Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

4 σημεία..


1
Η συγκρότηση ενός μαχητικού σχήματος ανατρεπτικής κατάληψης τής εξουσίας, η συγκρότηση ενός νέου κυριαρχικού κοινωνικού και πολιτικού σχήματος, είναι μια πολύ συγκεκριμένη εργασία με την οποία δεν μπορούν να έχουν σχέση άνθρωποι χωρίς ένα επαρκές (έστω και ως δυνητικό) στρατηγικό και μιλιταριστικό απόθεμα σκέψης και ικανότητας.
Τα άλλα είναι για σπάμε πλάκα.

2
Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή, καλό θα ήταν μερικοί μερικοί αντί να ασχολούνται με "επαναστατικές" θεωρίες και φαντασιώσεις που δεν τους ταιριάζουν ή να γίνονταν κανονικοί λιμπερτίνοι νεοσοσιαλδημοκράτες (ενθυμούμενοι και αυτοί τα "επαναστατικά νιάτα" τους) ή να έκαναν κανένα παιδάκι, οικογένεια, να πηγαίνανε σε καμία μ.κ.ο, να ασχολούνταν με την τέχνη ή τον έρωτα, την επιθυμία, τέλος πάντων να έκαναν κάτι που να μην είχε σχέση με "επαναστάσεις" και σχέδια κατάληψης πραγμάτων όπως η εξουσία.
Υπάρχει και ο σύριζα, θα έλεγα πως ενώ για μένα ας πούμε θα ήταν εντελώς ταπεινωτικό και εξευτελιστικό να βρισκόμουνα σε τέτοιο χώρο, για έναν της ανταρσύα θα ήταν μια καλή λύση για να έρθει στα συγκαλά του και να μείνει στα μέτρα του, στα "κυβικά" του που λένε και στις "λαϊκές παρέες".

3
Για το κκε δεν θέλω να μιλήσω πολύ, κάποτε πρέπει να πάψω και να το αναφέρω, αν και είναι σοβαρότερη και νεκρικότερη, πένθιμη θα έλεγα κατάσταση που της οφείλουμε έναν πραγματικό σεβασμό, μιας και συνεχίζει να παρέχει μνήμη και ιστορικά παραδείγματα τραγικού αποπροσανατολισμού που είχαν όμως και ένα πραγματικό αποτέλεσμα. 
Για να υπάρξει αυτή η χώρα με κάποιο απόθεμα αξιοπρέπειας, να μη λένε στο μέλλον, όπως και είναι η αλήθεια όμως, πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αν δεν συνεργάστηκε ή ανέχτηκε τους ταγματασφαλίτες και τους ναζί πάντως όταν έφυγαν οι ναζί κατακτητές είπε να "σοβαρευτεί" και να διαπραγματευτεί το "τομάρι" του αγνοώντας τα "κορόϊδα". 
Φάγανε ψωμάκι οι "απλοί" άνθρωποι από την θυσία του κκε. 
Αν αυτή η θυσία δεν είχε γίνει, έστω ανεπιγνώτως, δεν θα υπήρχε όλη αυτή η εξαγορά από το σύστημα των "δημοκρατών" του μεταπολέμου και τα προγράμματα βοηθείας και δεν θα είχε την δυνατότητα το κάθε "ελληνοχριστιανικό" (που είναι ακόμα και ψευδοχριστιανικό) σίχαμα όπως ένας Γιανναράς ας πούμε να μιλάει από το βάθρο τής παρασιτικής ελίτ για το κρίμα και την κατάντια του λαού "της". 

4
Είδατε όμως, μιλήσαμε πάλι για το παρελθόν, και μας έχουν πάρει "πρέφα" ακόμα και οι διάφοροι νέοι ιστορικοί, κάνουν αυτοί τώρα την "πλάκα" τους, έχουν τον τρόπο πάλι να δομήσουν την ηγεμονία στην μνήμη, σιγά σιγά.
Δεν είναι εκεί το θέμα όμως, το θέμα είναι στην πράξη.
Η πράξη και τα γεγονότα φέρνουν τις ανατροπές και το ξύπνημα στην δράση.
Και στην περίπτωσή μας μόνον η καταστροφή θα κινητοποίησει την πράξη, δυστυχώς.
Απαισιοδοξία; όχι.
Απλά σα να έχω καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να περιμένεις κάτι σε τέτοιες καταστάσεις, όταν η κοινωνία και ειδικά οι "κατώτερες τάξεις" και οι "πρωτοπορίες" τους κοιμούνται μακαρίως μέσα σε ιδέες και όνειρα που κάποτε θα λήξουν απότομα, με κρότο.Ιωάννης Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Ούτε με κρότο ούτε με λυγμό με χάχανο βασικά που λεν και οι ποδοσφαιριστας.
    Μπορεί να σου είναι χρήσιμη η ιστορία όπως την γράφει ο βαρουφάκης

    http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=Adults+in+the+Room&lg_topic=libgen&open=0&view=simple&res=25&phrase=1&column=def

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι όντως, ο κύριος Βαρ. έχει τον τρόπο του να "αυτοαποκαλύπτεται" και να λέει και τα "υπόλοιπα" (απολαυστική η ανάγνωση)...Και γω να σου πω για χάχανο το έχω να ακούγεται, αρκεί να εκστομίζεται από τον λαό, αισιοδοξώ μέσα στον χαμό να είναι ο κόσμος μας αυτός που θα εκσφεδονίσει το χάχανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..