Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Το μακρόπνοο δυτικο-ιμπεριαλιστικό σχέδιο..Θεωρώ πως οι Η.Π.Α ως η πραγματική μητροπολιτική ιμπεριαλιστική δύναμη τής δύσης δεν έχουν άλλο δρόμο από μιαν ακόμα όξυνση της πολεμικής κατάστασης στα οριακά σημεία τής δυτικής κυριαρχίας.
Για να καταλάβουμε όμως την "ουσία" των προηγούμενων προσδιορισμών πρέπει να σκύψουμε λίγο παραπάνω πάνω τους εξορύσσοντας κάποιες φαινομενικά "αφανείς" διαστάσεις:
Ας θεωρήσουμε ως οριακά σημεία αυτής τής κυριαρχίας όχι μόνον αυτά που σχηματίζονται από το σύνολο των εμφανών ανταγωνιστών και αντιπάλων αλλά και όλων των δυνητικών αντιπάλων και εχθρών των Η.Π.Α και της δύσης.

Ας δούμε τους δύο βασικούς αντιπάλους τής δύσης: 

1.
Η δύση έχει προγράψει όλο τον αραβικό (και ιρανικό) μουσουλμανικό κόσμο, όπως έχει σχηματιστεί κατά τον 20ο αιώνα, και υπό αυτή την έννοια η στρατηγική της, ειδικά των Η.Π.Α, είναι μακροπρόθεσμα η διάλυση και αναμόρφωσή του σύμφωνα με τα νεωτερικά και μετανεωτερικά μοντέλα ζωής. 
Μην περιμένετε όμως να κάνει κάποια άμεση γενοκτονική επίθεση απέναντι στον αραβικό κόσμο και στον πυρήνα του, εφόσον μιλάμε για μια διαλυτική δυτική στρατηγική που έχει τον χαρακτήρα μιας μακρόπνοης στρατηγικής πλατφόρμας.
Μπορεί οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι ευρύτερα να έχουν αντιληφθεί την άμεση υποστασιοποίηση αυτού του σχεδίου στο κράτος του Ισραήλ, αλλά τούτο ενώ τους "δίνει" κάποια εικόνα από την άλλη λειτουργεί και παραπλανητικά, αφού το ίδιο το Ισραήλ θα λειτουργεί ακόμα, και αναγκαστικά, σε αυτό το "δυτικό" πλαίσιο καταστροφής μόνον αν και εφόσον οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι ευρύτερα επιμένουν να μην σέβονται την κυριαρχία του και το δικαίωμά του να υπάρχει.
Όσο δεν το σέβονται τόσο και το Ισραήλ λειτουργεί ως "μακρύ χέρι" τής δύσης. 
Αν οι Άραβες σέβονταν πραγματικά το στοιχειώδες κυριαρχικό δικαίωμα του Ισραήλ, το Ισραήλ δεν θα είχε κανέναν λόγο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.
Όμως οι Άραβες (η συντριπτική πλειονότητά τους) αλλά και οι Ιρανοί φονταμενταλιστές θεοκράτες (όχι όλος ο ιρανικός λαός, εδώ έχουμε άλλες καταστάσεις από ό,τι στον αραβικό κόσμο), δεν σέβονται στην περιοχή τής Μέσης Ανατολής και Μεσοποταμίας κανένα άλλο κυριαρχικό δικαίωμα πλην του δικού τους.
Ακόμα και έναν μουσουλμανικό λαό όπως οι Κούρδοι τον θέλουν πάντα υποτελή και μη αυτόνομο, το έχουν αποδείξει.
Με αυτό τον τρόπο όμως βλέπουμε πως ένα φαινομενικό και παραπλανητικό σημείο της πραγματικότητας μπορεί να σημαίνει στην πράξη το αντίθετο από αυτό που επιθυμούν όσοι το απολυτοποιούν και το φετιχοποιούν.
Εν προκειμένω, η χρήση της αραβο-ισραηλινής διαμάχης από τους Άραβες, αλλά όχι μόνον!, για να κατανοήσουν το σχέδιο τής δύσης για την καταστροφή τους ενώ έχει μιαν άμεση επαλήθευση και δεν είναι ένα σκέτο ψέμα αν παραμείνει κανείς σε ένα λογικό μετριασμένο πλαίσιο κατανόησης των πραγμάτων, έτσι όπως έχει μετατραπεί απολυτοποιημένο (ως εικόνα) σε σύμβολο και φετίχ όχι μόνον βοηθάει στην κατανόηση των διαλυτικών σχεδίων τής δύσης αλλά τα βοηθάει κιόλας, εφόσον της χαρίζει (τής δύσης) ένα μόνιμο όπλο παρέμβασης στην περιοχή και έναν μόνιμο σύμμαχο. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Κούρδους.

2.
Πάμε τώρα στην Ρωσία.
Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη εντός και εκτός δύσης. 
Είναι μια δυτική χώρα αλλά από την άλλη έχει την δική της αυτόνομη μη δυτική πορεία, ακόμα και σε ιδεολογικό ή πολιτισμικό επίπεδο, άρα είναι ταυτόχρονα μια μη δυτική χώρα.
Αυτό η δύση το γνωρίζει, όπως και η Ρωσία γνωρίζει ότι η δύση το γνωρίζει.
Δεν πρόκειται αυτή η ιστορία να έχει καλή κατάληξη χωρίς να υπάρξει ένας μερικός μεν αλλά ισχυρός δε αφοπλισμός τής Ρωσίας, αλλά και μερικός περιορισμός της ρωσικής κυριαρχίας και εδαφικής επικράτειας στα όρια τής εθνοτικής τής υπόστασης.
Μόνον όταν η Ρωσία γίνει μια συνηθισμένη ισχυρή χώρα τής δύσης, όπως είναι σήμερα η Γερμανία, τότε και το εκάστοτε ιμπεριαλιστικό μητροπολιτικό κέντρο θα πάψει να απεργάζεται σχέδια καταστροφής της.
Νομίζω πως αυτό το ξέρουν και οι ρωσικές ελίτ, οπότε έχουν σαν μέσο για να το αποτρέψουν την δημιουργία ή συντήρηση καταστάσεων στην οριακή επικράτεια τής δυτικής κυριαρχίας.
Οι απαντήσεις των δυτικών, εν προκειμένω των Η.Π.Α, απέναντι στις ρωσικές επεκτάσεις και διεισδύσεις είναι βίαιες και μάλλον τυφλές και άτσαλες, αλλά τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν (ακόμα) δεμένα τα χέρια απέναντι στο ενδεχόμενο ενός εκτεταμένου, έστω περιφερειακού, πολέμου με την Ρωσία μετά την τραγική εμπειρία του β' παγκοσμίου πολέμου και τις εκατόμβες θυμάτων από τον ρωσικό λαό, εξ'αιτίας μιας αντίστοιχης δυτικής επέκτασης από τους Ναζί.
Τώρα όμως πλησιάζει η ώρα να σπάσει το "ταμπού".
Μπορεί προσωρινά λόγω της ήττας της σε άμεσο τακτικο-στρατηγικό επίπεδο η CIA να έχει υποχωρήσει, αλλά το σχέδιό της, όπως αντανακλά τον μακρόπνοο σχεδιασμό των Η.Π.Α και της δύσης γενικά, έχει επανεμφανισθεί και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ξανά σε μιαν "τραμπική" παραλλαγή του. 
Η επιβίωση του Τραμπ εξαρτάται από τον βαθμό εφαρμογής του προγράμματος της CIA, ως μια τροποποίησή του, και όχι από τις ικανότητές του ή το έλεος που θα του δείξουν τα πραγματικά αφεντικά.
Μπορεί οι νεοφιλελεύθεροι και  οι αριστεριστές ανά τον κόσμο να είναι ανυπόμονοι με την περίπτωση αυτού του απίθανου τύπου και να θέλουν άμεση εκδίωξή του ή ακόμα και θανάτωσή του για να επανέλθει η κατάσταση στα συνήθη, τα οποία τους αρέσουν και στην βάση των οποίων χτίστηκε η παγκόσμια μεταπολεμική δεξιο-αριστερή ιδεολογική πολιτική συμμαχία τής "νέας δύσης", αλλά η CIA αναμένει να δει τον βαθμό παρουσίας του βασικού στρατηγικού διαλυτικού σχεδίου στην πράξη. 
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..