Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Όργουελ..


Μπορεί ο Όργουελ να ήταν πράκτορας και ρουφιάνος, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως δεν ήταν κανένα καλό παιδάκι.
Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Καμία σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιβεβαιώνεται περίτρανα όταν αποκαλύπτει την ψευδο-δυϊκή ή απλά δυϊκή-διπολική ουσία του ολοκληρωτισμού.
Οι περισσότεροι προβατάνθρωποι λυκάνθρωποι ιδεολόγοι και διανοούμενοι-διανοουμενίζοντες, όχι εμείς τα "χαζά ζώα" ή ρομπότ της καθημερινότητας, λαμβάνουν θέση ή υπέρ του ολοκληρωτισμού στον οποίο είναι "μέσα" ως "παρουσίες" ή υπέρ του ολοκληρωτισμού που είναι ανταγωνιστικός με τον προηγούμενο και είναι ο "απ'έξω".
Το σχήμα είναι απλό, αλλά επιβεβαιώνεται με κάπως πολύπλοκη μορφή παντού και πάντα, ειδικά στους χώρους των υδροκέφαλων υπάρξεων που έχουν αναλάβει την "διαφώτιση" ή "απελευθέρωση" του έθνους ή του προλεταριάτου ή του κόσμου από την κακιά εξουσία ή του πούτσου τους του ίδιου.
Μην ξεγελιόμαστε από την ικανότητα κάποιων να κρύβουν πλέον, ακόμα και από τον εαυτό τους, την ροπή τους να ερμηνεύουν τα πράγματα με συμπάθεια προς κάποιον ολοκληρωτισμό, αφού κάθε κείμενο ανάλυση θεώρησή τους είναι συνήθως ένα διαποτισμένο πράμα από μιαν ελπίδα ότι κάτι "άλλο" θα τους σώσει ή ο εαυτός τους, όπου το "άλλο" είναι ο άλλος ολοκληρωτισμός και ο εαυτός τους ο "οικείος" ολοκληρωτισμός.
Εγώ αναρωτιέμαι ακόμα πως υπαρχει κόσμος.
Γιατί το ερώτημα γιατί υπάρχει δεν το πιάνω καν.
Με ξεπερνάει..
 
 
Ιωάννης Τζανάκος

1 σχόλιο:

  1. Αν κάποτε γίνουμε σοβαροί άνθρωποι μέσα σε αυτή την κόλαση, πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο έχουμε μαγνητιστεί κατά καιρούς από τον ένα ή τον άλλο ολοκληρωτισμό. Και να μην είμαστε τόσο αφελείς επιτέλους.
    Μια κάπως μη παρανοϊκή καχυποψία προς όλους τους "χώρους" (πολιτικούς, ιδεολογικούς, θρησκευτικούς) είναι το οξυγόνο της κριτικής σκέψης αλλά και της στοιχειώδους επίγνωσης και δεν πιστεύω πως προκαλεί παράλυση. Παράλυση προκαλούν οι πίστεις και τραγωδίες για τους καθημερινούς ανθρώπους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή