Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Η αρχή των πραγμάτων, κοντά σε ένα τέλος..Η συσπείρωση σε μια λαϊκοπολεμική συνωμοσία δεν είναι ένα άνωθεν δημιούργημα το οποίο αίρει αυτόματα ακόμα και στρατηγικές διαφωνίες των στοιχείων που την συγκροτούν, αλλά όταν συγκροτηθεί, ή είναι να συγκροτηθεί, λαμβάνει τα χαρακτηριστικά και την δομή μιας άνωθεν εισβολής του λαϊκού παράγοντα στην ιστορική σκηνή, πάντως όχι με άνθη.
Η σχέση που μπορεί να έχει η προϋπάρχουσα οριζόντια συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων με την επερχόμενη ή συγκροτούμενη κάθετη συγκρότησή τους δεν είναι αρχικά ούτε ομαλή (σχέση) ούτε προβλεπόμενη σε κανένα εγχειρίδιο ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας.
Επίσης είναι αναπόφευκτες αρχικές ιδεατές προεικονίσεις ή ακόμα και ψευδείς ομοιώσεις αυτής της διεργασίας, ή από βιασύνη ή από εμπλοκή αλλότριων δυνάμεων με άλλη στρατηγική.
 
 
 
 
Ιωάννης Τζανάκος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

  • φράσεις [23] - Η (αυτο-)θυσία είναι ένα αίνιγμα το οποίο δεν θα μπορέσω να λύσω ποτέ. Από τη μιά προκαλούσε ή ίσως προκαλεί ακόμα έναν δεδομένο σεβασμό, ακόμα κι όταν γ...
    Πριν από 16 ώρες
  • Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times - Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times Photo A woman working at a collective farm near Moscow in 1955. Credit Mark Redkin/FotoSo...
    Πριν από 5 εβδομάδες

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..