Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Βοηθήστε τη δεξιά να πάει να καταστραφεί..


Δώστε επιτέλους την "τωρινή" εξουσία στην Δεξιά, είναι άδικο και επικίνδυνο να μας οδηγήσει στην ολοκληρωμένη καταστροφή ένα ψευδοαριστερό ή αριστερό κόμμα και να πάρει την ευθύνη για τις αμαρτίες των κεντρώων-πασόκων και των δεξιών όλος ο ιστορικός χώρος που γέννησε αυτό το πράμα, αλλά δεν έχει την συνολική και κύρια ιστορική ευθύνη.
Θα είναι μια πραγματική απόλαυση να σκάσει στα χέρια των αρμοδίων ευρωπαϊστών και των εθνικιστών συμμάχων τους η βόμβα τής αθλιότητας που έφτιαξαν με τα ίδια τα χέρια τους από το 1949 και μετά.
Έτσι, δεν θα μπορεί να φαντασιώνεται και ο τελευταίος ακροδεξιός ή "κεντρώος" πασόκας μιαν εκδίκηση για τον αυτοεξευτελισμό τής διεθνοπολιτικής του υπόστασης και την αποτυχία τής εθνοϊδεοληψίας (του) να οδηγήσει το έθνος σε έναν ασφαλή (αστικο-)δημοκρατικό δρόμο.
Η καταστροφή ανήκει στην δεξιά και το κέντρο, και εκεί πρέπει να ανήκει.
Αν είναι να υπάρξει απόδοση ευθυνών αυτή πρέπει να στραφεί στους εθνοφιλελεύθερους και τους εθνικιστές, αν είναι να υπάρξει αναπόφευκτη καταστροφή αυτή πρέπει να γίνει όταν η χώρα θα είναι στα χέρια των "μέχρι τώρα" αρμόδιων ιδιοκτητών της, συμφώνως και προς  το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο που συνάφθηκε με την επικράτηση τής δοσιλογικής ολιγαρχίας το 1945-1949 και την συναίνεση των ευρύτερων κουτοπόνηρων μαζών, όταν έφυγαν οι ναζί κατακτητές και οι αφελείς πατριώτες κομμουνιστές του κκε τούς ήταν "άχρηστοι".
Αυτό που ενδιαφέρει τους συριζαίους είναι να κρατήσουν την εξουσία και τα προνόμιά της, αλλά και να μην αφήσουν την χώρα στα χέρια της αντιδραστικής δεξιάς και των κεντρώων καθαρμάτων.
Κάνουν λάθος, όπως λάθος έκαναν που βιάστηκαν να πάρουν την εξουσία.
Κάνουν λάθος, αλλά την ίδια στιγμή παλεύουν κιόλας για μιαν ταπεινή, φτηνή και παροδική εξουσία, όπως ήταν και είναι αναμενόμενο για ευρωαριστερούς, ευρωκομμουνιστές, πρώην και νυν αριστεριστές.
Σε αυτή τους την μέθη παρασύρουν και το γενικό πνεύμα τής αριστεράς το οποίο δυστυχώς αντιπροσωπεύουν, ενώ θα έπρεπε να αποσυρθούν και να παραμονέψουν, εφόσον αυτή η χώρα ανήκει ιστορικά και θα ανήκει στο μέλλον σε κάποια μορφή αριστεράς, σε ένα στενότερο ή ευρύτερο μέτωπο της εργατικής αριστεράς με άλλες ριζοσπαστικές δημοκρατικές δυνάμεις.
Το ζήτημα είναι ο χρόνος, η επιβράδυνση ή η επιτάχυνση τής αλλαγής ιδιοκτησίας τής χώρας.
Η κυριαρχία ανήκει στο μέλλον σε μιαν άγνωστη ακόμα μορφή τής αριστεράς.
Ο εθνοφιλελευθερισμός, ο αφηρημένος αστικός οικουμενισμός, ο ρατσιστικός εθνικισμός, η σοσιαλδημοκρατία και το "κέντρο" δεν έχουν μέλλον σε αυτή τη χώρα.
Αυτή η χώρα ανήκει ήδη σε άλλους, οπότε η επιμονή τής "νέας αριστεράς" ή της ευρωαριστεράς να κρατάει τα ηνία μιας παροδικής διαχείρισης τής αναπόφευκτης καταστροφής μόνον κακό κάνει στην ελεύθερη και σχετικά γρήγορη εκδίπλωση τής νομοτέλειας.

Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..