Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η πολυ-παρά-παράνοια περί της Συρίας και οι διάφοροι ΨΥ[-χάκηδες]..Η ψυχανάλυση ή ευρύτερα η ψυχοθεραπεία έχει σηκώσει προ πολλού ψηλά τα χέρια, όταν είναι να αντιμετωπίσει την πολιτική πολυ-παρα-παράνοια.
Γιατί πρόκειται για μιαν μορφή παράνοιας, αυτό δεν χωράει αμφιβολία, αλλά δεν πρόκειται σίγουρα για μιαν παράνοια με την τυπική ή συνηθισμένη μορφή της, εφόσον το αντικείμενό της περικλείεται σε ένα ευρύτερο σχήμα όπου εντός του συνυπάρχουν και εναλλάσσονται ως συγκρουόμενες αντίθετες παρουσίες.
Η παράνοια αυτή αποκτάει έτσι μιαν ροϊκή υπόσταση που αίρει/και-δεν-αίρει την συνήθη σταθερότητα τής παρανοϊκής ψύχωσης, αλλά το κυριότερο, αυτό που ενώ διατηρεί την παράνοια ως παράνοια την αίρει/δενίρει είναι το γεγονός ότι αν και σχηματίζεται μια ενιαία μορφή όπου ενώνονται "εχθρικές" φιγούρες κατά την μονοπαρανοϊκή έννοια αυτή η ένωση δεν παύει τον αλληλοσπαραγμό τους αλλά εντός αυτής τής ενιαίας παρανοειδούς μορφής ή μορφής παρανοϊκού Λόγου >> η οποία υφίσταται ωστόσο ως μια μορφή άρσης της ειδικής παράνοιας, άρα εν μέρει και της παράνοιας εν όλω.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα ισχυρότερο από την στιγμή που τελικά δικαιώνεται το παρανοϊκόν ως όλον, κατά την έννοια μιας τελικής καταστροφής όλων των συντελεστών του, αλλά με έναν τρόπο κατά τον οποίο το γενικό τέλεσμα και η καθολική [συν-]τέλεση αυτής της αλληλόσβεσης και αλληλοεξαφάνισής τους (ως συντελεστών-τελεστών τής παράνοιας) μπορεί τελικά να παρουσιαστεί όχι ως μια αντιπαρανοϊκή μορφή διαλεκτικής ένωσης αλλά ως η υπέρτατη παρανοειδής μορφή που δύναται να εξαφανίσει (αυτές) τις επιμέρους παράνοιες μόνον τότε ακριβώς όταν λειτουργήσει και τούτη ως παρανοειδής μορφή.
Οι διάφορες γλισχρότητες, και μυστικοποιήσεις που παρουσιάζουν μεν το πρόβλημα ως μισοεμφανισμένο ακριβώς για να το καλύψουν, όχι μόνον λύνουν το πρόβλημα, αλλά επιπλέον του προσδίδουν μιαν ιδιαίτερη γλοιώδη νεφέλωση.


Σε αντιδιαστολή:

Ένας περικυκλωμένος Λόγος διαλεκτικής ένωσης [και] δια του ΚΑΙ, αν και όχι θεωρώ παρανοϊκός:
Και η νεφέλωση τής γλίτσας που λέγαμε:

Συγκέντρωση στις 18:00 στο Σύνταγμα ενάντια στη σφαγή ... - Indymedia


"...Από το 2011 η Συρία πνίγεται καθημερινά στο αίμα και η ανοχή στις κρατικές δολοφονίες δε μπορεί παρά να προέρχεται μόνο από κρατιστές. Οποιαδήποτε επιλογή κρατικού στρατοπέδου είναι σύμπραξη σε αυτή τη σφαγή. Το ξέπλυμα ενός καθεστώτος υπεύθυνου για εγκλήματα πολέμου, εκτοπισμούς, βασανισμούς και εκτελέσεις συναινεί στη συνέχιση των τακτικών του. Και φυσικά ως α/α η ταύτιση μας με οποιοδήποτε ένοπλο κομμάτι διαμορφωμένο βάση θρησκευτικών χαρακτηριστικών (ελλείψη πολιτικών ζυμώσεων λόγω της ασφυκτικής Μπααθικής δικτατορίας) είναι προφανώς αδύνατη..."Τούς φιλοασσαντικούς, τους θεωρώ απλά παρανοϊκούς.
Τελειωμένες υποθέσεις, αφού αν και λόγου χάριν προσδέχτηκαν την ψευδομαρτυρία ενός Καθολικού Ιεράρχη χαφιέ του Άσσαντ, εγκάλεσαν κι όλας, την ίδια στιγμή τους "φιλοπαπιστές" όπως τον Τσίπρα λ,χ, έτσι τον προσδιόρισαν και με λαγνικούς προσδιορισμούς μάλιστα, ήμαρτον, εγκάλεσαν λοιπόν κάθε φιλοδυτικό που δεν άκουσε τον ιεράρχη του, κατά την υπερπαρανοϊκή, αλλά μάλλον τυπική κλασική μορφή παράνοιας...
Και βέβαια υπάρχουν και αψόγως νατοϊκοί ρωσόφιλοι (αυτό είναι απλά σουρεάλ παράνοια, σχίζο συνάμα) που ακολούθησαν πάλι την ερμηνευτική οδό ενός γνωστού πρώην γκωλικού αντισημίτη ψυχάκια..Όταν σας λέω πως δεν έχουμε σωτηρία, μεταξύ τόσων και τόσο ενεργών πολιτικών ηλιθίων και ψυχοπαθών, δεν μιλάω υπερβολικά. 
Όχι..
Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..