Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Διευκρίνηση περί στρατιωτικής μεταλήθειας..Μια διευκρίνηση πριν το κυρίως κείμενο της επόμενης δημοσίευσης:
Μέχρι τώρα, και για καιρό ακόμα, τα πολιτικά και πολιτικοστρατιωτικά κείμενά μας ας θεωρούνται ως εγχειρίδια πολλαπλής χρήσης σε ένα ευρύτερο αλλά και οριοθετημένο πλαίσιο.
Οριοθετημένο είναι το πλαίσιο αυτό από τον γενικό στόχο της σύμπλεξης μεταξύ τοπικής (όχι απαραίτητα μόνον "εθνικής") και οικουμενικής δράσης με σκοπό την υπεράσπιση της προοπτικής κατάκτησης της εξουσίας από ένα ελευθεριακό μεν αλλά μονολιθικό δε κίνημα, το οποίο θέτει ως ενδιάμεσους αλλά και απόλυτους προϋποθετικούς όρους πραγμάτωσης αυτής τής κατάκτησης της εξουσίας: 
Α) Την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα εργασίας και παραγωγής.
Β) Την χρησιμοποίηση βίαιων πολιτικών μέσων για την συντριβή του ταξικού εχθρού που αντίκειται  νομοτελειακά σε έναν τέτοιο ενδιάμεσο στόχο.
Σε αυτό το πλαίσιο ταλαντευόμαστε αδιαλείπτως κατά την παυλικιανή προτροπή: αδιαλείπτως προσεύχεσθε.
Και τα αποτελέσματα αυτής της επαναστατικής προσευχής δεν είναι μια ολοκληρωμένη και τελειωτικά στέρεα άποψη αλλά μια παλέτα συγγενών στρατηγικών και τακτικών, πολλές φορές  όμως αλληλοσυγκρουόμενων μεταξύ των (ελπίζω οι υπερορθολογιστές να μην φρικάρουν με τις θρησκευτικής προελεύσεως μεταφορές μας, αλλά αν φρικάρουν έχουμε τουλάχιστον πετύχει λογοτεχνικώς να είμαστε πειστικοί ως παρουσιαζόμενοι ανορθολογιστές μέσα στο γενικότερο φανταστικό "πλάσμα" ανορθολογισμός που έχουν συγκροτήσει οι υπερορθολογιστές).
Ελπίζουμε στο μέλλον να εκτιμηθεί αυτός ο υποτιθέμενος θεωρητικός καιροσκοπισμός μας και να κατανοηθεί σε ένα πρακτικό πλαίσιο, και ας μην εκτιμηθεί καθόλου η συστηματικότητα κανενός διανοήματος που εξακοντίσαμε μεταξύ μισθού και μιας ταπεινής λαϊκής ζωής.
Πρόκειται για μια αφόρητα πρακτική σκέψη, χωρίς καμία άλλη φιλοδοξία, αλλά και με τα προβλήματά της ως εντελώς στενόκαρδης και περιορισμένης σε ένα πολιτικοπρακτικό ακόμα και στρατιωτικό επίπεδο των πραγμάτων.
Η πρακτικότητα της θεωρίας που υπηρετούμε δεν αποτελεί βέβαια εγγύηση ενδογενή για κάποια αποτελεσματικότερη λειτουργία της απέναντι σε πιο θεωρητικές και συνεπείς θεωρίες.
Με λίγα λόγια, δεν πουλάμε "πρακτικότητα" και "ρεαλισμό" αλλά υπηρετούμε μια συντριβή στο πραγματικό.
Και κάθε συντριβή μπορεί να φέρει την μεταστροφή, αν και όχι την μεταλήθεια, αφού αυτή υπάρχει ήδη ως ένα βασικό κόλλημα:
Δεν έχει νόημα η ζωή μας χωρίς να κάνουμε άνω κάτω τον κόσμο και να φέρουμε το κάτω πάνω ή το κάτω να μην είναι από κάτω, δηλαδή να μην υπάρχει κάτω κι ας μην υπάρχει κανένα άνω ή κάτω ή ας υπάρχει μόνον άνω.
Ας δούμε όμως αυτό το άνω και αυτό το κάτω, άρα ας δούμε τι μας φώτισε σήμερα το κόλλημα που λέγαμε.
Στην επόμενη δημοσίευση..


Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..