Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Διευκρινίσεις..



Σήμερα αγαπητός φίλος παρατήρησε πως παρά τις υποσχέσεις μου για "απόσυρση" από τις αναλύσεις για το τρέχον, ξανακυλάω συνέχεια και θέτω ξανά ζητήματα.
Ορθή η παρατήρηση, αλλά και κάπως λανθασμένη, με την έννοια πως συνεχίζω να παρεμβαίνω ως ταπεινός και "παντελώς άγνωστος" όπως είπε και ένας συμπαθής και υπερβολικός αναλυτής (που μάλλον έχει ξεχάσει τις ορμητικές και ανιδιοτελείς αντιπαραθέσεις της "εποχής" του, αλλά δεν έχει ξεχάσει την γραφειοκρατική ιδεολογία που ξεχωρίζει παράγοντες και "άσημους"), αλλά αυτή η παρέμβασή μου έχει ένα ειδικό πρόσθετο στοιχείο:
Την έλλειψη πίστης και ελπίδας ότι θα υπάρξει κάτι άλλο που θα μας απεγκλωβίσει από το αδιέξοδο.
Νομίζω πως έχω κατανοήσει καλά πλέον ότι η κατάσταση είναι διαμορφωμένη, συντελεσμένη, σε κάποια πραγματάκια.
Δεν μιλάω βέβαια για την "χώρα", αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης, αλλά ειδικότερα για κάποια ιδεολογικά και πολιτικά υποσυστήματα εντός της.
Θεωρώ λοιπόν ότι η κατάσταση είναι διαμορφωμένη και τετελεσμένη, και τούτο δεν αφορά μόνον στην χώρα αλλά και σε άλλα ευρύτερα πεδία της πραγματικότητας.
Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψει να υπάρχει δυναμική ή ότι δεν θα υπάρξει κάτι κάποια στιγμή, αλλά σημαίνει πως αυτό το κάτι μάλλον θα αργήσει ή δεν θα έρθει ποτέ.
Το τραύμα που άφησε το ιστορικό πείραμα του "υπαρκτού" δεν θα κλείσει έτσι εύκολα, και βέβαια δεν θα κλείσει με τα καραγκιοζιλίκια της νέας αριστεράς ούτε με την ιστορική αποποίηση ευθυνών που συντελούν όλοι οι εκδικητές δονκιχώτες της επαναστατικής ιστορίας, οι οποίοι νομίζουν ότι δια του φαντάσματος του "σταλινισμού" και τον εξορκισμό του θα γίνουν οι "αθώοι του αίματος" Πόντιοι Πιλάτοι της ιστορίας, αναρχικοί τροτσκιστές αριστεριστές και άλλα αποτυχημένα και ιδανικά όντα.
Αυτά, για να μην παρεξηγούμεθα και να μην παρερμηνευόμεθα, εφόσον δεν βλέπουμε φως και έχουμε μάλλον δίκιο, δυστυχώς.
Μόνον θεωρία, τα άλλα είναι για τα παιδάκια, προς το παρόν τουλάχιστον...



Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..