Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

3 Θέσεις..
Θα σας διευκρινίσω μερικά πράγματα γύρω από τις θέσεις μου, και επιπροσθέτως θα σας βοηθήσω να είστε καλά στην ψυχική υγεία σας στους δύσκολους χρόνους που έρχονται.
Η γνώση των αναπόφευκτων κάνει καλό στην ψυχική ισορροπία, και αυτή την βλέπω να κινδυνεύει σε πολλούς από εσάς.


1.
Όταν ρωτάνε τελικά πως ορίζω την εθνοτική ταυτότητά μου, έχω να λέω το εξής.
Δεν γνωρίζω άλλο ορισμό τής εθνοτικής μου ταυτότητας από την εξής φράση:
Τσακίστε, πρώτα και κύρια, το Τουρκικό κράτος.
Αυτή είναι η θεμελιακή εθνοτική ταυτότητά μου, και αυτή θα είναι μάλλον στο μέλλον, λόγω των νομοτελειακών εξελίξεων στην περιοχή, η εθνοτική ταυτότητα των περισσότερων ελλαδιτών και ξένων λαϊκών ανθρώπων που ζούνε εδώ, αλλά και όποιων μελών τής ελίτ θα έχουν απομείνει με κάποια τσίπα. 
Πολύ πιθανόν αυτή θα είναι και η πολιτική ταυτότητα πολλών Τούρκων πολιτών και λαϊκών ανθρώπων.

2.
Η ανάδυση τής νέας χαοτικής πολιτικοστρατιωτικης κατάστασης στην περιοχή και τον τόπο μας, όπως προδιαγράφεται από την κίνηση των "τεκτονικών πλακών" της γεωπολιτικής, θα είναι, με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα ως προς την εσωτερική εθνοτική και κρατική δόμηση τής χώρας, αποτέλεσμα συνεχόμενων ηττών, καταστροφών, αποδομήσεων, αλλά δεν προβλέπω εκτύλιξη όλων αυτών στο άμεσο μέλλον, εκτός κι αν έχουμε επιταχύνσεις.
Αυτό που θα τεθεί βέβαια σε αμφισβήτηση πέρα από τα εθνικά σύνορα κ.λπ θα είναι η θέση τής χώρας στο νατοϊκό δυτικό στρατόπεδο.
Πρέπει να φύγουμε και θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ.
Έχω εκφράσει τις αμφιβολίες μου για τον περίεργο ρόλο τής Ρωσίας σε όλο αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν αποκλείω βέβαια να είναι νομοτελειακή κάποια συμμαχία μας μαζί της στα πλαίσια τής νέας γεωπολιτικής στρατηγικής δομής.
Για να γίνει με ορθό τρόπο αυτή η μεταβολή και η πιθανή προσέγγιση τής Ρωσίας δεν χρειαζόμαστε "ρωσοφιλία" ή "ρωσσικόν κόμμα" αλλά μια παράταξη και πολιτικοστρατιωτικούς ηγέτες που θα είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών και εθνοτικών μας συμφερόντων.
Τα μαγειρεία για την δημιουργία κόμματος εθνικής κυριαρχίας, είτε είναι αριστερά είτε είναι (συνηθέστερα) δεξιά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στην χώρα, δυστυχώς, αν δεν προηγηθεί ένα είδος εθνικής καταστροφής.
Αυτή η πλοκή των πραγμάτων είναι μάλλον αναγκαία διότι δεν υπάρχει ομαλός τρόπος για την γεωπολιτική μας αποστασία από την "δύση", άρα τα εθνικά και εθνοτικά συμφέροντα είναι περιπλεγμένα με τα δυτικά λόγω της νομοτελειακής (και θεμιτής) τάσης αποφυγής μιας ρήξης (με τα δυτικά συμφέροντα), και επειδή τούτο όλο οδηγεί σε εθνική καταστροφή, αυτή θα συμβεί, και μόνον τότε (μετά τον κλονισμό θεσμών, ιδεών, συνειδήσεων) θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει.

 3.
Ακόμα και τότε όμως θα υπάρξει επιβολή τής νέας κατάστασης, θα υπάρξει δηλαδή κάποια μορφή κεντρικά επιβαλόμενης δυναμικής και αυταρχικής διεργασίας μετασχηματισμού του "εποικοδομήματος" και των "παραγωγικών σχέσεων".
Διαλέξτε περιεχόμενο σε αυτή την νομοτελειακή μορφική έκβαση (των πραγμάτων), γιατί αν δεν θεωρείτε αυτή την μορφική έκβαση νομοτελειακή αυτοί οι (όποιοι) άλλοι που θα δεχτούν ως νομοτελειακή αυτή την μορφική έκβαση, αυτοί θα είναι και αυτοί που θα επιλέξουν το περιεχόμενό της. 
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..