Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Σημείωση για αμερικανοΚαμμένους και ευρωπαιο-ψεκασμένους.Η χώρα είναι ιστορικά δεσμευμένη στην δύση.
Η δύση έχει τώρα δύο διακριτούς πόλους εντός της.
Τις Η.Π.Α και την Ευρωπαϊκή Ένωση (βρυκολάκων).
Υπάρχει κάπου εκεί και η Ρωσία με όλο το ρευστό που φτιάχνει ως συμμαχία, όπως είπε ο φίλος Γιώργος με ό,τι πετάει στα σκουπίδια η δύση.
Μέσα στις Η.Π.Α έχει ανέβει λοιπόν ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και συγκρουσιακός ακροδεξιός πρόεδρος που μετατρέπει την στρατηγική και την οξύνει αλλού από εκεί που ήταν κεντραρισμένη, τον οποίο κάποιοι φρόντισαν να ξεγράψουν πολύ γρήγορα (δεν είναι και τόσο λάθος αυτό που πήγανε να πούνε αλλά πνίγηκαν στο μίσος που του έχουν και βιάστηκαν).
Δεν ξέρω ούτε έναν αναλυτή σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνεπαγωγικά κανέναν πολιτικό ιδεολογικό χώρο, που να μην έχει επενδύσει πολιτικά και αξιακά σε κάποια από αυτές τις συγκρουόμενες δυνάμεις.
Κανείς επίσης δεν θέτει το ζήτημα μιας ρεαλιστικής ουδετερότητας.
Ο καμμένος υπουργός Άμυνας, αντί να περιοριστεί στο γεγονός των δεσμεύσεων της χώρας, και να αναλογιστεί ίσως ο κοιλαράς πως όλο αυτό που θα συμβεί, αν συμβεί, θα πονέσει και δικούς του καπιταλιστές (μην κάνουνε ότι δεν ξέρουν μερικοί, πόσο το αγγούρι τους πλησιάζει) αλλά και γεωπολιτικές επιλογές της χώρας, κομπάζει για την αιώνια πίστη μας στις Η.Π.Α.
Δεν χρειάζεται καν, ακόμα κι αν η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην νατοϊκή συμμαχία και στις Η.Π.Α, δεν χρειάζεται τόσο γλείψιμο ακόμα κι αν υπάρχει απόφαση η Σούδα να γίνει το νέο Ιντσιρλίκ. 
Πρόκειται για μπούφους, αμερικανόφιλους μπούφους που στήνονται στα τέσσερα χωρίς να ζητάνε τίποτα, γιατί για έμμεση έστω ουδετερότητα δεν το συζητώ ότι θα μπορούσαν να το σκεφτούν.
Οι άλλοι τώρα, οι ευρωπαθείς και globoβλαμμένοι δεξιοί-αριστεροί, αφού αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο τρελός ήρθε για να κάτσει, και όχι μόνον να κάτσει αλλά και να δώσει δουλειά στους υποτιθέμενους "εχθρούς" του της CIA, να τα ξαναβρούν και με τον στρατό, τρίβουν τα μάτια τους και αγουροξυπνημένοι αντιλαμβάνονται ίσως πως τα επιδόματα και η υποστήριξη για διαδηλώσεις στην Νιού Γιόρκ, αλλά μέχρι και την Αθήνα ακόμα, είχαν μεν αποτέλεσμα αλλά όχι ακριβώς αυτό που θα ήθελαν, και το αποτέλεσμα αυτό είναι ότι ρε παιδί μου πρέπει να γίνει ένας πόλεμος.
Δεν θα μείνει η παρακαταθήκη της Χίλαρυ έτσι, θα μπούν τα πράγματα στη σειρά τους, και δεν έχουν καμία χρησιμότητα πλέον οι "αριστεροί".
Την επόμενη φορά παιδιά, ο πρόεδρος θα τον κάνει τον πόλεμο, δεν υπάρχει πρόμπλεμ πια.
Τον πούλο αριστεριστές.
Αλλά πιο πολύ τον πούλο, ή όπως λέγαμε νεώτεροι τομπούλο ευρωπαθείς, θα συρθούνε όλοι και βέβαια η Ευρώπη σε αυτό που ήταν να γίνει και θα γίνει ακόμα πιο σκληρά και σε βάθος.
Σας το είχα πει, και θα το βρώ να το λινκάρω, ότι οι Η.Π.Α δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διαλύσουν όλο το πλεκτό.
Θα τα διαλύσουν όλα αν ξεκινήσουν μέσα στην βαθιά Αραβία πόλεμος και εσωτερικές αναστατώσεις, αλλά αυτό θέλουν και δεν το λένε στις ειδήσεις.
Δεν είναι ζήτημα διαφοράς ακροδεξιού προέδρου ή φιλελεύθερης σκύλας. 
Υπάρχει νομοτέλεια.
Ακόμα και "ψύχραιμοι" αναλυτές όπως ο Τετράδης έπαθαν ζημιά αυτές τις μέρες, χαλάστηκαν οι άνθρωποι, όπως είδαμε δεν είναι οι μόνοι, αλλά ακόμα και άνθρωποι σαν τον προαναφερόμενο κύριο βγάλανε από τα σώψυχά τους την ευρωπαϊλα τους και θα την βγάλουν ακόμα περισσότερο μέχρι να βγεί ο τρελός από την μέση κάποτε και να έρθει πάλι μια φιλελεύθερη σκύλα ή σκύλος για να αποτελειώσει τον κόσμο, να τελειώνουμε.
Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..