Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Τελικά συμπεράσματα..Ίσως να έχουν παρερμηνευθεί κάποια πράγματα που ισχυρίστηκα από "εδώ", αλλά μήπως η ίδια η ζωή δεν είναι πάντα ένα κουβάρι ερμηνειών και παρερμηνειών;
Πέρα από το φιλοσοφικοειδές ή σημειωτικοειδές της προηγούμενης απόφανσης, και πέρα από την μάλλον απότομη και άμεση "απάρνηση" του fb, μόλις αντιλήφθηκα τι πραγματικά γίνεται εκεί με έκπληξη χωρικού νεοεισερχόμενου σε τερατώδη μεγαλούπολη, πέρα και από τις όποιες τανυσμένες θέσεις έπρεπε να διεκπεραιώσω σχεδόν σαν "πατρική εντολή" (ελάτε τώρα λακανάκια, κάντε παιχνίδι), το σίγουρο είναι πως τώρα έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι το τακτικοστρατηγικό πεδίο της επικοινωνιακής και ιδεολογικής-θεαματικής κατάστασης που σας, σας, διέπει, και εν μέρει με πήρανε και μένα τα σκάγια.
Η τραυματική και σύντομη είσοδός μου στο fb με έκανε ωστόσο ικανό να αντιληφθώ παρά το μη ναρκισσιστικόν της εδώ σελιδούλας ότι και τούτη υπό το πρίσμα της γενικότερης κατάστασης έχει "αμαρτάνει" και σε αυτό το "επίπεδο".
Δεν έφτασα να γράφω εδώ πως κλάνω χέζω πίνω καφέ, ίσως και γαμάω, αλλά όταν βλέπω πως οι "άλλοι" έχουν λερώσει τα πάντα με τον χεζοκλανοερωτισμό τους, νιώθω πως και αυτό εδώ το μάλλον συναισθηματικόν παρακομμουνιστικόν σελιδάκι έχει μολυνθεί από τα σκατά σας, χεζοκλανοερωτιάρηδες του νετ.
Δεν θα ήθελα ωστόσο να κάνω μια μεταρρύθμιση από αυτές που κατάλαβα ότι κάνουν οι διανοούμενες γεροντοκόρες εκείνες του νετ που είναι και δεν είναι και στο fb και αλλού, τηρώντας μια στάση που για μένα είναι ακόμα χειρότερη, δεν μπορώ ακόμα να προσδιορίσω πόσο σιχαμένη μου φαίνεται και η δική τους σοβαρότητα, δεν θα το αναλύσω, αλλά είναι..πως το λένε μωρέ; μιξοπαρθένες, ναι αυτό είναι, δε θέλω να πω άλλα.
Το ζήτημα είναι να ξυπνήσει μέσα μου κι άλλο το θηρίο του μηδενός, που τόσο συκοφαντείται ψευδοφιλοσοφικά σε μια μηδενική χώρα, αντιμηδενιστών νοικοκυραίων κάθε είδους. 
Και να τα κλείσω όλα.
Εξάλλου, αν εξαιρέσεις κάποιες άσκοπες παρεξηγήσεις με διάφορους κατά τα άλλα καλούς ανθρώπους της πάρτης τους και του χώρου τους και της καλής καλότατης και υπερόχου ιδεολογίας; ιδεοληψίας; ξέρω και γω, δεν είχα καμία σοβαρή ενόχληση, ούτε καμία αναφορά.
Τώρα καταλαβαίνω, ότι επειδή όλοι είναι στο fb και στα άλλα ψυχοπορνεία της νέας επικοινωνίας έχουν συνηθίσει τις ανθρωποφαγίες, τα γλειψίματα, τις συμμαχίες να τις κάνουν δημοσίως σε αυτές τις κοινές θέες.
Οπότε δεν ήταν η ευγένειά τους αλλά μάλλον η απορρόφησή τους από το θέαμα και τον γενικό κανιβαλισμό, και επίσης ήταν και είναι η αναμονή τους ίσως πως θα υπέκυπτα και άλλο, όπως πολλοί άλλοι όμοιοί μου, στην εμφάνιση σε αυτό το πράμα, το οποίο δίνει την επίφαση ή την πραγματική ευκαιρία για γενικά φαγοπότια κανιβαλικά πάντα, και γλειψίματα από την κορυφή ως τα νύχια.
Όχι μόνον δεν πρόκειται να υποκύψω αλλά εξετάζω το ενδεχόμενο της συνολικής διαδικτυακής εξαφάνισης ή έστω μεγάλης μείωσης παρουσίας και ψύχρανσης του στυλ γραφής.
Λυπάμαι που τα πράγματα παίρνουν αυτή τη τροπή μεταξύ των ανθρώπων, δεν έχω όπως είπα απόσταση από την τεχνική, αλλά αν θέλετε θα ήθελα να έχω σχέση με όλα αυτά αν είχα λόγου χάριν κανένα καλάσνικοφ στα χέρια, σε αρμόζουσες περιστάσεις βέβαια και όχι όπως λάχει.
Τα άλλα είναι αδιάφορα και θα τα παρατήσω.
Υπάρχει πάντα η σελίδα και το μελάνι.
Το εγώ και το εμείς του νετ είναι πιο σάπιο από ό,τι νόμιζα και λυπάμαι επίσης που δεν το αντιλήφθηκα νωρίς πως τούτο θα λέρωνε διαθλαστικώς αυτό εδώ το σελιδάκι. 
Αν είχα μπεί στον βόθρο αυτό πιο νωρίς θα το είχα καταλάβει ίσως.
Τώρα, και το εννοώ, όχι μόνον δεν πρέπει να παραμείνω εδώ το ίδιο, αλλά να πάψω αν τελικά παραμείνω να αναφέρομαι στο πρόσωπό μου ή σε ένα υποτιθέμενο μη αλλοτριωμένο "εμείς" όπως κάνουνε οι διάφορες γεροντοκόρες που προανέφερα.
Πολύ κρατάει αυτός ο αποχαιρετισμός. 
Πρέπει όμως να επικρατήσει ένα μη άμεσο πολεμικό και ιδεολογικό κλίμα, ένα ψύχος και μια αραίωση.
Ο πόλεμος συνεχίζεται αλλά όχι από εδώ.
Ιωάννης Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..