Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι αναδυόμενες εθνικές δημοκρατικές ευθύνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας...Οι τελευταίες μέρες είναι πραγματικά παράξενες από την σκοπιά συγκεκριμένων γεγονότων που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνεπαγωγικά ή συναφώς το κυπριακό ζήτημα.
Το λέω αυτό γιατί μετά από την ανίερη αν και μάλλον από "αλλού" προερχόμενη κοινοβουλευτική σύμπραξη των κεντρώων εθνικιστών της Κύπρου με τους φασίστες (ελάμ), ήρθε η ένταση των προκλήσεων της Άγκυρας και έπειτα οι δηλώσεις Κοτζιά περί "κόκκινων γραμμών" στο Αιγαίο.
Σπεύδω να πω πως θεωρώ τις δηλώσεις του Κοτζιά μια ένδειξη πρόχειρης κινητοποίησης και πανικού και όχι ένδειξη εθνικιστικού παλικαρισμού ή τυχοδιωκτισμού όπως τις ερμήνευσαν οι παράγοντες του σοφτ ακροδεξιού εθνικισμού της νέας δημοκρατίας και είναι σίγουρο πως (παραδόξως ομοίως) θα τις ερμηνεύσουν, με άλλες όμως "θεωρητικές αιτιολογήσεις", οι αντιεθνικιστές τού συρμού τού ελλαδικού λουμπεναριού.
Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ο βαθύς σύριζα δια του χαρακτηριστικότερου εκπροσώπου του, ήτοι του (κυρίως) διανοητικά λιπαρού Ν.Φίλη, ο οποίος παίζει και θα παίξει έναν βασικό ρόλο στην ανασύσταση της συμμαχίας ευρωεκσυγχρονιστών προδοτών και ευρωαριστερών προδοτών προερχομένων από την β΄πανελλαδική, το παλαιό κκε-εσ αλλά και τον αναρχοαυτόνομο χώρο.
Βλέπουμε ότι όλα τα υπόδουλα αλλά "ψαγμένα" "στρώματα" της ελίτ μαζί με τον "χρήσιμο" παρακρατικό υπόκοσμό τους συγκεντρώνονται παρά τις αβυσσαλέες ιδεολογικές διαφορές τους σε έναν κοινό τόπο και προετοιμάζουν την νέα πολιτική πραγματικότητα του "σοβαρού" "μη τυχοδιωκτικού" χώρου και την νέα υποταγή στην Δύση και την Τουρκία ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στην ελληνοτουρκική σύρραξη αν αυτή επέλθει στον βαθμό που θα επέλθει.
Ο πραγματικός εθνοκεντρικός χώρος, και δεν μιλάω βέβαια για τους αποβλακωμένους δολοφόνους της χρυσής αυγής, είναι διάσπαρτος σε έναν ευρύ πολιτικό καθορισμό των "πραγμάτων" και δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι. 
Το μόνο που θα τον έβγαζε στο προσκήνιο και θα τον συγκροτούσε θα ήταν ένας συνδυασμός λαϊκής οργής και προδοσιών ή εθνικών ηττών, αλλά και πάλι που θα μπορούσε να εκφραστεί και να διαμορφωθεί πολιτικά; Στις παρυφές της ΛΑΕ αντάμα με όλα τα τροτσκιστοειδή και τα ρετάλια του αριστερίστικου σύριζα; ή σε κάποια ακαθόριστη ευρωσκεπτικιστική νέα δεξιά; η οποία δεν έρχεται ούτε θα έρθει λόγω τής εν γένει απύθμενης πολιτικοστρατηγικής ανοησίας των διανοητικών και ιδεολογικών ελίτ της ελληνικής δεξιάς;
Χώροι όπως το Άρδην ή η ομάδα "αντιπαγκοσμιοποίησης" του Φωτόπουλου διακατέχονται από άλυτα ιδεολογικά και πολιτικά προβλήματα και ανασχέσεις, στην δε περίπτωση του Άρδην έχουμε να κάνουμε με έναν επηρμένο ηγετίσκο που έχει κάψει τις όποιες θετικές συνεισφορές του ίδιου και του χώρου του με τις αναίσχυντες παραγοντίστικες συμμαχίες του με παράγοντες της εθνοδεξιάς και της εκκλησίας αλλά και με την στάση του απέναντι στο ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας στην οικονομία (όχι μόνον στο θέμα του ευρώ).
Υπάρχουν και κάποιες άλλες ομάδες, όπως η ομάδα του Καζάκη (επαμ) και απομεινάρια του παλαιού πασόκ (Κατσανέβας κ.λπ) που δεν είναι ούτε αυτά για πέταμα αλλά πάσχουν από ηγετισμούς και πολιτικές μικρονοϊκότητες χωρίς όριο και σταματημό.
Ειλικρινά, και χωρίς να εκφράζω καμία υποχώρηση ή ταλάντευση απέναντι στο κκε και την ηγεσία του (ξέρετε τις τελικές απόψεις μου και δεν τις έχω αλλάξει), μόνον το κκε θα μπορούσε να λύσει το λαϊκό αίνιγμα, αλλά δεν θέλει; δεν μπορεί; δεν ξέρω, ούτε θέλω να μάθω, το μόνο που ξέρω είναι ότι μόνον το κκε θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά και να οδηγήσει τον λαό σε ένα ξέφωτο και σε μια σαφή οργανωτική κατάσταση όσον αφορά στα στρατηγικά συμφέροντά του.
Δεν λέω ότι θα ήταν αυτό το κκε, ακριβώς όπως είναι, αλλά δεν έχω και την πρόθεση να εκφέρω άποψη για το πως θα "έπρεπε" να είναι, εφόσον έχω τις γνωστές αντιρρήσεις και τις διατηρούμενες πολιτικές εχθρότητές μου απέναντι στο κκε, οπότε δεν είναι δική μου υπόθεση.
Αλλά ας το γνωρίζουν κάποιοι εκεί μέσα, και ας αναλογιστούν τις βαριές ευθύνες τους, ακριβώς γιατί είναι σοβαρότεροι από όλους τους άλλους πολιτικούς μνηστήρες για μια νέα εθνικοανεξαρτησιακή δημοκρατική στρατηγική.
Αν δεν μετατρέψουν γρήγορα την γραμμή τους σε μια ρεαλιστική επαναστατική κατεύθυνση και συνεχίζουν να τροτσκίζουν ανοήτως θα είναι συνυπεύθυνοι στην καταστροφή που έρχεται.
Ιωάννης Τζανάκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..