Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η Συρία και το ΡΚΚ..


Μετά το "χημικό γεγονός" στην Συρία, μένουμε άναυδοι, κερωμένοι και ψάχνουμε μέσα στο πλήθος των πληροφοριών τον ένοχο.
Λόγω τής καχυποψίας μας απέναντι στην Δύση, για την προπαγάνδα της και τα ψέματα που διέχυσε παντού για να υποστηρίξει τις φιλοτουρκικές και φιλοσαουδαραβικές τζιχαντιστικές ομάδες, κρατάμε όπως λέμε μικρό καλάθι, αλλά δεν γίνεται να μην υποπτευθούμε και τον Άσσαντ και τον στρατό του.
Είδαμε ένα ρεύμα προπαγανδιστικών εκστρατειών και στην Ελλάδα, κυρίως από την σκοπιά των ρωσόφιλων και φιλοάσσαντ ακροδεξιών και εθνικιστών, αλλά και από τους φιλοδυτικούς που ωστόσο κράτησαν μιαν επιφύλαξη παραπάνω για να μην εκτεθούν πάλι στην αποκάλυψη νέων στοιχείων (και για αυτό το γεγονός) ή ίσως γιατί έχουν απηυδήσει με τους αντιάσσαντ τζιχαντιστές και βρίσκονται πλέον, όπως όλοι οι δυτικοί και φιλοδυτικοί σε όλο τον κόσμο, σε μια φάση σκεπτικισμού απέναντι στις δυνάμεις που αναδύθηκαν με την "αραβική άνοιξη".
Πηχτό σκοτάδι, αυτό υπάρχει, ένα πηχτό σκοτάδι από όπου μέσα ξεπηδάνε φρικιαστικές εικόνες με χαροκαμμένους ανθρώπους που χάσανε σε μια στιγμή όλη τους την οικογένεια, όλους τους τούς οικείους ανθρώπους.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε άλλο τόσο ψέμα, από όπου κι αν προέρχεται, δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε κερωμένοι άναυδοι και το κυριότερο σίγουροι, εξασφαλισμένοι μέσα στις προεννοήσεις μας. 
Κάτι μας διαφεύγει, και μα το θεό που δεν υπάρχει, κανένα σύστημα προεννόησης δεν μας έχει βοηθήσει σε αυτό τον πόλεμο, και όταν λέω κανένα εννοώ κανένα, εφόσον ακόμα κι αν σταθούμε σταθεροί σε έναν μαχητικό αντικρατισμό, ή σε έναν μαχητικό αριστερισμό (που είναι και αντικρατισμός) αυτό δεν μας καθιστά ούτε σοφότερους ούτε λιγότερο ενόχους από αυτούς που χωρίς περίσκεψη έχουν υποστηρίξει κρατικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Δεν είναι το καλύτερο να παραμένουμε σε μιαν αφασιακή ουδετερότητα, μάλλον εδώ έχει φανερωθεί άλλη μια φορά πόσο άθλιες είναι όλες οι αντιμαχόμενες ομάδες, σίγουρα πλήν των Κούρδων.
Είδατε λοιπόν γιατί οι Κούρδοι, αυτά τα παλικάρια πέραν εθνοτικών προσδιορισμών και φύλων-φυλών, είναι η μοναδική εγγύηση μιας κάποιας αλήθειας, με τα τιμήματά της βέβαια.
Και βέβαια έχουν υποκύψει στην συμμαχία τους με την Δύση, τι άλλο να έκαναν; αλλά ό,τι και να έχουν κάνει επι αυτού και όσα λάθη να έχουν κάνει και όσες εκτροπές, παραμένουν πολύ ψηλά, είναι ανέγγιχτοι από συκοφαντίες και μειώσεις τους.
Τι είπανε όμως οι εδώ πολύ μαρξιστές γιά αυτούς; αλλά και άλλοι εθνικιστές κ.λπ;
Ή δεν είπανε τίποτα, ή ψάξανε και βρήκανε ό,τι αδύναμο στοιχείο μπορούσε να βρεθεί για να τους κατεβάσουν και να τους μειώσουν.
Μόνον οι αναρχικοί-αριστεριστές, δια μέσω ιδεολογικοποιήσεων και ψευδών, κρατήσανε μια σταθερή θετική στάση, και μπράβο τους και κάποιοι εθνικιστές τύπου Καλεντερίδη και Καραμπελιά, οι εθνοαριστεροί της ΛΑΕ, πάλι με ψέματα και ιδεολογικοποιήσεις και μπράβο τους κι αυτών, αλλά το νόημα είναι πως και τούτοι οι εντελώς ετερογενείς σύμμαχοι των Κούρδων μόνον μέσω ψεμάτων μπορούν να λένε κάτι καλό και τούτο δεν είναι καλό ούτε για την αλήθεια ούτε για τους Κούρδους ούτε για τον λαό της Συρίας από την μεριά ενός αδελφού λαού, του ελληνικού. 
Αν τούτο το κάνουν γιατί έχουν "συμφέροντα" δεν ξέρω, ξέρω για τους "άλλους".
Ας επιστρέψω σε αυτούς τούς "άλλους", στους υπερκομμουνιστές.
Αυτοί ή κάνουν μόκο ή λένε χυδαία ψέματα.
Πρώτη από όλους η πρώην γενική γραμματέας του κκε, η Αλέκα Παπαρήγα, που σύγκρινε εξομοίωσε Κούρδους και Αλβανούς Κοσοβάρους του UCK, για να θάψει τους Κούρδους, ανθρώπους που αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα στοιχειώδη, για την ελευθερία δημοκρατία, για τους ανθρώπους τους ίδιους, τις εθνικές θρησκευτικές και σεξουαλικές μειονότητες, τα παιδιά τις γυναίκες. 
Ντροπή της και ντροπή στο κκε. 
Έχουν τελειώσει για μένα για πάντα.
Από δίπλα (από το κκε) και κάποιες μικρές "σταλινικές" ομάδες (κόντρα) είπανε ψευδοκομμουνιστικές χυδαιότητες και τίποτα άλλο δεν κάνανε από το να ψάξουν "αρνητικά" στοιχεία, αλλά και οι "αυτόνομοι" αντίφα δεν λένε τίποτα, δεν λένε τί-πο-τά, όλοι αυτοί γιατί μισούνε το ΡΚΚ, το μισούνε θανάσιμα, το μισούνε όσο δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί, το μισούνε από τότε που πρωτοϋπήρξε, και γιατί δεν χωράει στα μαρξιστικά σχήματά τους και γιατί δεν χωράει στα φιλοαραβικά σχήματά τους και γιατί δεν χωράει στα αντιϊμπεριαλιστικά σχήματά τους, ακόμα κι όταν λένε πως δεν είναι "αντιϊμπεριαλιστές".
Τώρα; με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Συρία τι έχουν να πούνε;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΡΚΚ που να είναι ανθρώπινο εκεί; ΟΧΙ..
Καταλαβαίνετε τώρα;


Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..