Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ψυχιατρική, ψυχανάλυση, και ψεκασμένη ριζοσπαστική αντιπολίτευση..


Όπως αναφέρει και ο συνήθως κακεντρεχής Καστοριάδης, αναφερόμενος σε μια πηγή που θα βρώ κάποια στιγμή, ο Τσαρλατάνος πρώην ψυχίατρος Λακάν (δεν έχασε την ψυχιατρική ιδιότητα, απλά αποφάσισε να το ρίξει στον ιδεολογικό τσαρλατανισμό), δεν είχε βοηθήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ψυχωτικό ασθενή ή "ασθενή" να σταθεί στα πόδια του, με τις άθλιες μεθόδους του.
Βέβαια, αυτό που δεν μας διευκρινίζει ο άλλος ψυχοτσαρλατάνος, ο Καστοριάδης, είναι αν αυτός επέτυχε κάτι τέτοιο. Δε νομίζω, αν και δεν ξέρω.
Παρακαλείται όποιος "ασθενής" ή ασθενής "ρυθμίστηκε" εξωφαρμακευτικώς από τον Κορνήλιον ή κάποιον Λακανίσκο, να επικοινωνήσει μαζί μας για να το καταγράψουμε αυτό.
Επειδή ορθώς οι ψυχαναλυτές κατηγόρησαν τους ψυχιάτρους ότι περιορίζονται σε "βιολογικές" μεθόδους (οι άτιμοι, τόσο κακοί αναγωγιστές υλιστές είναι) έδωσαν στην αρχή ελπίδες για μη φαρμακευτική μη βιολογική θεραπεία ή "ρύθμιση", και όταν πήραν τον μπούλο και το μπαούλο, βρήκαν την λύση:
Η θεραπεία είναι απάτη, η ρύθμιση είναι ρεφορμιστική απάτη, μόνον όταν πέσει ο καπιταλισμός θα πάψει ή θα μειωθεί η ψυχική παθολογία, άτιμη κενωνία που άλλους τους κατεβάζεις και άλλους τους ανεβάζεις! (ή το αντίστροφον ταυτόν)
Τι ξεφτίλες..
Εν πάση περιπτώσει, λόγω της γενικότερης υποκριτικής κουλτούρας στην Δύση (δε πειράζει καλή είναι και η υποκρισία μερικές φορές και έχει και πλάκα) τελικά υπήρξε ενσωμάτωση της ψυχοθεραπείας και της ψυχανάλυσης στα νέα ψυχιατρικά προγράμματα, αν και πάντα οι ψυχίατροι (ακόμα κι αν είναι οι ίδιοι και ψυχαναλυτές ή γενικά ψυχοθεραπευτές) τα έχουν όλα αυτά για τον μπούτσο κανονικά.
Έτσι, στα αριστερά του αριστεροψυχιατρικού ρεφορμισμού αναπτύχθηκε η μεγάλη αριστερίστικη αντι-ψυχιατρική και αντι-ρεφορμοψυχαναλυτική επανάστα, όπου υπάρχει κράξιμο στους ενσωματωμένους ψυχοθεραπευτές και ψυχαναλυτές γιατί παρέδωσαν τα όπλα του γκράντε τσαρλατανισμού και δέχτηκαν να υπάρχει...ψυχιατρική.
Κατά την δική τους θεραπευτική, πριν πέσει ο καπιταλισμός με την σούπερ ντούπερ επανάστα, θα σπάσουν τα δεσμά των ψυχιατρείων όσο μπορούν και θα βοηθήσουν τους άτυχους φίλους συγγενείς, συντρόφους τους και άλλους άτυχους να ξεπεράσουν ακόμα και τον....ρεφορμισμό και να καταστραφούν εντελώς.
Αυτό είναι μια ελπίδα βέβαια. 
Αρρύθμιστα Εξάρχεια; κάποια στιγμή θα κρεπάρουν και θα διαλυθεί το μαγαζί από μόνο του, αν δεν διαλυθεί από τον πολύ μπάφο.
Εν πάση περιπτώσει (πάλι), θα κάνω τώρα στα γρήγορα μια σύντομη φανταστική ψυχιατρική πολιτική αφήγηση.
Το "αστικό κατεστημένο" είναι ο ψυχίατρος, οι ρεφορμιστές είναι ο Τσίπρας, και οι ψεκασμένοι αντιψυχιατρικοί τσαρλατάνοι ως το τέλος είναι οι της ανταρσύα, οι ντελεζιανοί αριστεριστές, ακραίοι δικαιωματιστές, διάφορα ψυχωτικά καθαυτά queer αποεμφυλοποιημένα υποκείμενα-σώματα, αλλά και οι φασίστες ναζιστές ψυχωδολοφόνοι.
Το τι φάση έγινε και γίνεται με τον Τσίπρα, μετά την ανάληψη της κυβέρνησης το βλέπουμε, όπως βλέπουμε τι ρόλο έπαιξε και παίζει ο ήπιος ψευδοριζοσπαστισμός του μπάφου της ανανεωτικής μπαφοαριστεράς, φανταστείτε να αναλάμβαναν και οι ψεκασμένοι υπερτσαρλατάνοι.  
Με τις κάποιες πινελιές επαφής που είχε η ρεφορμιστική φροϋδομαρξιστική μπαφοαριστερά με την καθαυτό συνεπέστερη αντιψυχιατρική φροϋδομαρξιστική ή φροϋδοαυτόνομη (επίσης) μπαφοαριστερά, μπορούμε να φανταστούμε το ποιόν της τελευταίας ως...κυριαρχικής δύναμης.
Από δίπλα και οι φασίστες με τα μάσκουλα και τα αναβολικά.
Μιλάμε για ουάου γουάου γιέααα...
Μιλάμε για επικίνδυνα άτομα, μιλάμε για κανονικότατους τυχοδιώκτες, αν το έχετε καταλάβει.
Ιωάννης Τζανάκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..