Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Στρουθοκαμηλισμός και νέα συνωμοσιολογία...Οι περιχαρακώσεις που δημιουργούν οι όροι και οι προσδιορισμοί των πραγμάτων από όσους θέλουν να διατηρήσουν το "μαντρί" τους σε τάξη κάποια στιγμή καταστρέφονται.
Παλιές δομές νοητικών και ιδεολογικών σχημάτων αντιστοιχούσαν κάποτε σε πραγματικότητες. 
Ήταν ίσως μάλιστα τότε που υπήρχε αυτή η αντιστοιχία νέες δομές καταστρέφουσες άλλες, τότε παλιές, δομές προεννόησης. 
Ως εύστοχα σχήματα απεικόνισης και νοητικής μορφοποίησης τής συντελεσμένης πραγματικότητας εδραιώθηκαν και έδιναν, πάλι, όπως γίνεται πάντα, μιαν αίσθηση και έναν "θρόνο" νοητικής κυριαρχίας.
Όταν αρχίζει να καταστρέφεται η παλιά δομή και ανακύπτουν νέα προβλήματα απορρέοντα από το νέο "έδαφος" των αντιφάσεων τής ζωής πάντα, μα πάντα, εμφανίζονται τα μαντρόσκυλα τής παλιάς, τής πλέον παλιάς προεννόησης.
Και είναι μεν παροδικό το διάστημα τής διατήρησης τής τάξης του μαντριού, από τα μαντρόσκυλα, αλλά ωστόσο μεγάλο σε χρονική έκταση, εφόσον όπως ξέρουμε η παροδικότητα δεν σημαίνει πάντα στενό και μικρό χρονικό ορίζοντα.

Η νέα συνωμοσιολογία έγκειται στην αντικατάσταση (από τους νέους συνωμοσιολόγους) τής συνωμοσιολογίας με βάση μόνον τους "πλούσιους" ή τους "κεφαλαιοκράτες" από μιαν (νέα) συνωμοσιολογία η οποία δομείται στην πρόσθεση και του "κρατικού παράγοντα" στο (ήδη υπάρχον) συνωμοσιολογικό σχήμα, όπως αυτός νοείται ως αυτοτελής, σε διάκριση με την παλαιομαρξιστική αντίληψη που τον θεωρούσε κυρίως εξαρτημένο από τον "κεφαλαιοκρατικό παράγοντα".
Τονίζουμε εδώ πως όλα αυτά υπάρχουν, δηλαδή υπάρχουν οι καπιταλιστικές και κρατικές συνωμοσίες, αλλά άλλο είναι, κάποιος, αυτό να το κατανοεί και να το δέχεται επίσης ως ένα μερικό περιορισμένο δεδομένο τής κατάστασης και άλλο είναι να δομεί έναν συνωμοσιολογικό μηχανισμό σκέψης που παρουσιάζει μόνον αυτά τα δεδομένα και δεν αναγνωρίζει την λειτουργία των δεδομένων τής κοινωνικής-και-αφηρημένης θεμελίωσης των ανωτέρω σχηματικώς περιγραφόμενων καπιταλιστικών και κρατικών ενεργειών.

Τα λέω όλα αυτά γιατί βλέπω πως τελικά και οι νέοι θεωρητικοί τής νέας θεωρίας περί την ισοδύναμη ως προς την (διττή)  καταστροφική ουσία της α>καπιταλιστικής και β>κρατικής δράσης μετασχηματίζονται σγα σγα και τούτοι σε δογματικά και άρρωστα μαντρόσκυλα τής κάποτε νέας θεωρίας τους, η οποία κάποτε ήταν νέα αλλά βλέπω πως αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα των παλαιοτέρων, τα ίδια αιώνια θλιβερά συμπτώματα.

Συνεχίστε τον συνωμοσιολογικό στρουθοκαμηλισμό (σας), είναι κάποια λύση, νιώθεται..
Ιωάννης Τζανάκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..