Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Για την Συρία..


Δεν είναι σκοπός μας να βρούμε με ευκολία, όπως όλοι σχεδόν οι δυτικοί "στοχαστές", τον ένοχο για τον διαμελισμό και την καταστροφή του περήφανου αραβικού έθνους της Συρίας.
Η αλήθεια είναι μια δύσκολη υπόθεση για τους δυτικούς υποστηρικτές της μίας ή της άλλης συριακής παράταξης αυτού του υπερκαταστροφικού πολέμου που πλήγωσε θανάτωσε κατέστρεψε τα παιδιά αυτού του λαού.
Μήπως ξέρουμε; πόση είναι τελικά η άγνοιά μας;
Ξέρουμε ως δυτικοί φατριαστές και ενημερωμένοι κομματάρχες εξ' αποστάσεως να ρίχνουμε την ευθύνη στην μία ή την άλλη πλευρά των παρατάξεων που εκφράσανε μάζες ανθρώπων και πάθη καταστροφικά ιστορικών κοινωνικών δυνάμεων με χρονικό βάθος και λόγους για να προβούν στις ενέργειές τους, με όλα αυτά τα αποτελέσματα.
Σε αυτό το συριακό παιχνίδι εκτός από τις παρατάξεις του εμφυλίου πολέμου, που δεν ήταν ταξικός αλλά ωστόσο ήταν αληθινός, έδρασαν οι προστάτες από όλο τον κόσμο.
Ομοεθνείς των Συρίων Αράβων Άραβες, ομόθρησκοι Άραβες και Ιρανοί κ.λπ, εθελοντές τυχοδιώκτες από όλο τον κόσμο, δολοφόνοι αιμοσταγείς και πιστοί στην ιδέα τους για την θεότητα, όλη η ιμπεριαλιστική δύση, η μεγαλοΡωσία του Πούτιν.
Από απόσταση σχηματίστηκαν αμέσως και οι υποστηρικτές:
Από την μιά οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και των ισλαμιστών Σουνιτών, δηλαδή όλος ο αραβικός και μη αραβικός σουνιτικός κόσμος, όλη η Δύση με τους φιλελεύθερους και τους τροτσκιστές και τους αριστεριστές της μαζί, από την άλλη οι υποστηρικτές του Άσσαντ και της κυβέρνησης, οι ρωσόφιλοι, οι σταλινικοί, οι εθνικιστές, οι αντιδυτικοί εν γένει.
Μετά από όλα αυτά, αν ήμουν ένας καθημερινός Σύρος, ένας είτε από εδώ είτε από εκεί, το πρώτο πράγμα που θα έλεγα θα ήταν, αφήστε μας ήσυχους.
Αφήστε τους ήσυχους.
Και όταν βλέπετε έναν Σύρο Άραβα πρόσφυγα, σκεφτείτε το αυτό, σκεφτείτε έτσι πολύ απλά, και βοηθήστε τον χωρίς τυμπανοκρουσίες, ιδεολογικοποιήσεις, προβολές ιδεών και δικών σας αξιών.
Κάποια στιγμή θα μάθουμε όλη την αλήθεια.


Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..