Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Latsis History (1)


Συνέχεια περί Λάτσηδων, από προσωπικές μαρτυρίες:

Μια συναδέλφισσα, όχι αυτή που σας ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευση που είχε συγγενείς εργαζόμενους στις επιχειρήσεις των Λάτσηδων, δούλευε παλιά στην Ολυμπιακή και μου είπε πως ήταν γνωστή η συνήθεια του σκατόγερου Λάτση να παίρνει το ελικόπτερό του και να πετάει...πεντοχίλιαρα από τον ουρανό στους εργαζόμενούς του.
Μια κάπως λαϊκίστικη εκδοχή, αλλά πρακτικότατη, της γνωστής παραβολής των ασώτων πληθωριστικών χρημάτων των νεοφιλελευθέρων.
Κάποια στιγμή προσπάθησε να δελεάσει και εργαζόμενους της Ολυμπιακής με τον ίδιο τρόπο αλλά βρήκε τοίχο μετά την απειλή ενός γενικού διευθυντή της ότι όποιος...σηκώσει πεντοχίλιαρο από το έδαφος θα του κόψει τον κώλο και θα τον πάει πειθαρχικό.
Κάτι τέτοια με κάνουν να συμπαθώ την μη ιδιωτική δημόσια εξουσία, ακόμα κι αν είναι "καπιταλιστική".
Αλλά σκέφτομαι πάλι, είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια παράδοση ξεφτίλας στον ελληνικό χώρο των εργαζομένων και εργατών και να μην έχουμε μάθει τίποτα;
Γειά σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά της μεταπολίτευσης!
Εθνική Ελλάδος γειά σου, ζήτω το έθνος ο λαός ο ολυμπιακός η αεκ ο παο και η αθάνατη επιχειρηματική αστική τάξη τής χώρας ημών!
Αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες.
Θα ζητήσω και άλλες περιγραφές από την συναδέλφισσα, τώρα που έχω ξεκομπλάρει με τους πρώην και νυν πασόκους στη δουλειά και τους βλέπω με συμπάθεια.... μιας και ξέρουν πολλά και θα τα μάθω και γω. 
Σιγά μη περιμένω από τους αριστεροί να μάθω πράματα και θάματα.
Εγκαινιάζω ρεπορτάζ, όσο τραβήξει, από εργασιακούς χώρους.

Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..