Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Πολιτική υπο-υποσημείωση..Δεν πρόκειται να σχολιάσω εκτενώς το συνεχώς αναδυόμενον ιστορικομνημονικόν και όχι μόνον μνημονιακόν μπαρόκ των διαφόρων ελλαδιτών (και προσφάτως κυπραίων) αφηγηματοδομητών τής ιστορίας.
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δομητές ή κατασκευαστές βραστονεροζωμών, δεν κρατάω ίσες αποστάσεις, τείνω σε μιαν αποδοχή της ευρύτερης "αριστερής" αφήγησης για το ιστορικό παρελθόν-παρόν, γνωρίζοντας πως υπάρχει και εκεί ένα κομφούζιο λόγω των πλοκών νεοαριστερών και παλαιοαριστερών αφηγήσεων.
Αλλά, από την άλλη, "νιώθω" και σκέπτομαι πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ουσία, και αν έχει έχει μόνον την ουσία της μαντροσύναξης μαντροοριοθέτησης, από τσομπάνηδες μικρής νοήσεως και αντιλήψεως και μέτριας πανεπιστημιακής ή κομματικής και πάντα κοινότοπης επιστημοσύνης.
Θέτω αλλιώς τα δεδομένα, και θα επιβεβαιωθώ, αν και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Ανακοίνωση, λοιπόν, με όσο το δυνατόν λιγότερη σοβαροφάνεια.

Θεωρητικές προϋποθέσεις, τσάτρα πάτρα και στο πόδι, το οποίο όμως είναι όμορφο και σκληραγωγημένο.  
Στην κοινωνία δεν υπάρχει νομοτέλεια όπως υπάρχει στην (εξωανθρώπινη) φύση.
Τα πράγματα είναι ακόμα "χειρότερα".
Υπάρχει νομοτέλεια που συναρτάται και συνυφαίνεται με την επιβίωση και αυτοσυντήρηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων που συνήθως ανήκουν σε "αδύναμες" κοινωνικές τάξεις.
Η αγνόηση των αντικειμενικών συνθηκών, οι οποίες δεν επιλέγονται ποτέ στην εκκίνησή τους όταν παρουσιάζονται ως επαχθείς για αυτές τις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, δεν οδηγεί απλά σε ένα λάθος και σε μια καταστροφή και μετά σε μια διορθωτική κίνηση, αλλά οδηγεί σε μια καταστροφή που μπορεί να είναι μη διορθώσιμη, ή να είναι διορθώσιμη σε ένα πλαίσιο που οδηγεί σε μια σταθεροποίηση χωρίς προοπτική, άρα (οδηγεί) σε μια νέα δοκιμασία.


Πολιτικά συμπεράσματα, χωρίς καμία ελπίδα (πλέον) πως θα γίνουν κατανοητά εις το συγκεκριμένο περιεχόμενό τους, αν και σκοτιστήκαμε, αφού έχουμε την τύχη της ανυποληψίας στους κύκλους των αριστερών τε και δεξιών ομφαλοσκόπων της ιστορίας.
Εν πάση περιπτώσει, τέλος πάντων, ας πούμε πως η (αστική) κοινωνία μας έχει βολευτεί σε μιαν αργή πτώση, σε μια νέα και μεθοδικά σταδιακή αποικιοποίηση. Πράγματα λίγο πολύ γνωστά.
Όταν αυτή η βαθμιαία διεργασία φτάσει σε μια κορύφωση τότε δεν θα υπάρχει χώρος για στρουθοκαμηλισμούς αλλά θα είναι και αργά.
Και επειδή βλέπουμε ότι το μόνο "άθλημα" των αθλίων πολιτικών και ιδεολογικών δυνάμεων στη χώρα είναι ένα "παιχνίδι κατηγοριών" με προδρομικές, αναδρομικές και καθαρά μελλοντολογικές διαστάσεις, έχουμε να πούμε ως ταπεινοί "πουθενάδες" που λένε και στο "κίνημα" ότι όσο δεν δομείται μια συγκεκριμένη ενιαία στρατηγική τακτική εξόδου αρχικά από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ε.Ε, αλλά αν χρειαστεί και από το Νάτο, τόσο απλά θα βυθιζόμαστε, θα πλησιάζουμε στην καταστροφή, θα δεχτούμε μοιρολατρικά την καταστροφή, και τότε οι διάφορες ιστορικές αφηγήσεις και οι φαντασιώσεις εθνικιστικών ή ταξικών ή δεν ξέρω τι άλλο εκδικήσεων θα έχουν μία και μόνη χρήση, να ολοκληρώσουν την καταστροφή με το να την στέψουν με ένα ακατανόητο βλακώδες άχρηστο και μυστικιστικό εποικοδόμημα το οποίο θα πέσει πάνω σε ζωές που δεν έχουν καμία ανάγκη να ζήσουν με το παρελθόν αλλά με ένα σχεδιασμένο ελεύθερο μέλλον.


Υστερόγραφο επιθετικόν, φαινομενικά ναρκισσιστικού χαρακτήρος.
Έχω την υποψία πως οι περισσότεροι από εσάς είστε απλά πολιτικά ηλίθιοι.
Αν έχω δίκιο, αυτό είναι τραγικόν, διότι ξέρω αν και λέγοντάς το αυτό πως δεν είμαι πολιτικά έξυπνος ή ιδιαίτερα μορφωμένος ή έστω τόσο έμπειρος στην "πολιτική ζωή" να΄ούμ.
Γι' αυτό και το διασκεδάζω μεν, αλλά ανησυχώ κιόλας, το να ζείς μέσα σε τόσους πολιτικά ηλίθιους είναι επικίνδυνο.Ιωάννης Τζανάκος

1 σχόλιο:

  1. Θέλουμε Μητσοτάκη Ράμφο Βενιζέλο Μπαμπα(γα)σάκη, Μπογδάνο, Θοδωράκι, Καραμπελιά, κλαίουσα πορδή Γιανναρά, Φώφη, Τατσόπουλο, και άλλους μύριους όσους (α ναι, και επιθεωρησάρα Σεράγεβο, Άθενς βόις κ.λπ), να είναι αυτοί "στα πράγματα" και με την κριτική ευρωαριστερή συμπαράσταση Συριζα-ολέ-ανέλ, όταν θα γίνουν όλα θρύψαλα, διότι θα γίνουν.
    Υπάρχει και το θέαμα, σόρρυ Ντεμπόρ, δικαίωμα μεγάλε! άσε μας να δούμε προλεταριακο-Νερωνικά την καταστροφή της αστικής κοινωνίας τούτης. Η απόλαυση είναι δικαίωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..