Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΑντιϊμπεριαλισμόςΗ εγκατάλειψη του αντιϊμπεριαλισμού μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας αναγκαστικής προσαρμογής ή υποταγής ενός λαού σε υπέρτερες εχθρικές πολιτικοστρατιωτικές συνθήκες (όπως συμβαίνει με τους Κούρδους) ή (το αποτέλεσμα) μιας επαίσχυντης συνθηκολόγησης των υποτελών τάξεων είτε με τον ιμπεριαλισμό των ξένων ιμπεριαλιστών είτε με τον ιμπεριαλισμό των "οικείων" ομοεθνών ιμπεριαλιστών.
Και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση η εγκατάλειψη του αντιϊμπεριαλισμού μασκαρεύεται ακόμα και με "μαρξιστικά" ή "αναρχικά" ρούχα.
Όσοι υποδύονται τους μαρξιστές, η εν γένει τους επαναστάτες και εγκαταλείποντας τον αντιϊμπεριαλισμό θεωρητικοποιούν αυτή την εγκατάλειψη με περίπλοκες θεωρίες και μαρξολογικά ή "αντεξουσιαστικά" φληναφήματα είναι πραγματικά άθλιοι.
Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά στον ορισμό του ιμπεριαλισμού, το πλαίσιο του αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα, και υπάρχουν προβλήματα που απορρέουν όπως προείπαμε από πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από δυσμενείς συσχετισμούς δυνάμεων.
Για μένα υπάρχει επίσης πρόβλημα και με την μαρξιστική θεωρία που έχει εντός αρκετές νησίδες θεμελιωμένου και όχι συμπτωματικού/τυχαίου σοσιαλιμπεριαλισμού/φιλοϊμπεριαλισμού.
Πάντως χωρίς την κεντρική σημασία του αντιϊμπεριαλισμού βαδίζει κάποιος σε έναν δρόμο με μοναδικό τέλος του την υποταγή στον καπιταλισμό και το παγκόσμιο σύστημα καταστροφής των εργαζόμενων.
Το ζήτημα δεν είναι ο όρος, το λεκτικό "σημείο" ιμπεριαλισμός, το οποίο θεωρώ ελλειπτικό και προβληματικό, αλλά η ουσία του θέματος, δηλαδή η ίδια η πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα σήμερα το μασκαριλίκι του αριστερίστικου-αναρχοαυτόνομου ή "δημοκρατικού" αντιεθνικισμού πέραν όλων των άλλων σημαίνει μιαν ανοιχτή και ξεδιάντροπη ταξική προδοσία και έμπρακτη συμμαχία με τον ξένο κυρίως ιμπεριαλισμό.
Τα παραμυθάκια με τα υπερταξικιστικά παραληρήματα δεν σημαίνουν τίποτα άλλο, ακόμα και ο ψευδοπόνος για τα συμφέροντα των προσφύγων μεταναστών δεν αναδεικνύονται από τους ψευδοεπαναστάτες γιατί τούτοι δήθεν κόπτονται για την ταξική αλληλεγγύη και θέλουν την ταξική διεθνιστική ενότητα των ντόπιων και ξένων εργατών/εργατριών αλλά γιατί σκοπός τους είναι να διαλύσουν δια της ενδοταξικής διαίρεσης μεταξύ ελλήνων και ξένων εργατών/εργατριών κάθε ενδεχόμενο για ένα πατριωτικό/διεθνιστικό λαϊκό μέτωπο εναντίωσης στον ξένο ιμπεριαλισμό.
Γι΄αυτό μάλιστα και όλοι αυτοί οι έξαλλοι υπερεπαναστάτες έχουν γράψει άπειρες ανόητες αντιεπιστημονικές σελίδες παρουσιάζοντας τον ελληνικό καπιταλισμό ως ιμπεριαλιστικό ή μητροπολιτικό. 
Για να ακυρώσουν κάθε ενδεχόμενο αντιϊμπεριαλιστικής πάλης, για να διαλύσουν το ηθικό του ντόπιου εργάτη και της ντόπιας εργάτριας και όχι γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ξένους εργάτες και τις ξένες εργάτριες.
Διασπείρουν το ενδοταξικό ενδοεργατικό μίσος, θέλουν να στρέψουν τους ντόπιους προς τον φασισμό.
Οδηγός τους είναι το μικροαστικό ταξικό μίσος και κοσμοθεωρία τους είναι ο μικροαστικός εξεγερτισμός..

Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..