Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Οι Ραγιάδες και οι Ρωμηοί, σε φαντασιακή-και-μόνον ανεξαρτησιακή παράκρουση..Η ύπαρξη μιας κοινωνίας εντός ενός γεωπολιτικού βρόγχου δεν μπορεί να είναι το αντικείμενο τής ψυχικής παράκρουσης τού κάθε πολιτικού και ιδεολογικού τυχοδιώκτη.
Για να βγείς, αν χρειαστεί και μάλλον θα χρειαστεί, από αυτόν τον βρόγχο δεν κάνεις εκδρομή.
Εκδρομές για τέτοια θέματα φαντάζονται μόνον ψυχιατρικές περιπτώσεις, οι οποίες καλά θα κάνουν πριν κάνουν κοινωνικές, γεωπολιτικές και ταξικές αναλύσεις να εκδράμουν σε κανέναν ψυχίατρο ή έστω ψυχοθεραπευτή τής όποιας ιδεολογικής προτιμήσεώς τους.
Το να φαντάζεται ο άθλιος Ραγιάς ότι θα γλυτώσει από το δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο με την βοήθεια τής Ρωσίας του Ρασ-Πούτιν, του κάθε Κιμ, ή με την συνδρομή των Μουλάδων, ή πάνω στον αφρό ενός ανύπαρκτου αντιδυτικού μετώπου που περιλαμβάνει όλα τα προαναφερόμενα καθάρματα (συν κανένα άλλο), δεν είναι τίποτα άλλο από απόδειξη του εθνικιστικού ραγιαδισμού του, ή απλά του ραγιαδισμού του.
Αφού, θα ρωτάγαμε, χωρίς να είναι η ερώτησή μας ρητορική, τι είναι αυτό που εμποδίζει τον Ραγιά κλανιάρη και άντρακλα τής φακής να μιλήσει για έναν αγώνα ανεξαρτησίας χωρίς καμία βοήθεια; αρχικά τουλάχιστον;
Μήπως το υποτιθέμενο πρότυπό τους, ο Κάστρο και ο Γκεβάρα ως ας πούμε μία "μυθική ενότητα", ξεκίνησαν τον δημοκρατικό ανεξαρτησιακό αγώνα στην Κούβα προϋπολογίζοντας τις περίφημες "διεθνείς συμμαχίες";
Ξεκίνησαν αντάρτικο με την στήριξη κανενός;
Μήπως ο βιετναμέζικος λαός στηρίχθηκε όταν τσάκιζε πρώτα πρώτα τους Γάλλους αποικιοκράτες σε κανέναν; ή στήριξε τον αγώνα του μόνον στην όποια στήριξή του σε συμμάχους και τα σχετικά;
Ο Ραγιάς πριν αρχίσει τον αγώνα σχεδιάζει τον χάρτη των συμμαχιών του.
Αυτό είναι ο Ραγιάς, έτσι εξάλλου χαντακώθηκε και η πρωταρχική εθνική επανάστασή του, έτσι χαντακώθηκε και κάθε καλώς ή κακώς εννοούμενος εθνικός αγώνας του, ακόμα και στα στενά εθνικιστικά πλαίσια εννοούμενος.
Ξεχάσαμε πως χάθηκε ο πόλεμος στην Μικρά Ασία;
Καταρχάς χάθηκε γιατί από αμφιλεγόμενη παρουσία και παρέμβαση σε χώρους που ζούσαν (και) ελληνικοί πληθυσμοί (σε μερικές περιπτώσεις πλειονοτικοί) μετατράπηκε σε όργανο των δυτικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ή μόνον σε όργανο των δυτικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ενώ αρχικά υπήρχε στην εκστρατεία μια σύνθεση συμφερόντων και δυναμικών, μερικών μάλιστα και δίκαιων από μέρους μας.
Την ίδια στιγμή, μετά την πρώτη αμφιλεγόμενη φάση της εκστρατείας, η ραγιάδικη εξάρτηση στον νου και την ψυχή και η δουλική διαπλοκή των ραγιάδων οδήγησε τους άλλους, τους υποτίθεται ανεξάρτητους από τον ιμπεριαλισμό γερμανόδουλους μοναρχικούς και τα αριστερά παρακολουθήματά τους στην τυφλή επέκταση προς ανατολάς.
Δεν ήταν δηλαδή οι αγγλόφιλοι της Αντάντ Βενιζελικοί που πήραν τον λαό και τον στρατό και τον πήγανε στα βάθη της ανατολίας, να καίει και να σφάζει αμάχους αθώους αγρότες Τούρκους και Κούρδους, τον πήγανε τον λαό και τον στρατό οι μη απόλυτα εξαρτημένοι "περήφανοι" τότε μοναρχικοί ακροδεξιοί εθνικιστές (αφού η Γερμανία είχε γίνει σκόνη και οι μοναρχικοί δεν είχαν κάτι για να εξαρτηθούνε υποτίθεται) και πλαγίως με τον αντιβενιζελισμό τους οι τότε αριστεροί σοβιετόπληκτοι του Σεκε (αρχική μορφή του κκε).
Και δεν ήταν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι οι κύριοι υποστηρικτές των εθνικιστών Τούρκων και των Κούρδων φυλάρχων που ήταν σε άμυνα απέναντι στην ιμπεριαλιστική πλέον ελληνική εκστρατεία, αλλά οι σοβιετικοί στρατηγοί και ο Λένιν και ο Τρότσκι.
Και αυτοί οι αντιϊμπεριαλιστές στρατηγοί και οι πολιτικοί διευθυντές τους, κάνανε μόκο για τις αγριότητες των κεμαλιστών, τις μαζικές σφαγές που κάνανε οι Τούρκοι αλλά και λίγοι τότε Κούρδοι Τσέτες.
Βλέπετε Έλληνες Ρωμηοί κανέναν σωτήρα μέσα σε όλα αυτά και μέσα σε όλους αυτούς στους οποίους ακόμα και σήμερα εκφράζετε την άρρωστη λαγνεία σας; και το λέω σε όλους σας.
Αν τότε υπήρχε δημοκρατικό Κουρδιστάν, αν τότε υπήρχε Ισραήλ, ίσως, λέω ΙΣΩΣ, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι οι λαοί σε συμμαχίες, με το στανιό και με το ζόρι, έχουν τα ειδικά συμφέροντά τους, ΙΣΩΣ λέω να είχατε και κανέναν πραγματικό σύμμαχο, που δεν θα ήταν ούτε δυτικός μόνον-συμφεροντολόγος μόνον-κυνικός ούτε ανατολίτης με αίμα στα χέρια και Δεσπότη στο κεφάλι.
Αλλά για να σκεφτείτε έτσι ίσως πρέπει να πάψετε να είστε όχι μόνον Ραγιάδες αλλά και Ρωμηοί και να γίνετε άξιοι να λέγεστε νέοι Έλληνες ή έστω νέοι Ρωμαίοι.
Αλλιώς δεν σας βλέπω καλά..
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..