Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Υπο-ταξικές σκέψεις μεταξύ ύπνου και ξύπνου.Να μην το ξεχάσω. 
Το σκεφτόμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνου, και πρόκειται για ένα θεωρητικόν θέμα με ιδιαίτερη "ταξική σημασία".
Μέσα στην μισθωτή εργασία υπάρχει σκληρή ιεραρχία και διαστρωμάτωση με πυραμιδική μορφή.
Στον πάτο τής "ενδολαϊκής" ιεραρχίας είναι βέβαια όπως πάντα οι χειρώνακτες, οι μισοειδικευμένοι, ανιδείκευτοι εργαζόμενοι, και ειδικά οι ξένοι από αυτούς.
Υπάρχει από τους "από πάνω" ένας ανηλεής και ψυχρός ενδοταξικός κοινωνικός πόλεμος εναντίον αυτών των ανθρώπων, μερικές φορές με σιωπηλό και έμμεσο τρόπο, αλλά και από την σκοπιά των "από κάτω", πιό κάτω δεν γίνεται, αναπτύσσεται μια τυφλή μνησικακία η οποία όμως δεν τους κάνει χειρότερους από τους ανταγωνιστές τους.
Αλλά και μέσα σε κάθε υπο-διαστρωμάτωση κάθε επιμέρους διαστρωμάτωσης τής μισθωτής εργασίας υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος, ίντριγκα, ανταγωνισμός για την καλύτερη θέση στο σύστημα.
Στο μεταξύ το ίδιο συμβαίνει και στο λούμπεν στοιχείο, το λέω για να πάψουν να "φτιάχνονται" όσοι περιμένουν κάτι εξωτερικό να τους σώσει ιδεολογικά-ψυχικά από αυτή την κόλαση.
Επίσης υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα εθνικιστικών ιεραρχιών, μέσα και έξω από το κάθε έθνος κράτος ή "εθνική κοινωνία", που παρουσιάζεται τόσο στις γενικές σχέσεις των εθνοτήτων όσο και στις σχέσεις των κρατών (πολυεθνικών ή κυριαρχούμενων από μιά εθνότητα).
Το σύστημα που ενώνει ταξικές ιεραρχίες και υπο-ιεραρχίες και εθνικιστικές ιεραρχίες σχηματίζει μια κόλαση, ένα κολασμένο κομφούζιο, από το οποίο δεν ξεφεύγει επίσης κάποιος αν απλά εναντιωθεί στην οικεία εθνικιστική κόλαση ή στην οικεία ταξική ιεραρχία και υπο-ιεραρχία.
Το ένα αδιέξοδο φέρνει το άλλο και η μία αλλοτρίωση την άλλη, και όλα μαζί φτιάχνουν την κόλαση που σας αρέσει να την φαντάζεστε μερικοί ως "κόσμο" ή κάτι που μπορεί να έχει κάτι "άλλο" μέσα του.
Η αναμονή μιας κοινότητας, μετά από όλα αυτά, δεν ξέρω να πω ποιά κοινότητα από όλες είναι η πιο "πραγματική", είναι μια θεώρηση για γέλια, αν και κατανοητή ως μια ουτοπική πρόθεση.
Ο θώρακας των διαφόρων ιεραρχιών, ταξινομήσεων, ταυτοτήτων, και διαχωρισμών, δεν πρόκειται να σπάσει με κοινοτιστικούς ή κομμουνιστικούς αυνανισμούς, που ναι και "απελευθερωμένοι" να' ούμ, αλλά με κάτι άλλο, το οποίο δεν ξέρω ποιό και τι είναι, τι νομίσατε πως είμαι για να ξέρω, ο Βούδας ή ο Αλλάχ;
Εσείς πάντως ξέρετε, έτσι καταλαβαίνω όσα ακούω να λέτε, οπότε εμπρός λοιπόν, προχωρήστε.

Καληνύχτα...

Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..