Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Ο αντισημιτισμός ως γεωπολιτική ηλιθιότητα..
Ακόμα και τώρα που υπάρχει μερική σύμπτωση των γεωπολιτικών και καπιταλιστικών οικονομικών συμφερόντων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ο ελληνικός ακροδεξιός και ακροαριστερός/κομμουνιστικός αντισημιτισμός-αντισιωνισμός είναι τόσο ισχυρός που κυριαρχεί στην ελλαδική κοινή γνώμη.


Αριστερός αντισημιτισμός-αντισιωνισμός.
Οι έλληνες ακροαριστεροί έχουν έναν παραληρηματικό μεν αλλά λόγο παραταύτα να μην εγκαταλείπουν τον αντισημιτισμό-αντισιωνισμό, ακολουθώντας τον γενικό κανόνα τους που είναι πόλεμος με κάθε τρόπο σε κάθε έθνος κράτος ακόμα κι αν αυτό προκύπτει από την επιθετικότητα των άλλων εθνών ή εθνοτικών ομάδων.
Προτάσσουν το ανεδαφικό σε αυτές τις συνθήκες αίτημα για μια "κοινοπολιτεία" Εβραίων και Αράβων Παλαιστινίων, όχι γιατί κόπτονται τελικά τόσο πολύ για τα εθνοτικά δικαιώματα των Αράβων-Παλαιστινίων αλλά γιατί είναι ενάντιοι σε κάθε έθνος κράτος που έχει ισχυρές ιστορικές εθνοτικές ρίζες και αναφορές  ακόμα και από "ανάγκη".
Η πρότασή τους αυτή είναι μια λυκίσια πρόταση με προβατίσιο φόρεμα αφού στην πράξη σημαίνει άλλη μια διασπορά των Εβραίων, εφόσον με τον καιρό ένα κοινό ισραηλινοαραβικό κράτος θα σήμαινε την πληθυσμιακή και εθνοτική επικράτηση των Αράβων και την "κατάλληλη" στιγμή εκδίωξη των Εβραίων.
Δεν υπάρχει επίσης καμία ομοιότητα με το θέμα του Κυπριακού αφού και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκύπριους υπάρχει σε τελική ανάλυση μια δεδομένη, έξω από αυτούς, εθνική κρατική εστία, κι ας ακούγεται αυτό "κυνικό". 
Ακριβώς γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει "δίπλα" έθνος κράτος (και τουρκικό και ελληνικό) γι΄αυτό και δεν δικαιολογείται να μην υπάρξει πείραμα κοινού ομοσπονδιακού κράτους (ΔΔΟ) μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, υπό ορθές βέβαια δημοκρατικές προϋποθέσεις.
Υπάρχουν και άλλοι ακροαριστεροί που μιλάνε την γλώσσα της Χαμάς και όλου του ισλαμικού φονταμενταλισμού για καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και εκδίωξη του εβραϊκού λαού από την πολιτειακή κρατική εστία του.
Δεν θέλω να σχολιάσω αυτή τους την θέση εκτενώς.
Θέλω μόνον να σημειώσω πως οι ακροαριστεροί και οι ιστορικοί κομμουνιστές ("σταλινικοί") εκτός της αντιπάθειάς τους προς κάθε έθνος κράτος που δεν προκύπτει έστω από "αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα" (γιατί τότε δια μαγείας τα ξεχνάνε όλα και υποστηρίζουν ακόμα και τον πιό έξαλλο εθνικισμό, ή ακόμα και δανείζονται από αυτόν φαντασιακά πρότυπα), εκτός αυτής της αντιπάθειας λοιπόν έχουν πρόβλημα με το Ισραήλ διότι αυτό χτίστηκε στην κυριολεξία με τους αγώνες του δευτεροδιεθνιστικού σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, και σε συμμαχία με τον ευρύτερο δυτικό παράγοντα τής παγκόσμιας ισχύος (πλην βέβαια των δυνάμεων του άξονα). 
Το άρρωστο και άσβεστο μίσος τους προς την ιστορική σοσιαλδημοκρατία και τον "μενσεβικισμό" έφτασε και φτάνει μέχρι τα ουράνια, και τότε βέβαια θυμούνται τις κατηγορίες για σοσιαλσωβινισμό και εθνικισμό, ξεχνώντας παράλληλα, όπως είπαμε, ότι ανάλογοι "αμυντικοί" ή "αμυντικοεπιθετικοί" εθνικισμοί (Κουβανικός, Λατινοαμερικάνικος, Αραβικός, Περσικός κ.λπ) δεν είναι εκ των προτέρων ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από τον ισραηλινό εβραϊκό. Ό,τι τους βολεύει δηλαδή.


Δεξιός αντισημιτισμός-αντισιωνισμός.
Οι Έλληνες δεξιοί-ακροδεξιοί βρίσκονται σε δύσκολη ιδεολογική θέση, εφόσον το Ισραήλ φαίνεται πως έχει όλα τα εχέγγυα ως αστικό έθνος κράτος για να λάβει την θέση στρατηγικού εταίρου στον (καπιταλιστικό) γεωπολιτικό και οικονομικό χώρο, ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται με το τον αντισημιτισμό-αντισιωνισμό στο προσκεφάλι τους.
Να συνεχίσουν να είναι αντισημίτες και να πάνε στην κόλαση; ή να γίνουν άνθρωποι αφού και τα συμφέροντά τους κάπως ταυτίζονται με αυτά των Ισραηλινών Εβραίων συναδέλφων-"ομολόγων" τους δεξιών Σιωνιστών και καπιταλιστών;
Θεωρώ την ελληνική βαθιά "λαϊκή" δεξιά τόσο ανόητη και σκατόψυχη που δεν είναι ικανή να ακολουθήσει ακόμα και το συμφέρον της, θα προτιμήσει την κόλαση και τον βόθρο από τον οποίο προέρχεται.
Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως για να πειστεί "μέσα" της θα ήθελε το Ισραήλ αν είναι δυνατόν να μην έχει δικά του συμφέροντα ή αν έχει να ταυτίζονται πάντα με τα συμφέροντα τής Ελλάδας.
'Οταν υπάρχει απόκλιση, πράγμα απόλυτα κανονικό (ακόμα και αντίθεση να προκύψει), η ελληνική "λαϊκή" δεξιά αρχίζει πάλι το τροπάρι, όπως βλέπει κανείς από όλα τα δεξιοορθόδοξα "αποκαλυπτικά" μέσα ενημέρωσης που υπερδιαδίδουν το όποιο γεγονός απόκλισης.
Τα κοινά συμφέροντα και οι κοινές αξίες.
Μέχρι να έρθει το ιδανικό σημείο, όπου όλοι οι λαοί θα ζούνε μονοιασμένοι σε μιαν παγκόσμια ομοσπονδιακή πολιτειακή μορφή, ο Ελληνικός ο Ισραηλινός Εβραϊκός και ο Κουρδικός λαός έχουν κοινά στρατηγικά συμφέροντα και αξίες, παρά τις διαφορές και συγκρούσεις.
Ακόμα κι αν υπάρξει σοσιαλιστική αλλαγή των κοινωνιών αυτών αλλά και των "γειτονικών-εχθρικών", οι προαναφερόμενοι λαοί θα έχουν περισσότερο κοινά συμφέροντα από'τι με τους άλλους αδερφούς (τότε) λαούς.
Εμπόδιο στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί η φιλία μεταξύ αυτών των λαών είναι ο δεξιός και αριστερός αντισημιτισμός.
Ιωάννης Τζανάκος 

2 σχόλια:

  1. Μια αιωνιότητα και μια μέρα11 Ιουνίου 2017 - 12:44 π.μ.

    Ραντανπλανισμός ρε φίλος είναι αυτό. Σε καμιά 30αρια χρόνια ή κάμποσα ιστορικά καρεδάκια θα πάρουμε μπρος. Όπως ακριβώς και στα εντός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτά τα καρεδάκια περιμένω να ξεκαθαρίσω και μερικά πράγματα που έχω ακόμα μπερδεμένα, νομίζω όλοι (τα 30 χρόνια..χμ 50+30, εντάξει, κάτι προλαβαίνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..