Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Αρμπάϊτ μαχτ ζόμπιΔεν μπόρεσα σήμερα να εκμαιεύσω από την Β....... την χίστορυ με τον Λάτση που σας υποσχέθηκα, αύριον, βλέπεις μας έφαγαν οι ασφαλισμένοι, μας ήπιαν το αίμα, μας έβγαλαν την πίστη, και δεν είχαμε χρόνο να τα πούμε.
Οπότε, ας περιοριστώ σε αυτό το αιματορούφηγμα, και να τα πω λίγο και για μας και για τους πολίτες.
Είμαστε 2 πίσω από ένα γκισέ και δίνουμε και ελέγχουμε αιτήσεις για παροχές υγείας.
Έπρεπε να έχει ήδη καταργηθεί το σύστημα των ατομικών υποβολών, και να έχει αντικατασταθεί από το σύστημα ηλεκτρονικής μαζικής υποβολής από τους παρόχους (εταιρείες και φαρμακεία) αλλά δόθηκε παράταση, σώπα καλέ!
Δίνει ο σύριζας παρατάσεις;
Άμα είναι να κάνει τον καλό σε όποια επιχείρηση και καπιταλιστή ή μικροαστό, δίνει και παραδίνει.
Συριζαίοι θα πιούμε και το δικό σας αίμα, ελεεινά ανθρωπάρια, ούτε που ξέρετε τι σας γίνεται, ούτε θα θέλατε να ξέρετε τι φούμο θα φάτε στις εκλογές.
Το φτάσαν στο όριο, 31/12/2016, να αλλάξουν το σύστημα πληρωμής παροχών και δημιουργίας του ΕΦΚΑ, και άρχισαν παρατάσεις, όχι για να αντισταθούν στους ντόπιους διεφθαρμένους μιζαδόρους, κλέφτες καπιταλιστές των "επιχειρήσεων" ειδών (προϊόντων) υγείας, όπως λ.χ μηχανές παροχής οξυγόνου, αλλά για να τους βοηθήσουν όπως και οι προηγούμενοι βεβαίως βεβαίως.
Στο τέλος έληξαν οι παρατάσεις, πλήν των οπτικών και των κέντρων παροχής θεραπειών για παιδιά με "ειδικές ανάγκες" ή με προβλήματα στον λόγο κ.λπ.
Καλά στα παιδιά, τα οπτικά γιατί εξαιρέθηκαν;
Έλα μου ντέ..τι κάνει νιάου νιάου στα συριζοκεραμίδια;
Να μην κάνουν ξεστοκάρισμα οι εταιρείες οπτικών;
Στο μεταξύ, η συναλλαγή από όλα τα Ικα, μέχρι την κατάργηση του παλιού συστήματος ατομικών υποβολών, μεταφέρθηκε σε αναλογία 5 προς 1 σε εμάς (τον εοπυυ), άρα γίνεται όπως καταλαβαίνετε ο χαμός.
Για να φανεί ο Σύριζας ότι το παλεύει, και η αντιπολίτευση ότι αντιπολιτεύεται, μη χέσω.
Πρόκειται για έναν χαμό και μια ξεφτίλα, πάλι, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Και παρουσιάζεται η Τρόϊκα ως σοβαρότερη, και είναι αυτών των αθλίων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτεύομενων, ενώ οι ασφαλισμένοι, οι πολίτες εκτός από τις μειώσεις παροχών (στο ποσοστό συμμετοχής επί του συνολικού ποσού) παίρνουν όλο το βάρος της ταλαιπωρίας, συν εμείς που παίρνουμε όλο το βάρος της κοσμοπλημμύρας.
Έ, άει σικτίρ Τσίπρα και όλο το σκυλολόϊ της ανανεωτικής αριστεράς.
Ο κόσμος βέβαια τρώει εμάς, μας βρίζει, όχι όλοι, μας πιέζει, μας κοιτάει σα σκατά, πάλι όχι όλοι, υπάρχουν πολλοί που καταλαβαίνουν πολλά πλέον.
Οι γηραλέοι συνταξιούχοι;
Τι να πω, τι να πω.
Πραγματικά τους λυπάμαι, και γι' αυτούς μόνον τρέχω πιό πολύ, αλλά μερικές φορές είναι όντως εξοργιστικοί μέσα στον πανικό τους.
Συνέχεια συγκρούονται μεταξύ τους, και πολλοί απαιτούν όταν έρθουν στο γκισέ, αν είναι δυνατόν να τους γράψεις την αίτηση, να τους πληρώσεις Τώρα! να τους πεις πως θα πάρουνε λεωφορείο, να τους κολακεύσεις και να τους ακούσεις ως σοφούς.
Επειδή πρέπει να μην δώσουμε αμέσως την αίτηση, λόγω της πολυπλοκότητάς της πρέπει να τους δείξουμε τον τρόπο συμπλήρωσής της, δεχόμαστε συνέχεια πιέσεις.
Δώστε μας την αίτηση, όχι δεν σας την δίνουμε, γιατί; γιατί το ένα το άλλο, όχι δώστε τή μας, και έτσι αρχίζει το πατιρντί, έρχεται και κανένας λογιομαλάκας να το φιλοσοφήσει περί δημοσίου και το πόσο αγενείς και γραφειοκράτες ήμαστε, και τότε να δεις τι γίνεται!
Έχω πει, πράματα και θάματα, έχω ξεφύγει και γω, αλλά ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, δεν γίνεται αλλιώς.
Τι να κάνεις όμως;
Στο μεταξύ παρατήρησα κάτι, ανατριχιαστικό.
Υπάρχουν φράσεις που επαναλαμβάνονται, τις ξέρω εδώ και χρόνια.
Δεν θέλω να ακούσω θεωρίες, δεν θέλω να ακούσω θεωρίες περί κράτους κ.λπ, έχετε δίκιο, δε μας παρατάτε λέω εγώ;
Ήθελα να γίνω εγώ υπάλληλος;
Θα κάτσω τώρα να κάνω ανάλυση;
Αφού ο κόσμος δεν κάθεται να σκεφτεί και δεν τον βοηθάει και κανένας να σκεφτεί επί του συγκεκριμένου, και αφού έχουμε Σύριζα και νδ και πασοκ και συριζα και χρυσή αυγή και νδ και πασόκ και ποτάμι, και όλα αυτά με 90%, τι θέλετε τώρα;
Να τους λυπάμαι όλους, και τον εαυτό μου μαζί;
Δεν λυπάμαι κανέναν, να κάτσουν να σκεφτούνε όλοι, πολίτες υπάλληλοι εργάτες μικροαστοί, να κάτσουν να σκεφτούνε και τίποτα άλλο.Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..