Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Το πλαίσιο της ενδοσυριακής σύγκρουσης και οι Κούρδοι..Mukhabarat - Wikipedia

Muslim Brotherhood - Wikipedia

Muslim Brotherhood of Syria - Wikipedia

 Αυτές σε γενικές γραμμές είναι οι δυνάμεις που συγκρούστηκαν στην Συρία:
Αδελφοί Μουσουλμάνοι μαζί με διάφορες (άλλες) τζιχαντιστικές συμμορίες εναντίον μπααθιστών φασιστών "εκπαιδευμένων" συν τοις άλλοις από έναν ναζιστή μεγαεγκληματία.
Υπήρξε τοπικό ιστορικό (ενδοαραβικό) υπόβαθρο και όχι μόνον παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως θα ήθελαν να φαντάζονται οι περισσότεροι αντιϊμπεριαλιστές στην Ελλάδα και αλλού. 
Όμως, και οι δυνάμεις που συγκρούστηκαν με τον (φασίστα) Άσσαντ στην πλειονότητά τους ήταν και είναι τα ίδια σκατά και όχι "άραβες επαναστάτες" όπως φαντασιώνονται διάφοροι τροτσκιστές και αντιεξουσιαστές ηλίθιοι ή πράκτορες.
Ωραία κατάσταση, εξαιρετική θα έλεγα.
Ξέχασα, για όλα φταίει ο Οτσαλάν και οι Κούρδοι που έκαναν και κάνουν ζιγκ ζάγκ μεταξύ όλων αυτών των ζόμπι και των ιμπεριαλιστών, ενώ θα έπρεπε κατά μερικούς ή να κάτσουν να δεχτούν σε όλα τον Άσσαντ ή να του πάνε κόντρα σε όλα ή να κάτσουν να δεχτούν όπως οι τροτσκιστές την αδελφότητα ή να πούνε στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές να μην τους βοηθήσουν γιατί τότε θα εθίγετο η "αντιϊμπεριαλιστική αντισιωνιστική τους συνείδηση".
Στην πραγματικότητα οι Κούρδοι έπαιξαν με όλους πλην της μουσουλμανικής αδελφότητας, αλλά τηρώντας ιδεολογική και πολιτική ουδετερότητα ως προς την επιρροή τους από όλους αυτούς, πράγμα που δείχνει ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν εντός των ορίων της ηθικής και ιδεολογικής ακεραιότητας και εντός των ρεαλιστικών υπολογισμών.
Δεν κατήργησαν βέβαια την "ατομική ιδιοκτησία" ούτε έθεσαν άμεσο στόχο "σοσιαλιστικής επανάστασης" όπως είπε και λέει δώθε κείθε όλο το αναρχοσταλινικοειδές αδιάλλακτον "κάτι" της ελλαδικής εξαρχειώτικης ή περισσιώτικης σούπερ ντούπερ επανάστας, αλλά τι να κάνουμε; να έχεις να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και να έχεις και επικριτές από το γαμάω επαναστατικό κίνημα της...ελληνικής επικράτειας...δεν είναι να απελπίζεσαι; Ιωάννης Τζανάκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..