Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Λα-Λόγος [2] Μουσική "ανωτέρων"Μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτά που θα σας πω.
Είχα δύο συζητήσεις περί μουσικής κάποτε με τρία πρόσωπα.
Το ένα, λέγονταν Γιώργος Φαράκλας.
Τα άλλα δύο ήταν (μαζί) ο Στέφανος Ροζάνης και ο Ίκαρος Μπαμπασάκης.
Και τα 3 αυτά πρόσωπα, γνωστά για την ταύτισή τους με την δυτική κουλτούρα, όπως αυτή εννοείται όταν την κατανοείς πεσμένος κάτω σε στάση υποταγής, μου φανέρωσαν με αυτά που μου έλεγαν, ενόσω εγώ βέβαια τους άκουγα αποσβολωμένος για το πόσο χάμω έχουν πέσει σαν "θεωρητικοί" και διανοούμενοι, και τα 3 αυτά πρόσωπα μού ανέπτυξαν λοιπόν, με συντομία, την άποψή τους περί τής ανωτερότητας τής δυτικής μουσικής.
Θα το έχουν ξεχάσει βέβαια, εγώ όμως δεν το ξέχασα ποτέ. 
Και δεν λέω ποτέ ψέματα σε τέτοια ζητήματα.
Αυτό που ξέρω είναι η ότι χώρα αυτή, όπως και άλλες, πάσχουν από έλλειψη διανοουμένων που να μην είναι τόσο δυτικόδουλοι και τόσο περιορισμένης αντίληψης δυτικόφιλοι, άρα μη έχοντες πραγματική σχέση ούτε με αυτό που είναι η δύση, ό,τι και να είναι τούτο και ό,τι και να εννοούμε όταν μιλάμε γι'αυτήν.
Νομίζω πως γενικά αυτή η υποτέλεια έχει βαθιές πολιτικοπολιτισμικές ρίζες, και δεν είναι "εθνική" με την στενή έστω έννοια, αλλά σηματοδοτεί την ίδια την ιδρυτική θεμελίωση του νεώτερου έθνους αυτού, ως έθνος σκυλάκι, έθνος δουλάκι, έθνος χαμερπές δυτικόδουλο και αγράμματο επί της ουσίας παρακολούθημα των φανταστικών ή πραγματικών ευεργετών του.
Και δεν σώζεται με ψευδοπαραδόσεις όπως η νεο-ορθόδοξη, αλλά να πέσει η μύτη, να πέσει η μούρη, να πέσει η ιδέα πως είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο τής δύσης, με το έτσι θέλω και γιατί του χρωστάνε, αλλά και γιατί έχει απλά ποθήσει και παπαγαλίσει πράγματα που του διαφεύγουν και δεν τα κατανοεί, ούτε πρόκειται να τα κατανοήσει, όσο περιφρονεί την ανατολική κουλτούρα και παράδοση, λες και προήλθε από το αρχαίον πουθενά.
Νομίζετε ότι η κάθε Σώτη και ο κάθε Ν.Δήμου, και ο κάθε Γεωργελές-Ξεφτιλές, ή ο κάθε Ράμφος, άνθρωποι δηλαδή που "λάμπουν" εκπέμποντας το ζοφερό τους διανοητικό ημίφως με το μίσος που τρέφουν για τους "καθυστερημένους"  εκφράζοντας κάθε στιγμή την άμεση και αντανακλαστική τους υποτέλεια προς κάθε τι που φαντάζονται ως "δυτικόν", νομίζετε ότι όλα αυτά τα σαθρά και σάπια όντα, έχουν έρθει από το πουθενά;
Πηγαίντε στον τελευταίο καφενέ ποδοσφαιρόφιλων για να ακούσετε τα ίδια πράγματα με αυτά που λένε οι "ανώτεροι" τούτοι, τής τύφλας τους.
Δεν τους σώζει όλους αυτούς ούτε ο USA-στόλος.
Τον οποίο μάλιστα δεν τον έχουν και εξασφαλισμένο.
Ιωάννης Τζανάκος  

2 σχόλια:

  1. Νομίσαν κάποιοι που παρακολουθούσαν τους σπαραγμούς όχι μόνον με τον Αντώνη, αλλά και με υποτιθέμενους "εχθρούς" όπως ο Άκης Γαβριηλίδης, και τις επιθέσεις μου σε αυτούς, ότι έχουν καμία σχέση με αυτά τα θηριώδη ύψη και με άλλα που δεν αναφέρω εδώ, και νόμιζαν ότι θα γλύτωναν από την τοπο-θέτησή τους στα ζοφερά βάραθρα.
    Αφήνω αυτούς που έχουν ένα αναμφισβήτητο ύψος και μιαν αξία, όπως και να έχει, για μια εξ' αποστάσεως συζήτηση και με τον πρέποντα τρόπο, με τον σεβασμό που τους αρμόζει, και μπαίνω όσον αφορά το φαϊ και το φάγωμα στα πραγματικά κρέατα τής "ελληνικής διανοητικής σκηνής" των ηλιθίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεταξύ η Ισταμπούλ και η Τεχεράνη έχουν από τις καλύτερες μουσικές ακαδημίες στον κόσμο, και στην κλασική μουσική και στην παραδοσιακή (αυτοκρατορική-λαϊκή) μουσική.
    Ψωνάρες Ρωμηοί, βγάλετε τις πλαστικές χλαμύδες σας και κοιτάξτε τους αδερφούς σας στην ανατολή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..