Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

6 κρυπτογραφημένα μηνύματα1.
Να χρησιμοποιείς Π.Κονδύλη για να χλευάσεις την προσοδική αστική τάξη, τής οποίας όμως το αφήγημα δέχεσαι ακέραιο, μιλώντας ταυτόχρονα για τις "ιμπεριαλιστικές εκκρεμότητές" της, να περνάς με έμμεσο τρόπο την προπαγάνδα των Γερμανών καπιταλιστών για την "αχρηστία" της όχι γιατί όντως αυτή δεν υφίσταται αλλά για να καλύψεις την ιδεολογική και πολιτική συμμαχία σου με το ξένο κεφάλαιο, να κάνεις προπαγάνδα εναντίον αυτής της αστικής τάξης γιατί θαυμάζεις την ιμπεριαλιστική αστική τάξη και όχι γιατί πραγματικά τηρείς απόσταση και από την εδώ και από την "ξένη" αστική τάξη, ε νταξ φίλε μου μπορεί να κάνεις το μυαλό των αφελών νεαρών που σε ακολουθούν γιαούρτι το δικό μας δεν μπορείς, τα κόλπα δεν περνάνε πιά.
Και κοίτα, μπορεί να διόρθωσες με ένα plus ιμπεριαλισμός αλλά τον φιλοϊμπεριαλισμό σου δεν μπορείς πια να τον κρύψεις, όχι ότι έχω πρόβλημα, αλλά νά, οι διορθώσεις δεν μετράνε, το κάνουν χειρότερο.


2. 
Ξέρω πολύ καλά ότι η μήτρα του πιό ύπουλου εθνικισμού και η μήτρα του ριζοσπαστικότερου κάλπικου διεθνισμού στην χώρα είναι η ίδια. 
Τα έχω ξαναπεί, αλλά έχω μια καινούργια απορία.
Καλά, οι "διεθνιστές" τούτοι έχουν κάθε λόγο να κρύψουν τις πρωτογενείς "θεμελιωτικές" σχέσεις τους με τον υπουλότερο εθνικίσταρο της επικράτειας, αυτός ο ίδιος τι σκέφτεται και τι καταφέρνει με το να μην μιλάει ανοιχτά με πρόσωπα και στοιχεία για την προδοτική σέκτα με την οποία έκανε παρεάκι κάποιες δεκαετίες πίσω;
Πείτε με τώρα συνωμοσιολόγο να γελάσω λιγάκι, το έχω ανάγκη όταν σκέφτομαι πως έχασα φίλους και συντρόφους γιατί τούτοι υπέκυψαν λόγω φιλοδοξιών και ανοησίας στην ιδεολογική "γοητεία" του αληταριού.


3.
Μέσα σε όλα ήρθαν και οι Κύπριοι στην καρακοσμάρα τους να κάνουν παιχνίδι με το "αντιεθνικιστικό" αληταριό της Αθήνας και περιχώρων, και κάθομαι και λέω, ρε παιδιά τι έγινε, μας είχατε κάνει και πολέμους γιατί δεν είμασταν όσο πρέπει μ-λ και "σταλινικοί", μας παρασύρατε σε μάχες με το χαφιεδαριό, και τώρα τους κάνατε τα γλυκά μάτια γιατί σας την έσπασε η υποτιθέμενη εθνικιστική εκτροπή του κκε;
Πάτε καλά ή να έρθω καμιά βόλτα; να πάρω άδεια να κατέβω ανέβω να σας τα ψάλλω λίγο;


4.
Υπάρχει και ένας τύπος πέρα βρέχει που ζυμώνει τα εξάρχεια να καταλάβουν ότι στην Ισπανία τις μαλακίες τις έκαναν οι αναρχικοί και όχι το κόμμα και νομίζει τώρα ότι θα τους πείσει, αυτό κι αν είναι χίμαιρα. Αλλά εκτός τούτων υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Βλέπεις υπάρχει το ιερόν του αραβικού δικαίου και μη τυχόν το θίξει κανείς.
Ξέχασα, για όλα φταίει το ΡΚΚ, μην το ξεχνάμε αυτό, και στα συντάγματα της Ροζάβα υπαρχουν αστικά άρθρα για την ιερότητα της ιδιοκτησίας, μεγάλο πρόμπλεμ, συγκινήθηκα, οι δε αναρχικοί ίδρωσαν από αγωνία.
Κατά κάποιο τρόπο οι θέσεις μας για τα υπαρκτά δίκια των Κούρδων αλλά και των Ισραηλινών λειτούργησε ως καταλύτης για να δούμε τα όρια της σκέψης και το απεριόριστο της μονομέρειας του ελλαδικού μικρόκοσμου. 
Δεν χρειάζεται κανείς να γίνει πιστός και φανατικός υπερασπιστής των Κούρδων και των Εβραίων, λίγη λογική χρειάζεται. 


5.
Θα με αναγκάσετε να γίνω κομμουνιστής, να προσπαθήσω παρά το γεγονός πως σας έχω πείσει ότι είμαι ένας μάλλον μπερδεμένος αριστερός "εθνικιστής". 
Η ιστορία λέει πως κάτι τέτοιοι μπερδεμένοι κάτι έκαναν, ενώ σεις παλουκάρια τζίφος ρε παιδάκιμ.


6.
Δεν πρέπει να μου ανησυχείτε πουλάκιαμ, είναι όλα τόσο χάλια που θα την βγάλετε όχι μία αλλά πολλές δεκαετίες, αυτός ο κόσμος είναι όπως είναι τώρα ο ιδανικός κόσμος για σας. 
Μπράβο βρε, τέτοια "εναντίωση" και τέτοιο "αρνητικό", τόσο καλά ενσωματωμένο στον καπιταλισμό, ούτε ο Χέγκελ δεν το κατάφερε.
Θεούληδες, έχετε καταλάβει και όλες τις γκαλερί, τους εναλλά εκδοτικούς οίκους, τα καφέ, τις καταληψούλες των Αθηνών, έχετε σιάξει ομαδούλες συσπειρωσούλες, να περνάει βρε η ζωή να περνάει, μπράβο ρε.
Αλλά οι πραγματικοί θεούληδες είναι οι παλιοί και ειδικά οι "θεωρητικοί", αυτοί είναι γαμάω, το μυαλό έχει χαλάσει αλλά το μικροαστικό μίσος και το μικροαστικό πάθος αγέραστα. Σιχάματα.
Ξέρω αρκετά πράγματα, θα μπορούσα να ξέρω περισσότερα, αλλά δεν έχει νόημα, το κατάλαβα αργά δυστυχώς, αφού τέτοια γνώση για κάποια μπάζα της νοτίου βαλκανικής είναι και η ίδια για τα μπάζα. Τώρα αλλάζω σελίδα.


Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..