή δομής της πολεμικής μηχανής δεν αποκλείουν την πιθανή και επιλεγόμενη δημοκρατική δομή της, τον σεβασμό της ζωής τόσο των φίλιων όσο και των εχθρικών δυνάμεων (το τελευταίο στον βαθμό που επιτρέπει ο πόλεμος, αλλά πάντα και απόλυτα για αμάχους πολίτες, παιδιά κ.λπ).
Ο γενικός αντιμιλιταρισμός όπως ασκείται από την νέα (άκρα) αριστερά της Δύσης ή εξυπηρετεί τον εχθρό ή απλά σημαίνει την απόλυτη ιδεολογική πολιτική και στρατηγική σύγχυση.
Επίσης οι γελοίες φαντασιώσεις για μιαν αποκλειστικά οριζόντια δομή πολεμικής συγκρότησης και τα παραμύθια για έναν ψευδο"ινδιάνικο" τρόπο σύγκρουσης εντάσσονται σε αυτή την διαλυτική και άχρηστη πρακτικά πολεμολογία ή ψευδοπολεμολογία.
Είναι προτιμότερο κανείς να μην κάνει ένοπλο πόλεμο, να υποχωρήσει, να αποφύγει κάθε σύγκρουση από το να ενταχθεί σε ένα τέτοιο πολεμολογικό ψευδοπολεμολογικό σχήμα.


3.
Ακόμα κι αν κάποια ιδεολογική ή πολιτική δύναμη θέσει ως στόχο της την (άμεση) κατάργηση κάθε κράτους, εφόσον είναι υποχρεωμένη από τα πράγματα να έρθει σε πολεμική σύγκρουση με το υφιστάμενο κράτος (όχι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση ένοπλη) γι' αυτό και είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει και ως κράτος, δηλαδή κάθετα ιεραρχικά μιλιταριστικά.
Όλα τα άλλα είναι για μπαφάκηδες αναπολητές του μαη68.


Τελειώσαμε μ'αυτά...
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..