Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Πολεμικός εαυτός..Όταν έχει κοπάσει η θύελλα των οριζόμενων ως ιδεολογικών συγκρούσεων, και έχεις σταθεί να μετρήσεις κόπους, λάθη, υπερβολές, ενθουσιασμούς και φαντασίες, θα πρέπει να έχεις ένα πράγμα καλά βαλμένο στο μυαλό σου:
Σε ενδιαφέρει μόνον ο πολεμικός εαυτός σου.
Όλοι αυτοί που υπερασπίστηκες ή πολέμησες με τα λόγια, δίκαια ή άδικα, ήταν μόνον φιγούρες και σημεία σχηματισμένα πάνω στον χάρτη αυτής τής πραγματικής υλικής σύγκρουσης που θα έρθει.
Όταν λες πως σε ενδιαφέρει μόνον ο πολεμικός εαυτός σου, εννοείς ότι σε ενδιαφέρει ο εαυτός σου ως ένα σταθερό σημείο σε αυτόν τον χάρτη, ακόμα κι αν εσύ δεν θα είσαι εκεί όταν αυτός ο χάρτης θα είναι ένα φλεγόμενο πεδίο μάχης.

Γιατί, αγαπητοί, δεν πιστεύω να νομίζετε πως ο ιμπεριαλισμός θα κάνει τίποτα άλλο από εδώ και στο εξής από το να μετατρέπει χάρτινους χάρτες μελλοντικών μαχών σε φλεγόμενα πεδία μαχών.

Σκοποί μου είναι σε μια σταθερή και δυναμική ισορροπία: η καταστροφή του ιμπεριαλισμού στην ανατολική μεσόγειο, την μεσοποταμία, τα βαλκάνια, η προστασία της εθνότητάς μου, η λύση όλων των εθνοτικών προβλημάτων, όπως το Κυπριακό (αυτόνομη σοσιαλιστική Κύπρος, με συνομοσπονδία Ε/Κ Τ/Κ), το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό (χωρίς αυτό να σημαίνει νέα καταστροφή του εβραϊκού λαού, αλλά και κανενός άλλου λαού), η διακρατική ή συνομοσπονδιακή σοσιαλιστική ειρήνη.
Μέχρι εκεί, έχουμε να περάσουμε από φλεγόμενα τοπία.
Και θα κάνουμε όλα τα λάθη, ή τα λιγότερα ή τα περισσότερα.
Ξεκινάει ο καθένας από τον εαυτό του, όπως και να τον ορίζει.


Ιωάννης Τζανάκος

1 σχόλιο:

 1. Το παιχνίδι τελείωσε κύριοι.
  Γειά σας και χαρά σας.
  Αντι-ιμπεριαλισμός χωρίς αντισημιτισμό/αντισιωνισμό, και ανεξαρτησιακός δημοκρατισμός είναι η λύση για εδώ που βρισκόμαστε, αλλά πέρα βρέχει.
  Τίποτα άλλο δεν πρόκειται να πω.
  Θα σπάσετε τα μούτρα σας και μαζί σας και "μείς" δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..