Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

διάλογος σε ασθμαίνουσα πορεία..


Η συζήτησή μας έχει τελειώσει.
Η συζήτηση έχει τελειώσει.
Μπορείτε, όσοι το θέλετε αυτό, να συμπεράνετε ό,τι θέλετε, και πάνω από όλα να επιστρέψετε στην "οικογένειά" σας χωρίς ενοχές, εφόσον θα έχετε ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει άλλο "δίκιο" από το "δίκιο" σας που εξάλλου είναι δικό σας άρα είναι "ΤΟ δίκιο". 
Η μικρή απόσταση που χωρίζει τον εαυτό σας από το αντικείμενο του "δίκιου" σας θα διαβαίνεται με ένα "μικρό" οντολογικό άλμα δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας, χωρίς να ρωτήσετε βέβαια κανέναν άλλον.
Αυτή είναι η ζωή όλων των "πολιτικών υποκειμένων" όταν εξέρχονται του "οίκου" τους για να ξαναμπούν σε αυτόν από την πίσω πόρτα.
Μιλάνε πάντα για το "δίκιο" και πάντα το συγχέουν με τον εαυτό τους κάνοντας μια βόλτα σε μιαν αυλή, κάπου εκεί κοντά, όπου είναι σωριασμένα ιδανικά και ιδεατά αδικημένα αντικείμενα μιας εξωτικής γωνιάς - από "κάπου μακριά", για να "πατήσουν" πάνω τους ούτως ώστε να υπάρξει μια επιστροφή με ένα τσαλακωμένο αντικείμενο στη μασχάλη, που αλλού; μα στον "οίκο", δηλαδή στην "οικογένεια" κι ας είναι και "ταξική" όπως λένε και οι Καίσαρες που πηδάνε ποταμάκια.
Στη ζωή υπάρχουν βέβαια και αστειότερα θεάματα.
Ας πούμε ο Ερντογάν στο Σεράγεβο, για προεκλογική επιθεώρηση. 
Πως λέμε "επιθεώρηση Σεράγεβο"; ε, κάτι τέτοιο.


Ιωάννης Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου