Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Ιράν (δημοκρατικό-κυρίαρχο), Ισραήλ, Κουρδιστάν. Ο ιδανικός (και δύσκολος) μελλοντικός δημοκρατικός άξονας..Θεωρώ πως ένα δημοκρατικό μη φονταμενταλιστικό Ιράν, αλλά όχι με την έννοια που αρέσκονται να το επιθυμούν οι δυτικοί και η ηγεσία του Ισραήλ διαχρονικά, άρα ένα ανεξάρτητο ισχυρό εθνικό δημοκρατικό Ιράν, θα μπορούσε από κοινού με το Ισραήλ και το Κουρδιστάν να λειτουργήσει ως συνεκτικός (συν-)ηγεμονικός συντελεστής στην περιοχή.
Ένα εθνικά κυρίαρχο και δημοκρατικό Ιράν, το Ισραήλ με προοδευτική σιωνιστική ηγεσία και το Κουρδιστάν μπορούνε να θέσουν τις βάσεις για μια πραγματικά εφικτή μεσανατολική-μεσοποταμιακή και ανατολικομεσογειακή ειρήνη και ασφάλεια, αλλά και (να θέσουν τις βάσεις) για έναν ισχυρό πόλο αντιμετώπισης του τουρκοαραβικού και δυτικού ηγεμονισμού και αυταρχισμού.
Ιωάννης Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος σχολιαστής10 Ιουνίου 2017 - 11:29 μ.μ.

    ΟΚ, αλλά οι Άραβες πού είναι; Ρωτώ γιατί αναφέρεσαι σε τρεις μη αραβικούς λαούς. Όμως, είτε μάς αρέσει είτε όχι, η τεράστια πλειοψηφία στην περιοχή αυτή του πλανήτη είναι Άραβες (μουσουλμάνοι Άραβες). Το μέλλον της περιοχής δεν είναι δυνατόν να προδιαγράφεται χωρίς αυτούς (ή ακόμα χειρότερα, ενάντιά τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται πως χωρίς τους αραβικούς λαούς, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε είναι δυνατόν να γίνει κάτι εναντίον των λαών ως λαών. Αυτούς περιμένουμε να κάνουν κάτι παραπάνω και να μην κάνουν συνέχεια κύκλους γύρω από την αιώνια θυματοποίησή τους, και τα σύμβολά της (όχι ότι οι άλλοι είναι αθώοι της θυματολογίας, κάθε άλλο). Ακριβώς επειδή έχουν την πληθυσμιακή δύναμη και είναι στην ουσία ένας κόσμος ολόκληρος και όχι μια τυχαία συνάθροιση εθνών σε μια περιοχή, γι'αυτό έχουν κατά κάποιο τρόπο την ευθύνη (όχι ενοχικού τύπου)να προχωρήσουν. Πολύ σχηματικά όλα αυτά και επιφυλάσσομαι γενικά γιατί είμαι σε φάση μετασχηματισμού, οπότε μην περιμένεις από μένα ένα είδος διαυγούς ανάλυσης αυτή τη στιγμή, άσε που δεν πιστεύω ότι όταν είσαι πάνω σε ρεύμα διανοητικής (ψυχικής) αλλαγής είσαι και ο καταλληλότερος να αναλύσει κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..