Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η καταστροφική (περί του κυπριακού ζητήματος) ψευδοστρατηγική της ελληνικής και ελληνοκυπριακής εθνοακροδεξιάς..


Θα ήταν πολύ εύκολο, αυτές ειδικά τις ώρες που η Τουρκία δείχνει τα (σάπια) δόντια της, να υποθέσουμε πως ο άθλιος κοινοβουλευτικός χειρισμός των κομμάτων του εθνικιστικού κέντρου στην Κύπρο, να ψηφίσουν μια τροπολογία ενός ναζί φασιστικού κόμματος (ελαμ), ήταν απλά ένας λανθασμένος χειρισμός, ένα ολίσθημα.
Σε αυτή την περίπτωση, όσοι υπόλοιποι είμαστε ούτως ή άλλως εναντίον της ΔΔΕ, θα μπορούσαμε να εγκαλέσουμε τους Κύπριους δημοκράτες εθνικιστές ότι θα μπορούσαν να έχουν αυτοί πάρει την πρωτοβουλία για μια αντίστοιχη τροπολογία (ακόμα και μετά από την καταψήφιση της τροπολογίας των ναζί φασιστών) και έτσι (θα μπορούσαν) να διαφοροποιηθούν από τους ναζί φασίστες.
Αντί για αυτό το θράσος των κάλπικων εθνικιστών (δεξιών και κεντρώων) περισσεύει, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και όχι μόνον δεν υπάρχει απολογία αλλά και επιθετικότητα.
Ειδικά στην Ελλάδα οι γνωστοί σοφτ ακροδεξιοί φιλονατοϊκοί παρατρεχάμενοι και χέστες απέναντι στην Τουρκία, δίνουν τα ρέστα τους στην προβολή του ξαναζεσταμένου ζητήματος (περί) τής "Ένωσης".
Έχω να πω ένα δύο πραγματάκια.
Πρώτον, όπως φαίνεται είναι βαθιά η ρίζα του Γριβισμού στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στην περίπτωση της Κύπρου και της ελληνοκυπριακής (πλειονοτικής) πλευράς τούτο έχει κάποια βάση, ένα ούτως ειπείν έρεισμα, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντα όμως άθλιο, ο Γρίβας κακοκαθοδήγησε έναν εθνοαπελευθερωτικό αντιαποικιοκρατικό αγώνα, οπότε υπάρχουν ήρωες νεκροί, αγώνες, ένα δίκιο τέλος πάντων. 
Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε βέβαια πως ο Γρίβας, αυτό το άθλιο ακροδεξιό χίτικο παλιοτόμαρο, με τον τρόπο που καθοδήγησε και οργάνωσε τον αγώνα εχαντάκωσε την Κύπρο και την ελληνοκυπριακή πλειονότητα. 
Συνυπεύθυνοι και συνοργανωτές οι μοναρχοφασίστες εθνικιστές των Αθηνών, οι οποίοι δια των ιδεολογικοπολιτικών "απογόνων" τους ακόμα και σήμερα, αν και μιλάνε σαλιάρικα για εθνική ενότητα και μη ακρότητα, όχι μόνον δεν κάνουν αυτοκριτική αλλά συνεχίζουν στο ενεργό παρόν να στηρίζουν τους ναζί φασίστες του ελάμ. 
Αυτοί μάλιστα οι ναζί φασίστες είναι τρίσχειρότεροι από τον ανόητο παλιάνθρωπο Γρίβα.
Οπότε, και για τους εδώ νεοακροδεξιούς γλυφτρονατοϊκούς κάλπικους εθνικιστές (εντός της ΝΔ, και στις παρυφές της) και για τους ορίτζιναλ ναζί φασίστες της χρ.αυγ., και για τους ναζί φασίστες της Κύπρου (ελάμ) και για τους Ελληνοκύπριους κεντρώους εθνικιστές, δεν μπορεί να υπάρξει συγγνώμη και το κυριότερο δεν μπορεί να υπάρξει αφέλεια εκ μέρους ημών των υπολοίπων.
Στήνουν το ίδιο φαντασιακό πλέον και ανόητο πια παιχνίδι στην Κύπρο, την ίδια στιγμή όμως που για το Αιγαίο ή κάνουν "κριτική" στην στάση Κοτζιά-Καμμένου ή το αντίθετο συμμετέχουν σε μια φανφαρόνικη ψευδοαντιτουρκική προπαγάνδα χωρίς όμως να καλούν τον λαϊκό κόσμο σε πραγματική εγρήγορση και το κυριότερο χωρίς να τού λένε τίποτα για τις νέες βρώμικες επανασυνδέσεις των Η.Π.Α με την Τουρκία.
Θα ήταν κατανοητή εκ μέρους μου μια ρεαλιστική στάση απέναντι στις Η.Π.Α ή την δύση συνολικά (Ε.Ε κ.λπ) για ζητήματα εθνικής και λαϊκής ασφάλειας και επιβίωσης, αλλά στην Αθήνα και την Λευκωσία αποδεικνύουν ότι υπάρχει εκτός από τερατώδη δουλοπρέπεια ένας εξίσου ανόητος αλλά και τερατώδης συνωμοτισμός και μιά μυθομανία που ξεπερνάει κάθε πολιτικοψυχιατρικό προσδιορισμό (Ιωαννιδισμός).
Αλήθεια, σε ποιό υποεπίπεδο πρακτοριλικιού και "επαφών" με "υψηλούς" παράγοντες των υπηρεσιών των Η.Π.Α χαράξανε πάλι οι μυθομανείς (κεντρο-ακρο)δεξιοί και "κεντρώοι" ψευτοεθνικιστές την ψευδοεθνική ξεπουλητάρικη ψευδοστρατηγική τους;;


Ιωάννης Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Με τον κίνδυνο να σου προκαλέσω εγκεφαλικά http://www.exares.gr/trash/Cyprus2016-2017.pdf
    Δες τι λέει ο Ρολάνδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, ήταν ανάγκη στις 12.36 τη νύχτα, με ξενύχτησες..άντε τώρα να συνέλθω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..