Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Λα-Λόγος [1] Μουσική


Προσκυνώντας τον Mohammad Motamedi, ακούστε τον, είναι ένα νέος άνθρωπος μεγαλωμένος μέσα στους ήχους και τις διδαχές των μεγάλων διδασκάλων τής υπέροχης ιρανικής μουσικής παράδοσης, σκεπτόμενος και τον μεγάλο ιρανικό λαό πού' ναι στο ζωντανό παρασκήνιο όλων αυτών των θεϊκών καλλιτεχνών, όλοι αγωνιζόμενοι μέσα στις δυσχερείς συνθήκες ενός αντινομικού θεοκρατικού καθεστώτος, σκέφτομαι μετά τα "δικά" μας, σε ένα ανάλογο "επίπεδο".
Το νέο;
Ο γνωστός φανφάρας και υπερεκτιμημένος Μίκης ετοιμάζει, ή του ετοιμάζουν, συναυλία με....1.000 άτομα χορωδία.
Ο Φαραώ τής εθνικής αριστερής και αρλουμποτιποτένιας κουλτούρας, θέλει 1.000 χορωδούς για να φτιάξει το "μεγάλο καλλιτεχνικό" γεγονός.
Δεν είναι αυτή η κατάντια, αυτή ήταν πάντα η κατάντια σας.
Εσείς, Έλληνες, Κύπριοι, εθνικιστές και αντιεθνικιστές, είστε αυτή η κατάντια, που δεν περιορίζεται και δεν αντικατοπτρίζεται μόνον στον φανφάρα Φαραώ τού "έθνους" αλλά και στις "αιρετικές" φωνές, άντε μέχρι ένα συμπαθητικούλι χιπ χοπ τής πλάκας και ένα "δεν χωράς πουθενά-σιγά μη κλάψω" κλάσατε, ρεζίληδες. 
Αισθητικοποιώ τα τού Λόγου, και αισθητικοποιώ, όχι μόνον, και καλά κάνω.
Αν έχετε όρχεις, που δεν έχετε, πείτε κάτι αν μπορείτε.

Ιωάννης Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Υπάρχουν κάποιοι πάντως που πάντα έκαναν κριτική στο υπερτιμημένο Θεοδωράκη. Αμέσως μού έρχεται στο μυαλό ο Άκης ο Γαβριηλίδης και το βιβλίο του για την "αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού".

    Μνήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιός είπε πως διαφωνώ σε όλα με τον Άκη; Μάλλον δεν έχουμε εκδιπλωθεί ακόμα όσο θα έπρεπε.Θα έχουμε την ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..