Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εθνοτικές θέσεις για λίγους νοήμονες..


Μερικοί νομίζουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν ιστορικά μεγαθήρια ισχύος και αποκρυσταλλωμένες δομές γνώσης και εξουσίας με τα κουρέλια μιας ιδεολογίας περί εθνικής συνέχειας, και μάλιστα αναπτύσσουν την εθνοκαταγωγική κολακεία προς τις υπνωτισμένες μάζες, για τις οποίες νομίζουν ότι επειδή είναι υπνωτισμένες και αφιονισμένες με τα ψέματα 2 αιώνων θα αφυπνισθούν με τα ίδια ψέματα.

Όταν οι μάζες ήταν αφυπνισμένες στους αλυτρωτικούς, δίκαιους τότε, εθνικούς στόχους ήταν αφυπνισμένες γιατί δεν πίστευαν αυτά τα ψέματα, απλά γιατί δεν ασχολούνταν με αυτά τόσο πολύ ή δεν τα καταλάβαιναν καν.
Είχαν, όπως έπρεπε, πρακτική στρατιωτική και πολεμολογική σκέψη, σε αντίθεση με την αστική ηγεσία που αν και σε άνοδο και έχοντας και αυτή και ρεαλιστική σκέψη, έπασχε από τότε από αποβλακωτική καταγωγική ελληνοπαράκρουση, βυζαντινοπαράκρουση κ.λπ, την ίδια στιγμή που έγλυφε, όπως και τώρα, τις μπότες των δυτικών.

Η ανάγκη για μια νέα ανεξαρτησιακή ιδεολογία και πολιτικοστρατιωτική πράξη, δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθεί από την καταγωγική ιδεολογία των ελλήνων υπερεθνικιστών. 
Το αντίθετο, όσο αυτοί μολύνουν τον λαό και τους εργαζόμενους με τα ψέματα και τις μεγαλομανιακές τους παρακρούσεις, τόσο ο λαός και οι εργαζόμενοι θα υποτάσσονται, θα σκύβουν, θα πέφτουν στο χώμα και στο τέλος θα μετατρέπονται σε ανίκανους να πραγματοποιήσουν κάθε πιθανό ανεξαρτησιακό αίτημα, ακόμα και υπό αστική ηγεσία!
Το ναρκωτικό της διαχρονικής "ελληνικότητας" και της τρισχιλιετούς συνέχειάς της, η οποία είναι ένας μύθος χωρίς κανένα ιστορικό στήριγμα, είναι δηλαδή ένα ψέμα, μια απάτη, έχει χυθεί σαν δηλητήριο σε μεγάλες δόσεις, και έχει καταστήσει την δυνατότητα να αναδυθεί ακόμα και ένας μετριοπαθής, αλλά αγωνιστικός αμυντικός εθνικισμός-εθνισμός, αστικός ή εργατολαϊκός, μιαν αδύνατη δυνατότητα.

Το έθνος είναι δηλητηριασμένο από ένα ψέμα, που κάποτε μισολειτουργούσε και τώρα μόνον σκοτώνει το ίδιο το έθνος.

Το αστείο, εξοργιστικό, αδιανόητο, είναι ότι άτομα όπως ο πρώην υπεραριστεριστής και νυν εμποράκος του υπερεθνικισμού Καραμπελιάς, αλλά και άλλοι αγράμματοι πρώην ή νυν αριστεροί, είναι πρωτεργάτες στο ρετουσάρισμα του ψεύδους, αν και αστείο ρετουσάρισμα, και όταν τους θέτεις τα ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία προ των οφθαλμών τους, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σε συκοφαντούν με τον ψευδο-όρο του "εθνομηδενισμού", σε συγχορδία με όλη την φασιστική ναζιστική δεξιά, και γενικά την αμόρφωτη αστοιχείωτη και χυδαία ως παρουσία ελληνική "λαϊκή άκρα δεξιά".
Και το κακό που κάνουν δεν είναι στούς υποτιθέμενους "εθνομηδενιστές" αλλά στον ίδιο τον εθνισμό.
Αυτοί, μαζί με τους δεξιούς εθνικιστές/φασίστες, είναι που σκοτώνουν τον αγωνιστικό ανεξαρτησιακό εθνισμό.
Αυτοί είναι που εξευτελίζουν κάθε σοβαρή προσπάθεια επιστημονικής, ιδεολογικής, αξιακής υπεράσπισης του δημοκρατικού εθνισμού.
Αυτοί είναι που δίνουν ιδεολογικά όπλα στις καταστροφικές αντεθνικές σέχτες των αριστεριστών και των φιλοϊμπεριαλιστών αυτόνομων.
Αυτοί είναι που έχουν κάνει την νεολαία να απαρνείται κάθε αληθινή εθνοτική εθνιστική ιδέα, γιατί όταν έχει απέναντί της τέτοιους βρυκόλακες και μάλιστα εχθρούς τής γνώσης, είναι πιο κανονικό να τους πετάξει στα σκουπίδια μαζί με τις ιδέες που υποτίθεται ότι φέρουν μαζί τους.
Αυτοί είναι που ετοιμάζουν την νέα ήττα, την νέα υποταγή, την νέα υποχώρηση σε συνεργασία με τους νατοϊκούς αφέντες και αυθέντες τους και τους ύποπτους συμμάχους τους στο κράτος, το ιερατείο, το αστικό κατεστημένο.

Και τα λέμε όλα αυτά, χωρίς καν να αναπτύσσουμε την αντίθεσή μας προς τους "εδώ" (και στην Κύπρο) αριστερούς, υπερκομμουνιστές, αριστεριστές, αυτόνομους, φιλελεύθερους απάτριδες, για τους οποίους δεν έχω να πω τίποτα καλό, ούτε πρόκειται να πω τίποτα καλό, γιατί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, έχουν υποταχθεί στην Τουρκία και δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί τους εκφρασμένο δια τού φίλιου Λόγου.
Όλοι οι τελευταίοι, πλήν των φιλελευθέρων βέβαια, θα μπορούσαν να λύσουν αινίγματα και να πράξουν ιστορικά για την φιλία των ανθρώπων, την ταξική αδελφοσύνη αλλά και την διατήρηση τής εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας αδύναμων και σε κίνδυνο εθνών και εθνοτήτων, αλλά δεν τους ενδιαφέρει το θέμα στην ολότητά του, και οι υπερεθνικιστές τους έρχονται κουτί για να μείνουν στην δική τους τώρα φανατική εμμονή.
Όπως οι υπερεθνικιστές έχουν μετατρέψει έναν μύθο, ένα ψέμα, σε ένα χιμαιρικό όπλο που τελικά λειτουργεί ως όπλο δια τής χιμαιρικότητας στραμμένο προς το ίδιο το έθνος, έτσι και όλοι οι αντίπαλοι του εθνικού μύθου ή ψέματος έχουν μετατρέψει σε σκοπό τής ζωής τους να απογυμνώσουν, δια τής απογύμνωσης του εθνικού μύθου, κάθε έννοια έθνους και κάθε δυνατότητα επανεθνότισης και επανελλήνισής του (όπως έγινε κατά πιθανά αναλογικά πρότυπα με το Ισραήλ), μόνον και μόνον για να εξοντώσουν το έθνος αυτό φανταζόμενοι ανοήτως μιαν άλλη φανταστική πολιτική κοινότητα.
Μιλάμε για ένα έθνος 10 εκατομμυρίων ανθρώπων τώρα, δίπλα στην Τουρκία και υπό την αποικιακή κηδεμονία των δυτικών "συμμάχων" του. 
Αυτό το έθνος θέλουν να αποδομήσουν με κάθε τρόπο οι παράφρονες των Εξαρχείων ή της Ανταρσύα (που αντικαθιστά σιγά σιγά τον Σύριζα στην "άκρα αριστερά", όπως το είχαμε προβλέψει), οι "κυπριωτιστές", ή οι ψυχοπαθείς της κάθε σχιζοφρενικής σέχτας που φαντάζεται "ελληνικούς ιμπεριαλισμούς" για να βιώσει το ψευδομεγαλείο μιας φανταστικής μεγάλης σύγκρουσης με κάποιο φανταστικό μητροπολιτικό κεφάλαιο.
Αν όλη η ιδεολογική και πολιτική σκηνή είναι και αυτό το πολιτικο-ιδεολογικό δίπολο, και γίνει (ως δίπολο) κάποια στιγμή κυρίαρχο, αυτό σημαίνει απλά καταστροφή για τον ελλαδικό λαό, αλλά και τους ξένους αδερφούς μας που ζούνε εδώ.

Είμαι πλέον σίγουρος πως σε αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει λύση, και δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στην σκέψη ή στην ιδεολογία κάποιων ανθρώπων (κάτι ήδη σημαντικό), αλλά δυστυχώς απηχεί και προϊδεάζει αντικειμενικές, νομοτελειακές έως μοιραίες δυναμικές προς ένα χάος και προς μια πτώση με τραγικές συνέπειες για τον λαό.

Υπάρχουν 2 πρότυπα ιδεολογικής, στρατιωτικής και πολιτικής ανάταξης, συμβατά με το εθνικό πρόβλημα τής νέας Ελλάδας, και έχουν τα εξής ονόματα:
Ισραήλ, Κουρδιστάν.
Δεν είναι αναγκαία η όμοια με αυτά τα έθνη γεωπολιτική επιλογή, ούτε υπάρχει (απόλυτη) σύμπτωση των εθνικών συμφερόντων μας.
Μιλάω για πρότυπα εσωτερικής εθνοτικής και κυριαρχικής δόμησης και για πρότυπα επανεθνότισης.
Αλλά οι περισσότεροι νέοι Έλληνες είναι αντισημίτες/αντισιωνιστές και κάπως πιο κρυφά αντι-Κούρδοι. 
Πρόκειται για μιαν ένδειξη τής αυτοκαταστροφικής τάσης αυτού του λαού..

Ιωάννης Τζανάκος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..