Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Η φρίκη σε μια πρόταση...


Οι Κούρδοι βρήκαν έναν σύμμαχο (τις η.π.α) και του δίνουν και το καταλαβαίνει, ακολουθώντας τον άκριτα ως αποικιοκρατική δύναμη οι ίδιοι, αυτό όμως το πράγμα το δημιούργησαν σχεδόν όλοι οι Άραβες, όλων των εθνοτικών και κρατικών υποδιαιρέσεων (και οι Τούρκοι βέβαια), οι Αμερικάνοι βοήθησαν και την αντιάσσαντ αντιπολίτευση, τζιχαντιστές, μετριοπαθείς και "μετριοπαθείς", βοήθησαν και βοηθούν τους Κούρδους, οι Ιρανοί και οι Ρώσοι στηρίζουν καθεστώς Άσσαντ, αλλά πρόσφατα στηρίζουν και την Τουρκία, η οποία σκοπεύει να μπεί στο Αρφίν (αυτόνομο κουρδικό καντόνι βορειοδυτικά στην Συρία) μαζί με τους τζιχαντιστές της και άλλες θολές δυνάμεις, να καταστρέψει ζωές και μια στοιχειωδώς ελεύθερη κοινότητα Κούρδων και Αράβων, έχει μάλιστα έρθει σε συνεννόηση με την Ρωσία και το καθεστώς Άσσαντ που "ανακαλύπτουν" ότι οι Αμερικάνοι και οι Κούρδοι, κάνουν σκληρούς βομβαρδισμούς με θύματα αμάχους, δεν σκοτώνουν τους τζιχαντιστές αλλά τους έχουν μέσα σε στρατόπεδα, άρα παίζουν παιχνίδι, το οποίο το έμαθαν βέβαια από τον ίδιο τον Άσσαντ όταν έβγαλε όλες τις ισλαμοφασιστικές συμμορίες από τις φυλακές του για να διαλύσει ό,τι ήταν νορμάλ στην αντιπολίτευση, το Ισραήλ έχει τον καϋμό του με την Χεζμπολάχ αλλά κλείνει το μάτι και στους Κούρδους και τους μετριοπαθείς ή "μετριοπαθείς" αντιάσσαντ, οι Ρώσοι και ο Άσαντ διαδίδουν ότι βοηθάει και τους τζιχαντιστές, το είπε να γίνει και ένας "διεθνολόγος" στο Ισραήλ, το μετέδωσε πρώτη η χρυσή αυγή, ο Χατζηστεφάνου περίμενε έναν χρόνο και αναφέρθηκε κι αυτός από την πηγή, μπράβο το παιδί έξυπνο είναι -- όχι όσο νομίζει, δεν αποκλείεται όμως να ισχύει η "παράξενη" θέση του Ισραήλ αν και ένας "διεθνολόγος" δεν σημαίνει αυτοδικαίως κρατική πολιτική Άρη μου, τα φιλορωσικά πρακτορεία και όσοι τρέφονται από ρωσικό σανό δεν ενοχλούνται από το γεγονός πως η Τουρκία και ο Άσαντ και το Ιράν τα έχουν βρεί, λένε την αλήθεια για την απαράδεκτη αμερικανόδουλη στάση των Κούρδων, αν και δικαιολογημένη όπως είπαμε και από την στάση των άλλων, αλλά αν και "εθνικιστές" οι περισσότεροι ρωσοσανοφάγοι δεν ενοχλούνται, είναι περισσότερο ορθοδοξοφασίστες και ρωσοπαράφρονες από ό,τι εθνικιστές, όχι ότι η δύση δεν τους δίνει το δικαίωμα με τις αθλιότητές της, και οι Κούρδοι επίσης παρά τους λόγους, και ένα είναι σίγουρο και τελειωτικό, για να τελειώνουμε και μείς αυτή την πρόταση:
Η φρίκη συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Αν εσείς μπορείτε να βγάλετε άκρη, επειδή υποτίθεται είστε σε απόσταση, ή κατέχετε μαρξισμόν ή ό,τι άλλον, να μου το πείτε ευθέως, αλλά δεν πρόκειται.

 Ιωάννης Τζανάκος

4 σχόλια:

 1. Η Μέση Ανατολή και η Μεσοποταμία θα σας διαλύσουν τον εγκέφαλο αν σκεφτείτε, για αυτό ξέρω τι προτιμάτε: Να παραμείνετε ανόητοι..μπράβο, έτσι κάνει ένας σωστός αναλυτής σαν και σας, μαρξιστής, μ-λ, δεξιός, αριστερός, ρεαλιστικής, "καντιανός"..πρώτα από όλα σώζει την πάρτη του..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είσαι ένας λαός που εδώ και κάτι αιώνες σου αλλάζουν τα φώτα.Ξαφνικά και μέσα στην αναμπουμπούλα έρχεται ένας από τους ισχυρούς και σε βοηθά να πάρεις ή να έχεις την ευκαιρία να πάρεις αυτό που δικαιούσαι.Ή έτσι το θεωρείς.Τι θα πεις;Ευχαριστώ αλλά λόγω ιδεολογικών διαφορών και κοσμοθεωριών δεν θα πάρω;Αυτό το σύμμαχο βρήκαν για την ώρα,με αυτόν πορεύονται.Και βέβαια υπάρχουν έκτροπα και βρώμικο παιχνίδι και από την πλευρά των Κούρδων.Να δεις πώς λέγεται αυτό...α,ναι!Πόλεμος λέγεται.Ο ιπποτισμός ποτέ δεν υπήρξε παρά μόνο σε μυθιστορήματα.Καλό είναι να μη γίνεται πόλεμος αλλά όταν γίνεται,δεν είναι καθαρός.
  Και είμαι και Ιρανορωσοχεζμπολαχόφιλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα δε διαφωνώ. Αυτό λέω και γω. Μόνο που έρχεται η στιγμή ακριβώς του πολέμου και της επίγνωσης μαζί ότι δεν πρόκειται να σου χαριστεί κανένας, ειδικά με την υπόσταση των Η.Π.Α, όχι γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε "πουλήσουν", αλλά γιατί θα σε έχουν δέσει στο άρμα τους μέχρι το τέλος τού κόσμου. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ή αποδεκτό χωρίς περίσκεψη. Καλά κάνανε λοιπόν που υπέταξαν τον ιδεαλισμό στην πραγματικότητα του πολέμου και των συσχετισμών δύναμης, αλλά πρέπει να έρθει η ώρα που θα δούνε και όλο το πλαίσιο πέρα από την άμεση πραγματικότητα, και αυτό το πλαίσιο είναι το πλαίσιο που έχει δημιουργήσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός εδώ και μερικούς αιώνες. Και οι άλλοι ιμπεριαλισμοί ιμπεριαλισμοί είναι, αλλά αυτός που (ακόμα) σχηματίζει τις φόρμες είναι ο ευρύτερος δυτικός ιμπεριαλισμός υπό την διοίκηση των Η.Π.Α και από αυτόν τον ιμπεριαλισμό δεν πρόκειται να γλυτώσεις χωρίς να θέσεις τους όρους για έναν πραγματικό σύχρονο αμεσοδημοκρατικό αλλά και ολικό σοσιαλισμό (ολικός=πραγματικός=συλλογική κατοχή και ιδιοποίηση των πόρων και των διεργασιών της παραγωγής) και μια σύγκρουση τότε θα είναι αναπόφευκτη.
  Τι κάνει το αριστερό επαναστατικό κουρδικό κίνημα σε αυτή την κατεύθυνση; πολλά αλλά και πολύ λίγα στο επίπεδο της κατανόησης των στρατηγικών κινδύνων. Αυτό εννοώ, και βέβαια θέτω το ζήτημα της ευρύτερης αδιέξοδης κατάστασης στην Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία για την οποία υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι, κύριος ο ιμπεριαλισμός αλλά βέβαια όχι μόνον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωστός.Νομίζω όμως ότι είναι υπερβολικό να ζητάμε από τους Κούρδους να κάνουν τέτοια ιδεολογική ανάλυση την ώρα που πολεμάνε με Τούρκους και Τζιχαντιστές και με δυνάμεις,όπως η Ρωσία,μια να τους υποστηρίζουν και μια να τους πουλάνε.Και να έχουν τον ίδιο φόβο και από τις ΗΠΑ,όπως έχει γίνει στο παρελθόν.Δε νομίζω ότι στέκει σοβαρά οποιαδήποτε κατηγορία προερχόμενη μακριά από το πεδίο των μαχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..