Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Το Χαλέπι, η Γιουγκοσλαβία, και οι δυο φασισμοί της δυτικής "αριστεράς" (αυτονομίας κ.λπ)Η ανάκτηση του Χαλεπίου από τον στρατό του (επίσημου) συριακού κράτους, είναι ένα πραγματικό κοσμο-ιστορικό γεγονός, το οποίο θα αποκαλύψει στο μέλλον αρκετές από τις αδιερεύνητες πτυχές του φρικτού πολέμου που διαδραματίζεται στην Συρία.
Ωστόσο κάποια πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να επιβεβαιώνονται:
Η εξέγερση του σουνιτικού αραβικού πληθυσμού εναντίον του αιματοβαμμένου μπααθικού σιιτικού καθεστώτος της οικογένειας Άσσαντ και της μειονότητας των Αλαουιτών ήταν και μαζική και αυθόρμητη και υποκινούμενη από μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις μέσα στον αραβικό κόσμο αλλά και την Δύση, όπως επίσης από τους Τούρκους ισλαμοφασίστες-κεμαλοφασίστες.

Πραγματικά υπήρξε πρωταθλητισμός σε έναν "αγώνα" σφαγών, μαζικών δολοφονιών, καταστροφών, βιασμών, εξανδραποδισμών και μαζικών εκτοπίσεων από αυτούς τους δύο βασικούς συντελεστές του μαζικού ολέθρου: και από το ασσαντικό καθεστώς και από την τζιχαντιστική (ή "μετριοπαθή") αντιπολίτευση.

Οι διάφορες ερμηνείες όμως, και τα ζύγια για το ποιός ήταν ο μεγαλύτερος εγκληματίας, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα άλλο απεχθές πνευματικό έγκλημα εις το οποίο εμπλέκεται όλη η δημοσιολογική και "θεωρητική" διανόηση της Δύσης, σε όποια πλευρά κι αν τάσσεται και όποιον εγκληματία κι αν προτίμησε να υποστηρίξει και να προμοτάρει ιδεολογικά και πολιτικά σε όλη την διάρκεια της διαμάχης.

Οι μεν δυτικοί queer αριστεροί, αριστεριστές και ελευθεριακοί (συν οι αιώνιες τροτσκιστικές ουρές) έβαψαν με αίμα τις πένες τους και υποστήριξαν ευθέως ή ακόμα χειρότερα με τον γλοιωδέστερο σιχαμερότερο έμμεσο τρόπο τις ισλαμοφασιστικές σουνιτικές συμμορίες, όπως ακριβώς έκαναν και με τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο, με την διαφορά πως εδώ "ατύχησαν" και από μιάν άλλη σκοπιά. 
Τι εννοώ: εννοώ πως ενώ στον γιουγκοσλαβικό εθνοτικό εμφύλιο οι ισλαμοφασίστες δεν είχαν σοβαρή στρατιωτική ισχύ και έτσι δεν είχαν την υποκειμενική στρατιωτική δυνατότητα να πράξουν αυτά που επιθυμούσαν, "αφήνοντας" στους Σέρβους Τσέτνικ το αηδές προνόμιο των εξολοθρεύσεων, στον συριακό εθνοτικό εμφύλιο, είχαν και παραείχαν αυτή την υποκειμενική στρατιωτική δυνατότητα και απέδειξαν ότι όχι μόνον είναι ίδιοι με τους εθνοτικούς εθνικιστές (λ.χ Μπααθιστές, Τσέτνικ) αλλά ίσως και χειρότεροι, εφόσον πέραν από εξολοθρευτές ως αεθνικοί θεοκράτες νέου τύπου είναι πραγματικά η μπόχα του κόσμου τούτου, αποκρουστικά "ισλαμοδιεθνιστικά" αντεθνικά ή αεθνικά αποβράσματα άξια άμεσης εκτέλεσης και δημόσιας διαπόμπευσης. 
Ακόμα και ο εθνοτικός εθνικισμός (τύπου Μπαάθ, Τσέτνικ κ.λπ) μπροστά στους αεθνιστές ισλαμοσκύλους είναι μια ηπιότερη περίπτωση. 

Τέτοια είναι η κατάντια της queer αριστεράς άκρας αριστεράς που αντί τουλάχιστον να προβεί σε μια υποκριτική (έστω) ή ειλικρινή (ίσως) εξομοίωση των φασισμών αυτών, ακόμα και στο τέλος του δράματος (ίσως τέλος..) προτίμησε να υπερασπιστεί πίσω από την πρόφαση του "ανθρωπισμού" της τα όμοια με αυτήν διεστραμμένα queer ψυχανώμαλα άρρωστα γεμάτα αίμα και σπέρμα "ταξικά αδέρφια" της.

Γνωρίζει βέβαια πως αν άνοιγε μια τέτοια υπόθεση εξομοίωσης, ή έστω σχετικής διαλεκτικής εξομοίωσης, τότε θα ξηλώνονταν και το πουλόβερ του λυσσαλέου άρρωστου κρετινικού και φιλο-δυτικού αντισερβικού παραμυθιού της για τους απόλυτους σατανάδες "εθνικιστές Σέρβους" και τους αθώους ισλαμοΒόσνιους, οπότε θα ξηλώνονταν και όλη η μετανεωτερική θεμελίωσή της. 
Η ιστορία όμως εξομοίωσε σοφά και έληξε το παραμύθι με πάταγο.

Το άλλο παραμύθι τώρα, ότι ο Άσσαντ είναι ένας τίμιος "αντι-ιμπεριαλιστής" ηγέτης, ότι ήταν μόνον σε άμυνα, ότι δεν είχε χημικά όπλα, ότι δεν βομβάρδισε με βόμβες βαρέλια αμάχους, ότι δεν στηρίζεται παρά μόνον από το Μπάαθ και όχι σε ναζιστικές συμμορίες, το παραμύθι ότι υπάρχει πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα στην Συρία, ή ότι εκφράζεται δια αυτού η πλειονότητα του συριακού λαού (με ορθό ή μη ορθό τρόπο) είναι το άλλο παραμύθι, το οποίο ταιριάζει απόλυτα (ως "αντίθετο") με το προηγούμενο παραμύθι των queer αριστεριστών και ελευθεριακών.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο, ο εθνοψευδο"κομμουνιστής" ή εθνοσοσιαλιστής "αντι-ιμπεριαλιστής" (Μπάαθ, Τσέτνικ) τους queer ισλαμοφασίστες (δυτική ισλαμοδωσιλογική αριστερά συν ισλαμοφασίστες "αυτοπροσώπως"), και τα δυό χέρια σφάζουν βιάζουν, εξοντώνουν, καλούν "σύμμαχες" δυνάμεις, και το κυριότερο; μαλώνουν και μεταξύ τους..

Ιωάννης Τζανάκος

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα. Κάνε μου μια επιστημονική παρουσίαση του τι είναι αυτή η περίφημη "βόμβα βαρελιού" και πώς δουλεύει να δω λίγο κάτι...

    Πρώην Lenin Reloaded

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..