Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο Λόγος..[28-Δ']


Σχόλιο σε ένα σημείο από το encore τού Ζ.Λακάν [ελλ.μετάφραση σελ.125, Κεφ.Δ΄ Η αγάπη και το σημαίνον]'Αλλη  μια παρεκτροπή, αλλά δεν πειράζει.


Όταν ο κύριος Κύριος Λακάν, άρα και τα λακανοειδή επιτελέσματά του, βλέπουν εις μίαν απομονωμένη νήσον που προσεγγίζουν, άραγε ως τι την προσεγγίζουν;, όταν βλέπουν λοιπόν καπνό-σημείον, λένε πανσόφως, να ένα σημαίνον από πίσω!
Μα φυσικά, το σημαινόμενον-σημείον δεν είναι κατά κάποιο τρόπο κάτι άλλο από έναν πρόλογο ενός σημαίνοντος το οποίο έχει ανάψει φωτιά και ψήνει άλλα σημαινόμενα.
Τούτα τα σημαινόμενα θα καταλήξουν στην λακανική στομάχα και θα αφοδευθούν ως παπικά κόπρανα, ικανά όμως (ως κόπρανα) να χρησιμεύσουν ως λίπασμα ακόμα και για εξεγερτικές συνομαδώσεις εις το τελευταίον άκρο τής αυτοκρατορίας του σημαίνοντος.
Ας αφήσουμε όμως, προς το παρόν, την φωτιά, τον καπνό, τον Λακάν ιεραπόστολο που καταφθάνει ταχέως προς το δυστυχές νησί, μαζί με στρατεύματα πάντα, για να ενημερώσει και διαφωτίσει τον ψήστη για την ουσία του σημαίνοντος, με το ψάρι δεν ξέρω αν θα προλάβει να το φάει ο δύσμοιρος. 
Βλέπεις όταν το ζήτημα μετατίθεται από το σημαινόμενον, το ψάρι, υπάρχει μια δυνατότητα να το πάρει ο ιεραπόστολος και να σου αφήσει καμία υπεραπόλαυση να τον παίζεις όλη μέρα και να γίνεις ακόμα και σύριζα.
Ας τα αφήσουμε όλα αυτά, προς το παρόν, το σημείον καπνό το σημαινόμενον με τα πολλά του ταπεινά, εγώ εντόπισα στο οψάριον, και ας πάμε στο μετά, στην μεταβίβαση, δηλαδή στο νέο παπικό σκατό, έτσι θα το λέω αδικώντας το.
Αυτό έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου, μαζί το έφαγαν το οψάριον, Λακάν ψαράς σημαίνον σημείον και σημαινόμενον-ως-όλα αυτά με επίκεντρο, κατά την δική μας χυδαία μοντιέ άποψη, το οψάριον.
Ένας από δίπλα, μας λέει ότι το οψάριον έχει δική του ζωή, αρκεί να ξεπεράσει το ψήσιμο, πρόκειται για επιθυμητική μηχανή ως το άνευ ψησίματος, κάτι σαν βιταλιστική ωμοφαγία που θα ενώσει οψάριον και ψήστη που δεν θα το ψήσει, θα κάνουν ωμό αριστερίστικο έρωτα. 
Τόση τρέλα, τρελελέ, δεν μπορούμε ακόμα να πιάσουμε, έχουμε να λακανισθώμεν πρώτα.
Πάμε επιτέλους στο επιτέλεσμα μιας τόσο συνταρακτικής διαφωτίσεως.
Ποιό;
Ό,τι αυγό φάγατε την τελευταία 20ετία ως φρέσκο μαρξιστικό αυγό, είχε πάνω του μια σκατένια στάμπα, προερχόμενη από αυτή την ψησταριά και τον καπνό της που σας περιγράψαμε πριν (ανοίξτε όμως και κανένα βιβλίο), δεν το είπαμε μεις, ο Ζακ το ξεκίνησε.
Άκουγα και γω κάτι παράξενα, και δεν ήξερα από πούθε ακριβώς, ήξερα δηλαδή αλλά τόσο χύνειν επιθυμίαν, τόσο απολαμβάνειν υπεραπολαμβάνειν, τόση υπερζωή ενάντια στην νέκρα; (αυτό είναι από αιρέσεις, άρα δεν αναγνωρίζεται εύκολα)
Το μέγεθος τής λακανολαγνείας και της κοπροφαγίας όλων των σκατών του Κυρίου τούτου, ε αυτό δεν το περίμενα να σας πω. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να τελέψω το μέρος 28, θα πάω αναγκαστικά στο Ε'..από την αρχή το κατάλαβα, όταν ξεκίνησα με την νήσον και το καπνό-σημείον.
Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου