Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Πολιτική/αναλυτική "επισήμανση" προθέσεων..Κάποια στιγμή θα κάνω μια σύνοψη και σύνθεση των αναλύσεών μου τής τελευταίας πενταετίας για τον ελληνικό καπιταλισμό και την "γεωπολιτική κατάσταση", και θα κάνω επίσης και μιαν τροποποιημένη σκληρά αυτοκριτική (αλλά όχι απολογητική) τοποθέτηση γύρω από το θέμα του "έθνους" και του "εθνικισμού".
Στην ίδια σύνοψη θα αναφερθώ και σε ευρύτερα θεωρητικά ζητήματα που σχετίζονται πάντα με τα προηγούμενα που σας είπα.
Πρέπει ωστόσο να "κάτσουν" κάπως τα πράγματα "εντός" μου και να καταλήξω σε μερικές αποφάσεις επί του θεωρητικού και πολιτικοθεωρητικού επίκεντρου τής σύνοψης αυτής, οπότε κάντε λίγο υπομονή όσοι ενδιαφέρεστε για τα όποια πορίσματα και τις όποιες προτάσεις για το μέλλον.
Σαν πρώτη "γεύση" έχω να σας πω πως τα πράγματα κατά την οπτική μου πάνε όσο το δυνατόν χειρότερα, άρα όλα καλά θα πάνε.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει τα πράγματα αρχίζουν να έχουν έντονο ενδιαφέρον καθώς πορεύονται όλο και πιό κάτω και όλο και πιο κοντά σε μιαν σταθεροποίηση σε έναν γεωπολιτικό οικονομικό πολιτισμικό ιδεολογικό και κυριαρχικό βρόγχο, ο οποίος θα ξεσπάσει κάποτε με καταστροφικές συνέπειες.
Αλλά θα τα πούμε στην ώρα τους..
 
 
 
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..