Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Η βρισιά που σας αξίζει..Η ανάγκη του ανθρώπου να μην πεθαίνει "σαν το σκυλί", έχοντας ας πούμε ένα δημόσιο νοσοκομείο αν ασθενήσει, χωρίς να φοβάται ότι δεν θα έχει να πληρώσει ή ακόμα να μην φοβάται ότι θα τον πετάξουν έξω, δεν είναι μια ανάγκη που μπορεί να "νοηματοδοτηθεί" ή να αποκτήσει "λιβιδικό" νόημα.
Όσο ισχύουν ακόμα οι συνθήκες που γνωρίζουμε, κάθε κριτική στον "αναγωγισμό" τής θεωρίας περί των αναγκών, κάθε περίτεχνη σύγχυση περί των κατηγοριών και των εννοιακών γενών, κάθε ψευδοανάλυση γύρω από τον "χυδαίο" μαρξισμό, όταν τούτος μιλάει ακόμα και σήμερα για "ανάγκες", είναι απλά εκδήλωση ενός ιδιόμορφου, γενικευμένου πλέον, διανοητικού φασισμού.
Και μην γυρίσει κάποιος να μου πει πως εγώ είμαι, τώρα, που συγχέω τα επίπεδα, γιατί θα του γαμήσω και την ανταρσυομάνα και τον αυτονομοπατέρα, και το σπίτι του αν είναι δυνατόν.
Αυτή είναι η απλή, "χυδαία", αναγωγιστική, ωμή, κρεατώδης, ζωώδης, αντίληψη ενός μη μαρξιστή, που εκτιμά τον μαρξισμό ή ό,τι άλλο παρόμοιο, μόνον όταν δεν σκέφτεται και δεν δρα σαν να έχει πέσει από κανέναν λακανικολουδοβίκειο ουρανό.


Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..