Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

2 εισαγωγικά σημεία..Θα σας παρουσιάσω 2 εισαγωγικά σημεία για την αναντίστρεπτη πραγματικότητα τής περικύκλωσής μας. 
Πριν ασχοληθώ με τον ρόλο της δύσης (του δυτικού ιμπεριαλισμού και ευρύτερα της δύσης), για να δούμε πως θα αποκολληθούμε κάποτε από αυτήν, οφείλω να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά γιατί δεν πρέπει να ελπίζουμε στην εκάστοτε "ανατολή": 

1.
Το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων 2 ετών ήταν η σωτηρία του Ερντογάν από τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαρρήξουν με κάθε κόστος την ενότητα τής δυτικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (αλλά και των Βαλκανίων).
Όπως οι δυτικοί ιμπεριαλιστές δεν είχαν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν όποια δύναμη τούς παρουσιαστεί "εύκαιρη" για να πετύχουν τούς στρατηγικούς στόχους τους, έτσι παρουσιάζονται και οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές.
Ο μύθος της καλύτερης Ρωσίας κατέρρευσε για όποιον είχε αυταπάτες. 
Αλλά δεν αρκεί να το πούμε αυτό.
Πρέπει να δούμε με ποιό τρόπο έχουν διεισδύσει και στην χώρα μας η νεοτσαρική ρωσική προπαγάνδα και τα ρωσικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα:
Καταρχάς υπάρχει αυτή η διείσδυση γιατί οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (Η.Π.Α κ.λπ) δεν έχουν κατορθώσει να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας παρότι η χώρα μας ήταν και είναι πιστός ιστορικός σύμμαχός τους σε όλη την διάρκεια του ιστορικού χρόνου.
Ό,τι δόθηκε δίνεται και θα δοθεί στην Τουρκία από τις δυτικοϊμπεριαλιστικές δυνάμεις για να προσχωρήσει ή να παραμείνει στο δυτικοϊμπεριαλιστικό μπλόκ ήταν είναι και θα είναι εναντίον μας.
Οπότε είναι πολύ λογικό και η άρχουσα τάξη και ο λαός αλλά και το "βαθύ" ελληνικό εθνοκράτος που περιλαμβάνει από τους εθνικιστές ως το κΚε (παρά το αβυσσαλέο μίσος μεταξύ των) να "στραβοκοιτάνε" προς το ανατολικό μπλοκ, άσχετα αν αυτό είναι "κομμουνιστικό" ή (νεο-)τσαρικό.
Αυτό το στοιχείο που μετατρέπει την λογικότητα αυτού του "στραβοκοιτάγματος" σε παραλογισμό είναι η άγνοια των σταθερών γεωπολιτικών κανονικοτήτων που απορρέουν από την γεωγραφική και γεωστρατηγική υπόσταση τής χώρας μας: 
Η χώρα δεν είναι δυνατόν να αλλάξει στρατόπεδο με την έννοια ότι θα προσχωρήσει στο (εκάστοτε) "ανατολικό" στρατόπεδο, αλλά αν χρειαστεί (να φύγει από το δυτικό στρατόπεδο) πρέπει να πορευτεί σε μιαν ανεξάρτητη πορεία πέραν και του δυτικού και του ανατολικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.
Αυτό προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση (είτε έχουμε αστικές δυνάμεις είτε έχουμε εργατικές-λαϊκές δυνάμεις στο τιμόνι της χώρας) μια πορεία χωρίς προνομιακούς συμμάχους και (επιπλέον προϋποθέτει) μάλλον παρακινδυνευμένες μεν αλλά αναγκαίες αυτόνομες διμερείς και δεσμευτικές πολιτικοστρατιωτικές συμμαχίες χωρίς αυστηρά ιδεολογικά και άλλα κριτήρια.
Οι αριστεροί στην Ελλάδα (και έμμεσα το κΚε), μαζί πλέον με το μεγαλύτερο μέρος της ακροδεξιάς, όταν "φαντάζονται" σενάρια λαϊκής ανεξαρτητοποίησης "φαντάζονται" Ρωσία Ιράν κ.λπ. 
Το κάνουν  αυτό πάνω στα χνάρια της "ανατολικής φαντασίας" του κΚε και πάνω στα χνάρια της υπόγειας αντιβενιζελικής συμμαχίας του ιστορικού κΚε με την βασιλόφρονα δεξιά και τους (τότε) γερμανόφιλους (1920-1922).
Πρόκειται για καταστροφικούς μαλάκες.
Όμως και η άκρα αριστερά (αριστερισμός, αναρχία, αυτονομία κ.λπ) είτε το γνωρίζει είτε όχι "παίζει" σε τέτοια σενάρια υπό άλλες βέβαια ιδεολογικές και πολιτικές προϋποθέσεις. 

2.
Το φιάσκο της δύσης στην Συρία οδηγεί τα πράγματα στα όριά τους.
Η δύση είναι απόλυτα υπεύθυνη για αυτό το φιάσκο από τη στιγμή που χρησιμοποίησε τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" και τα καταριανά και σαουδαραβικά τζιχαντιστικά κυκλώματα για να ρίξει τον Άσαντ. 
Επίσης, εκτός από τους Ισραηλινούς (τους οποίους στηρίζει) δεν στηρίζει με θάρρος και χωρίς περιστροφές τους άλλους μοναδικούς πραγματικούς πιστούς συμμάχους της στην περιοχή:
Τους Έλληνες, και πάνω από όλα τους Κούρδους.
Για να "κρατήσει" την Τουρκία "πουλάει" αυτούς τους συμμάχους της. Πάντα τους πουλάει ή έστω, μέχρι τώρα τους πούλαγε την κρίσιμη στιγμή.
Οι μόνοι που έχουν δυτική στήριξη αλλά μπορούν και μόνοι τους να σταθούν στα πόδια τους στην περιοχή είναι οι Ισραηλινοί, και πραγματικά "κρεμόμαστε" από την επιτυχία τους στην κυνική και χωρίς ηθικά όρια προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να επικρατήσουν απέναντι στις ανατολικές δεσποτικές δυνάμεις που τους περικυκλώνουν.
Οι Ισραηλινοί κάνουν τόσο καιρό την "βρώμικη δουλειά" και για μας, όχι από αφέλεια ή καλοσύνη αλλά την κάνουν, προβαίνοντας κατά καιρούς ακόμα και σε ακραίες και φασίζουσες ενέργειες επί των εχθρών τους, οι οποίοι όμως σε κάθε περίπτωση είναι τρίσχειρότεροι από τούς Ισραηλινούς (ακόμα και όταν είναι αδικούμενα από αυτούς θύματά τους).
Δεν είναι η "αρμοδιότητα" των Ισραηλινών να μας σώσουν από τους Τούρκους ή τους ισλαμοφασίστες, την στιγμή μάλιστα που "εμείς" συνεχίζουμε να "φλερτάρουμε" με τους εχθρούς τους, και όχι μόνον "γεωπολιτικά":
Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις σωτηρία από το Ισραήλ και να έχεις μια κοινωνία και ένα λαό με τους μεγαλύτερους μετά το Ιράν δείκτες αντισημιτισμού, ακόμα!, παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουν ότι το Ισραήλ είναι ίσως ο μοναδικός πιθανός σύμμαχός μας σε μια άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία.
Δεν είναι δυνατόν να θέλεις "κυνική" συμμαχία με το Ισραήλ και να ανέχεσαι ακόμα το λουμπεναριό της αριστερίστικης τρομοκρατίας να καθορίζει (μαζί με το κΚε πάντα, στο "βάθος") την "γεωπολιτική" συνείδηση τής χώρας.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα στην χώρα φιλορωσισμός και τα μισά σχεδόν "κέντρα" διαδικτυακής ενημέρωσης να διαμεσολαβούν και να διανέμουν τα τερατώδη ψέματα της ρωσικής προπαγάνδας, πάντα μαζί με το κΚε την Λαε και την Χρυσή Αυγή, την στιγμή που η Ρωσία έχει επιλέξει Τουρκία.
Δεν αποκλείεται αυτή η συμμαχία να λήξει, και η Τουρκία να επιστρέψει στην αγκάλη των δυτικών ιμπεριαλιστών, εις βάρος μας πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τότε θα αθωώσουμε την Ρωσία.
Η Ρωσία έχει τελειώσει για την Ελλάδα και κατατάσσεται στην κατηγορία των άμεσων εχθρών της, στην οποία ανήκει λόγου χάριν και ο αιώνιος "δαίμονάς" μας: το γερμανικό Reich.
Οι δυτικοί είναι κατά περίσταση εχθροί, μπορεί να μετατραπούν σε μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας, αλλά οι Ρώσοι και οι Γερμανοί έχουν τελειώσει για πάντα για μας.


Ιωάννης Τζανάκος

3 σχόλια:

  1. γεια σου φίλε μου, καλημέρα ύστερα από πολύ καιρό! Θα πω πως για μιαν ακόμη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου, δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, σε χαιρετώ λοιπόν, χαίρομαι που τα λέμε κάθε τόσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συζήτηση τελείωσε. Στη μαμά σας και μακριά από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή