Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Λα-Λόγος [3] Περί οριενταλισμού..


Συνεχίζω τις σκέψεις του [2], αφού έριξα το φαρμάκι μου σε αυτούς που το χρειάζονται, μπας και γίνουν λίγο περισσότερο άνθρωποι, που δεν θα γίνουν, σας το εγγυώμαι.
Έγραψα σε ένα σχόλιο (από κάτω) μια λεπτομέρεια, η οποία  δεν είναι λεπτομέρεια, και θα την επαναλάβω, επεκτείνοντας τις σκέψεις.
Η Ισταμπούλ και η Τεχεράνη έχουν από τις καλύτερες μουσικές ακαδημίες, ή πανεπιστήμια, που φροντίζουν με σεβασμό και ισοδυνάμως και την δυτική κλασική (και μοντέρνα) μουσική παράδοση αλλά και την εντόπια αυτοκρατορική και λαϊκή μουσική παράδοση.
Είπατε τίποτα;
Πρόκειται, κατά τα λεγόμενα και όντως ορθά λεγόμενα, για "αυταρχικά καθεστώτα", αλλά αυτά τα αυταρχικά καθεστώτα, επειδή είναι ψωροπερήφανα, επειδή έχουν επίγνωση των δεδομένων, επειδή αν και αυταρχικά εκφράζουν κοινωνίες που σέβονται τον εαυτό τους;
Κάτι πάντως συμβαίνει και βγάζουν μουσικούς υψηλής ποιότητας, μορφωμένους, εξαιρετικούς, θεσπέσιους και με αίσθηση ταπεινότητας, ενώ ημείς έχουμε μεν καλούτσικα πράγματα, καλά, και μια μεγάλη παράδοση, αλλά και νέα παιδιά, αλλά δυστυχώς έχουμε και ένα θεσμικό πλαίσιο και μιαν σωβινιστική ιδεολογία για λούμπεν πούτσες που δεν παράγει, ή μάλλον παράγει.
Παράγει συναυλίες 1.000 χορωδών φανφάρας, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή ρε παιδί μου, πάρα πολλή δουλειά και αυτοί βαριούνται.
Οπότε, αν και μπορεί να έχουμε, ποιοί "εμείς" δηλαδή, αρκετά δίκια, ή τέλος πάντων, αλλά ένα πράγμα δεν έχουμε ή έχουνε, τσίπα και επίγνωση.
Το αστείον είναι ότι αυτά τα λένε όλοι, μα όλοι, αλλά όχι συγκεκριμένα, δομημένα, άρα δεν τα λένε.
Η δυτική ανωτερότης και το δυτικοκόμπλεξ σας έφαγε, εθνικιστές και αντεθνικιστές.
Εγώ ζηλεύω Ισταμπούλ και Τεχεράνη, όχι ως μουσικός που δεν είμαι, αλλά μόνον και μόνον ως μουσικόφιλος και μουσικοπαθής.
Και σας τα λέω απλά, δεν λέω πράγματα περίεργα, μπας, λέω μπάς...

Ιωάννης Τζανάκος 

1 σχόλιο:

  1. Δεν αναφέρθηκα στις καινοτόμες προτάσεις του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ εθνοπατριώτη και εμποράκου εθνικών ιδεών, Γιώργου του εθνοσωτήρος Καραμπελιά: πολιτισμικός/εκπαιδευτικός Τουρισμός! Γειά σου Γιώργαρε! πιστός στις αξίες του τουριστοεθνικισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..