Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Σημείωση περί τής ατίμωσης ως όντος..


Αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ ατιμωτικών τρόπων ζωής, ας πούμε μεταξύ ενός δεξιού ατιμωτικού τρόπου ζωής και ενός "αριστερού" ατιμωτικού τρόπου ζωής είμαι σίγουρος πως ως "άτομα" θα επιλέγατε έναν αριστερό "κινηματικό" ατιμωτικό τρόπο ζωής.
Απολύτως κατανοητόν, αφού ο "αριστερός" ατιμωτικός τρόπος εγγυάται περισσότερο την ελευθερία σας, ειδικά αν είστε στριμωγμένοι μέσα σε ένα μάλλον εχθρικό "έθνος κράτος", ή εγγυάται ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των παιδιών σας, την μόρφωσή τους, και γενικά εγγυάται τον σεβασμό των δικαιωμάτων σας, ειδικά τώρα που οι αριστεροί ατιμωτές δεν αγγίζουν, δεν πονάνε, δεν απειλούν όπως οι δεξιοί βέβαια, αλλά και κάποιοι παλαιότεροι δικοί τους.
Μπράβο σας, και μπράβο και στην (νέα) αριστερά.
Όλα τα έχετε σκεφτεί, είστε και "καλά παιδιά", ευφυή, προνοητικά, αλλά ξεχνάτε λεπτομέρειες, βαθιές λεπτομέρειες για την ανθρώπινη κατάσταση, τις οποίες δεν σκοπεύω με τον παλαιότερο τρόπο μου που ομοίαζε με τον δικό σας (τώρα μιλάω σε όλους τους "ενδιαφερόμενους") να σας τις υποδείξω με σηκωμένο τον δείκτη και με το οικείο σε σας και από τον εαυτό σας "υπερεγωτικό" στυλάκι.
Θα μάθετε αυτές τις λεπτομέρειες όταν περάσουν πολλά χρόνια, και θα είναι ίσως αργά, αλλά δεν πειράζει.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε, και θα το μάθετε σε αυτή την αναδρομική, λόγω των καταληψιακών επετείων, και τελευταία περί αυτών δημοσίευση, είναι ότι αν και προτιμότεροι βέβαια από τους αντιδραστικούς (που είναι όντως πανάθεμά τους πάρα πολλοί) είστε και εσείς ατιμωτές της ζωής των ανθρώπων.
Το τι σημαίνει ατιμωτής και ατιμωτικός τρόπος ζωής ας αφήσουμε τον χρόνο να μας το δείξει, αν μας το δείξει, γιατί ελπίζω οι άνθρωποι να στέκονται στα πόδια τους μόνοι τους, αυτό προσπαθούν να κάνουν συνήθως, και ευτυχώς.Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..