Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Αν γίνει πόλεμος..


Θεωρείται πως εισήλθαμε σε έναν ακόμα πόλεμο.
Η φρενίτιδα των συμμαχιών αποκαλύπτεται άλλη μια φορά, και όχι μόνον η υποκριτική τους ένδυση.
Δεν είναι άξιο σχολιασμού το γεγονός πως η Σαουδική Αραβία και οι Η.Π.Α ενοχοποίησαν το Κατάρ για επιβοήθηση τής ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Είπανε οι δύο γάϊδαροι έναν άλλο γάϊδαρο κεφάλα (υπάρχουν και άλλοι, πολλοί).
Πάντως φανήκανε οι κώλοι πολλών (άλλων) μαϊμούδων, που παρουσιάζονταν πειστικά ως αντίπαλοι της συμμαχίας ισλαμοφασιστών και δυτικών, όπως το Ιράν και η Ρωσία που μάθαμε, κάπως καθυστερημένα μερικοί, ότι είχανε μέσω του Κατάρ μιαν έμμεση σχέση με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους", άρα με αυτούς που οι ίδιοι...καταπολεμούσαν.
Η Τουρκία (το τουρκικό κράτος) βέβαια ήταν μέσα σε όλο αυτό, και τώρα βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση από την εποχή που διάλεξε την Γερμανία για να οργανώσει με την βοήθειά της κράτος, γενοκτονίες και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα όπως την ιδέα πως είναι ένα "θύμα" του ιμπεριαλισμού.
Άλλη μια ευκαιρία για τους όχι και τόσο λίγους άρρωστους τουρκόφιλους της "Ελληνικής Δημοκρατίας" να παρουσιάσουν αυτό το χυδαίο πράμα ως ένα θύμα πάλι του δυτικού ιμπεριαλισμού, το κακόμοιρο το θύμα!
Οι δυτικοί και οι Σαουδάραβες θέλουν με ένα σμπάρο να χτυπήσουν πολλά τρυγώνια και βέβαια να ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αθλιότητές τους στην Συρία και αλλού (επανακτώντας και τον έλεγχο του τέρατος που συνδημιούργησαν), ετοιμάζοντας ταυτόχρονα επίθεση στο Ιράν και στην Ρωσία.
Όσοι εδώ πέρα ποντάρουν στο δυτικό στρατόπεδο είναι πολλοί, τι πολλοί; οι περισσότεροι, και αναγκάζουν κάθε "αντιπολιτευόμενο" στην κυρίαρχη αστική γεωπολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, ρωσόφιλο, "αντιιμπεριαλιστή", να λάβει όχι μόνον το μέρος του Ιράν και της Ρωσίας (αυτό "τρώγεται" κάπως) αλλά και του...Κατάρ ως θύματος και-καλά.
Πάντως πολλούς βλέπω, από αυτούς τους "αντιπολιτευόμενους", να βάζουν τα μαύρα και να τους διαπερνάνε μεγάλες οδύνες που οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" θα χάσουν το έδαφος από τα πόδια τους.
Το κλάμα είναι μεγαλύτερο στους πιο ακόμα ψαγμένους από αυτούς, η οδύνη τεράστια, που η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θα χάσουν μάλλον τα αυγά και τα πασχάλια.
Εννοοείται πως υπάρχουν οικονομικά-καπιταλιστικά συμφέροντα, θα μας ενημερώσουν γι΄αυτά οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές αναλυτές, άλλη δουλειά δεν ξέρουν να κάνουν και μερικές φορές την κάνουν σωστά.
Η ιδέα πως μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα, αξιακή, πολιτική, αναλυτική, και γεωπολιτική ακόμα, απέναντι σε όλα αυτά τα καθάρματα της οικουμένης (και των δύο διαμορφωνόμενων "στρατοπέδων") δεν "περνάει" σε κανέναν εδώ σαν μια ιδέα με κάποιο νόημα, αφού μιλάμε για μια χώρα με τους περισσότερους υποστηρικτές στον πλανήτη γη υποθέσεων που δεν περιέχουν ούτε αφορούν αξιακά την χώρα τους παρά μόνον ίσως κάποιους πλοιοκτήτες και λαθρέμπορους των θαλασσών που έχουν σχέση με αυτήν.
Η χώρα έχει δεσμεύσεις στην Δύση, αλλά το να κουνάει την ουρά της σαν ο πιστότερος σκύλος της δεν είναι "ρεαλισμός", είναι η ουρά-που-κουνιέται ενός πιστού σκύλου.
Τελειώνω το κείμενο με τους (άλλους) άρρωστους:
Οι ψευδοανατολίζοντες ή αντιδυτικοί-ανθέλληνες από πάθος και αρρώστεια θα ανακαλύψουν νέες αγάπες, τους κατανοώ, τους συμπονώ και τους εύχομαι καλές αναγνώσεις της ιστορίας ξεχασμένων εθνικών πολιτισμών και ξεχασμένων λαών, όπως ο Περσικός κ.λπ.
Τώρα που θα τους "αγαπήσουν" μην ξεχάσουν να κρύψουν την παλαιότερη αδιαφορία τους.
Όλα αυτά, αν γίνει πόλεμος.

Υστερόγραφο, επανάληψη..
Υπάρχει κανένας πραγματικός υποστηρικτής κάποιας ουδετερότητας; (μιλάμε όχι μόνον για έμπρακτη αλλά και αξιακή ουδετερότητα) ή μήπως μόνον ένας μοναχικός "σοσιαλσωβινιστής"; ή ίσως και άλλοι μοναχικοί; (έτσι υποθέτω θα τον ονομάζουν οι άρρωστοι μέσα σε όλες τις υπο-φράξιες της "εναντίωσης")Ιωάννης Τζανάκος

6 σχόλια:

 1. Εγώ πάντως στις αρχές του 2016, είχα γράψει για ουδετερότητα.

  Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι φίλε μου, κακώς δεν σε ανέφερα, εφόσον μάλιστα προπορεύεσαι. Ας θεωρηθεί το σχόλιο μέρος του κειμένου (μπορεί και να το βάλω ως κανονικό μέρος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Iωάννη καλημέρα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέμε, κι εγώ μαζί σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν χρειάζεται (να το βάλεις). Πάντως ακόμη και αν υπήρχε ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ δύσκολα θα ήταν κάτι τέτοιο κατορθωτό. Για πολλούς λόγους. Χαιρετώ.

  Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ, θεωρώ πως ένα τέτοιο ρεύμα, αριστερής ή συντηρητικής κατεύθυνσης, είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει στη χώρα, εκτός αν έχουμε πολύ άσχημες καταστροφικές εξελίξεις, πράγμα που δεν εύχομαι βέβαια..

   Διαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..