Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ιράν και δύση..


Το προηγούμενο μουσικό αριστούργημα τραγουδιέται από έναν σπουδαίο ιρανοκούρδο καλλιτέχνη, τον Shahram Nazeri.
Αν το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν ήταν υπό την καταπιεστική, έστω, κυριαρχία του Ιράν, δεν θα βρίσκονταν στην θέση που βρίσκεται σήμερα.
Οι άνθρωποί του δεν θα είχαν υποστεί τις πιέσεις και τις σφαγές που τους επεφύλαξαν και τους επιφυλάσσουν οι Τούρκοι βρουκόλακες πασάδες.
Το ίδιο συμβαίνει και με το "ιρακινό" Κουρδιστάν, όπου οι άλλοι βρουκόλακες, οι Άραβες εθνικιστές και θεοκράτες επεφύλαξαν όλα τα δεινά για τους Κούρδους.
Στο Ιράν μπορεί να υπάρχει καταπίεση και των Κούρδων, αλλά υπάρχει και σεβασμός.
Υπάρχει αντιφατικότητα και αντινομικότητα.
Στις πολυαγαπημένες στους δυτικούς, αριστερούς και δεξιούς, αραβικές χώρες, και στην πολυαγαπημένη (ξέρουν αυτοί), ειδικά στους πάρα πολύ αριστερούς (πιο αριστερά δεν γίνεται) έλληνες, αλλά και σε άλλους πιο "κρυφές πληγές", υπάρχει (όχι μόνον για τους Κούρδους) μόνον καταπίεση και σκοτάδι, μόνον.
Οι Ισραηλινοί; δεν είναι τής ίδιας ποιότητας.
Υπάρχει ακόμα εγκέφαλος εκεί, στο Ισραήλ.
Αλλά όχι και τόσο.
Οι Ισραηλινοί ξέρουν την αξία και την ιστορική δύναμη του Ιράν.
Γι΄αυτό και το είχαν πάντα στο βασικό πλαίσιο τής στρατηγικής τους, η οποία όμως ως ημιευφυής ήτο και ανόητη, κοντόθωρη, μέχρι κει φτάσανε οι άνθρωποι, να στηρίζουν με κάθε μέσο τον Σάχη.
Όταν ο μεγάλος ιρανικός λαός έδιωξε τον Σάχη και το δυτικόδουλο καθεστώς του, τότε όλοι αυτοί, τα δυτικοσκούληκα, με την ενεργή βοήθεια και των ισραηλινών που είχαν και έχουν απλά να υπερασπιστούν το μόνο έδαφος που μπορούν να έχουν σε έναν εχθρικό κόσμο, εξεπλάγησαν με την άνοδο των μουλάδων θεοκρατών και χάραξαν την στρατηγική καταστροφής αυτής της μεγάλης χώρας.
Ακόμα και τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, όλοι τους, εξυπνότεροι, απλώς κυνικοί, και άλλοι απλώς καθάρματα.
Όταν έριχναν, όλοι μαζί και με όργανο τον Σάχη, τον δημοκράτη Μοσαντέκ, όταν βοήθαγαν στην καταστολή του μεγάλου δημοκρατικού κινήματος ανεξαρτησίας και ελευθερίας, τότε δεν έτρεχε τίποτα.
Τώρα, που έχει δομηθεί ένα σκληρό καθεστώς, πολύ καλύτερο όμως από τα ζόμπι που στηρίζουν αυτοί, όπως την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και άλλα εκτρώματα τής ιστορίας, τώρα λοιπόν, αποφάσισαν πως ο μεγάλος εχθρός είναι το Ιράν.
Μαζί τους θα συνταχθούν φυσικά και οι πολύ αριστεροί όλης τής δύσης, αξιοποιώντας την λαϊκή κούραση, τα προβλήματα, την αναγκαστική ίσως υπαγωγή του δημοκρατικού αντιθεοκρατικού κινήματος μέσα στο Ιράν στον δυτικό ιμπεριαλισμό.
Στην ίδια θέση θα βρεθούν πάλι οι Κούρδοι, δυστυχώς. 
Δεν έχουν άλλες δυνατότητες, αν και το ΡΚΚ, προς έκπληξη πολλών, ποτέ δεν έπαψε να έχει σχέσεις ισορροπίας και μισοσυνεργασίας, παρά τις κατά καιρούς συγκρούσεις, με το Ιράν και το καθεστώς που κυριαρχεί εκεί.
Αυτά, για να ξέρουμε και να ξέρουν ίσως μερικοί πως ξέρουμε.
Τώρα, σε λίγο που θα αρχίσει το πανηγύρι, ένα να ξέρετε:
Μακριά από τους πολύ, πάρα πολύ  αριστερούς.
Είναι σάπιοι, ή απλά ηλίθιοι.


Ιωάννης Τζανάκος

1 σχόλιο:

  1. Στην αρχή, όταν δημοσίευσα το κείμενο, "ξέχασα" να βάλω δίπλα στο "Τούρκοι βρουκόλακες" το "πασάδες". Το έβαλα βέβαια, γιατί δεν είναι όλοι οι Τούρκοι το ίδιο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μας το αποδείξουν και λιγάκι. Γιατί ξέρετε, ο δικός μου διεθνισμός δεν είναι τής βιβλιοθήκης ή του αυτονομο-λενινιστικού ακτίφ, ή ο αντανακλαστικός διεθνισμός του Άκη ή του Κωστόπουλου. Συγγνώμη κιόλας αν σας πείραξα και λίγο παραπάνω,.δεν μασάω με τους χαρακτηρισμούς που έχετε στο τσεπάκι σας, θα με/μας χρειαστείτε ίσως κάποτε..οπότε μην σπεύδετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή